çeki demiri hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ccez Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,534

ccez

Ana Kamp
Yer
balıkesir/erdek
slm arkadaşlar 2 gün önce 93 model bi ferozaya sahip oldum şimdilik ustaların demesi cok diri guzel ve temiz bakılmış olmasıydı ancak kafama takılan çeki demirinin ruhsata işli olmamasıydı kimisi sorun olmaz kimisi ferozaların orjinal aksamı gibi gözuktugu için kimsenin bişey demediğini söylüolar ancak nisan ayında aracın muaynesi geliolar acaba cıkartıptamı soksam yada böylebi sansımı denesimmi diorum bide polis cevirse neder bilgisi olan varsa yardımcı olmasını istiyorum saygılar...

Etiketler
Ynt: çeki demiri hakkında

römork takmadığınız sürece polis ilgilenmez, dikkat etmez, ruhsata işlenmesi için de projelendirilmesi gerekiyor diye biliyorum, hani orjinalinde olup işlenmemiş olması durmunu bilememtüv de harbi harbi kontrol ediyorlar yalnız

daha önce iki aracımı geçirdim ruhsata işli olmadıyı halde bir sorun çıkmadı ,aracınızı iyi günlerde kullanın.

tornado57' Alıntı:
römork takmadığınız sürece polis ilgilenmez, dikkat etmez, ruhsata işlenmesi için de projelendirilmesi gerekiyor diye biliyorum, hani orjinalinde olup işlenmemiş olması durmunu bilememtüv de harbi harbi kontrol ediyorlar yalnız
port bagajı'da işletmen gerekiyo biliyomusun,

teşekkürler arkadaşlar bilgileriniz için gercekten nivadan inip ferozaya binince sanki traktörden inip son model araca binmiş gibiyim:smiley:

ccez' Alıntı:
teşekkürler arkadaşlar bilgileriniz için gercekten nivadan inip ferozaya binince sanki traktörden inip son model araca binmiş gibiyim:smiley:
bende yeni aldım feroza'mı ve memnunum tek sıkıntım bagaj ve tek kapı oluşu onun dışında memnunum.

tüv den çeki demiri e vinç eğer ruhsata işli değil ise hafif kusur olarak geçiyor.Sorun olmuyor.
Ancak ruhsata işli olmadan römork çekersen ,trafik açısından ceza yazıyor.

Bilgilerinize...

trafikte sıkıntı çıkmaz ama ruhsata yazdırılması bir o kadar da zordur. proje çizimi 500-600 tl tutar onu mmo dan onaylatıp çizimle beraber tüv den geçirmeniz gerekir. trafik polisleri buna ceza yazmaz ancak kitaba uyarım ben diyen polis bizim araçlardaki sis farlarına bile ceza kesebilir.
araca sonradan takılan her parça için (vinç.sis farı, port bagaj,kalın lastik, yüksek amortisör vb.) aracın dinamik kuvvetini rüzgar direncini ağırlığını frenleme mesafesini değiştireceği için gerekli yerlerden onay alınması lazımdır. buna büyük sis farların dan tutun pickup ların arkalarını kapatan hardtop lara kadar herşey dahildir.
ama buna rağmen15 ocakta yayınlanan TÜV kusur listesine göre motor değişimi bile yedek parça olarak göründüğü için hafif kusur verilmiştir.
bence sökmek çok zor değilse muayene sırasında hiç riske girmeden sökün. çünkü her istasyonun kendine göre istisnaları var.

4 adet civata tutuyo cokta zor olmasa gerek:smiley: makaslardan biraz salmış kaldırınca nasıl durcak die cekmiştim bu resmıde:smiley: şimdilik bir adet resim var telde ama en yakın zamanda dierlerinide ekliycem...

IMG00262-20120215-1641.jpg

hıc ugrasmayın,benım aracımda da cekı demırı var ve ruhsata ıslı degıl.
t.u.v den muayenede hıc bakmadılar bıle sorunsuz gecıyor. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri