çek ile yapılan alış verişte yeni tür kandırmaca

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wrangler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,757

wrangler

Ana Kamp
Yer
istanbul-üsküdar
Arkadaşlar istanbul ümraniyede inşaat malzemeleri uygulama ve satışıyla uğrasıyorum.
Birkaç ay önce yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim.Satışını yaptığınız malzemeye karşılık aldığınız çeki doğal olarak bankadan teyit ettiripte alıyor olmalısınız.Bundan böyle bankacının size onay verdiği çekede itibar etmeyin.Dolandırıcılar öz geçmişi temiz olan ve eski tarihli kurulmuş şirketleri satın alıyorlar bu onlar için itibar sağlıyor.Bu yolla gidip bankalardan çek alıyorlar cekleri kendı aralarında bırbırlerıne kesip kestıklerı çeki tekrar kendi adamları gidip bankadan tahsil edıyorlar.bunu bir süre tekrar edıp bankacıya kendilerınde ıyı nıyetlı ınsanlar olarak tanıyorlar.Ve bundan sonra bir çek koçanını renkli fotokopi ile coğaltıp üzerındekı haloğramıda basıp piyasaya enayi avına cıkıyorlar (bir taneside benim)Siz malzemeyı verıyorsunuz ilgili bankaya telefon acıyor falan şirketın elımde cekı var durumu nasıldır dediğinizde şüpheli bir durumla karşılaşmıyorsunuz ve malınızı verıyorsunuz.İşte o an bittiğiniz andır.
Çekin vadesi geldiğinde üstüne üstlük kelepcelenip karakolda derdini anlatıyorsun dolandırıcı damgası yiyorsun sokakta GBP sorgulamasında polislerin sizi çileden cıkartan sorularına cevap vermek zorunda kalıyorsunuz. Bütün derdini anlatıp kafanı topladığında bankaya telefon acıyor soruyorsun böyle insanların cekını nıye onayladınız diyorsun cevap aynen şu bugune kadar hiç çekleri dönmedi. Baştan aşağı yalan bankaların içindede kirli insanlar var işimiz Allaha kalmış arkadaşlar ticaret yapılacak durumda değil tası tarağı toplayıp gidip köyde fındıkmı toplasak? O da para etmiyorki. :-\

Etiketler
Ynt: çek ile yapılan alış verişte yeni tür kandırmaca

wrangler' Alıntı:
. Baştan aşağı yalan bankaların içindede kirli insanlar var işimiz Allaha kalmış arkadaşlar ticaret yapılacak durumda değil

Özellikle son 32 yılda insanları ve toplumu çürüttüler!... :( :mad: ???

Cavid Sezen

Geçmiş olsun, benzeri bir olayda benim başıma geldi.Var böyle ş...ler.

Kurumsal bir bilgsayar firmasındayım. Eskiden bir kere borcuna sadık çıkmayan bir müşteri yüzünden, dört önce sene de çek sahtekarlığı yapan bir müşteri yüzünden artık sadece kredi kartı, bloke çek ve peşin ile çalışıyoruz. Parayı almadan ürünü göndermiyoruz. "Şudur, budur; böyle ticaret mi yapılır" diye sorana da, "mağazada para vermeden kasadan ürününüzü alabiliyor musunuz?" diye söylüyoruz.

Yeni çek kanunundan sonra, zaten çek almakla senet almak aynı şeye geldi. Hiç itibar etmeyin çeke.

Bir de ticaret odasındaki kayıtarını sorgulayın müşteri olarak gelenlerin. Kaydı yoksa veya son bir sene içinde ortaklık yapısı değiştiyse, hiç bulaşmayın. Üç kuruş para kazanayım diye, aylarca üç kuruşun peşinden koşmayın. Hepsinden öte, dava sonuçlanana kadar, devlet durumunuzu "normal ticaret yapmış" gibi görüyor ve dolandırıldığınız meblanın KDV'sini de alıyor. Anca mahkeme lehinize sonuçlandıktan sonra, devlet haksız yere ödediğiniz KDV'nizi mahsup sayıyor.

Geçmiş olsun. Bende inş.malz. satıyorum kredi kartı yada nakit dışında malzeme vermem. Çekin senedin hiçbir yaptırımı yok bir an önce piyasadan kalması gerek.

teşekkür ederim arkadaşlar gecen hafta savcılığa gittim hiç bir gelişme yok dendi anlaşılan yapanın yanına kar kalıcak.

Ümit Bey,
Çok geçmiş olsun, dediğiniz gibi olay kesinlikle "yapanın yanına kar kalıyor".
Bunun yanı sıra verilen karşılıksız çek ve senetler maalesef benim bildiğim Ankara piyasasında dolu dizgin gidiyor.
Benim eşimde bu olaydan zarar görmüş biri. Avukata, savcıya, mahkemeye nereye giderseniz gidin, maalesef hakkınızın karşılığını tam olarak alamıyorsunuz. Mal vermişsiniz, verdiğiniz malın parasını muhtemelen fabrikasına veya imalatçısına ödemişsinizdir, ama karşıdan gelen çek boş çıkınca, her şey arap saçına dönüyor. Zaten zarardasınız, mahkemeye gidiyorsunuz, icra dosyası şu kadar para, avukat parası şu kadar daha para. Zararın üzerine daha da mali kayıp yazılıyor.
Ben çok dertli ve sıkıntılıyım bu konuda, muhtemelen de kafa ütüledim.
Kusuruma bakmayın, tekrar çok geçmiş olsun.
Saygılarımla,

Burak Dirican

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR