Çekim Tekniği Hakkında Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nurtella Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,229
Ynt: Çekim Tekniği Hakkında Soru

Bence...
- Önce kibritler dizilmiş
- Makinenin sağ üstünden dengeli bir ışık verilmiş
- İlk 5 kibrit önceden yakılmış
- Yine makinenin sağından, hafif bir hava akımı yaratılmış ki ateş diğer kibritlere sıçrayamasın, yanık tarafa yönelsin
- makine seri çekime alınıp, ortadaki kibrit yakılmış ve fotoğraf çekilmiş.

55mm macro bir objektif kullanılmış olması gerekir, çünkü oldukça yakın bir çekim olmuş. Çünkü bakın en sağ ve soldaki kibritlerin iç yüzleri görünüyor. Ha bu neyi değiştirir...hiç!

Kibriti nasıl yaktıklarını düşünüyorum şimdi, yanmanın çok hızlı olacağını hesaba katarsak, birisi elini uzatıp yakmış olamaz. Ben olsam güneş ışığını bir büyüteçle kibritin üstüne odaklar, ısınıp yanmasını beklerdim. Daha ileri teknolojide yüksek kuvvetli lazerler kullanılabilir rahatlıkla...ama biraz fantastik olur tabii :smiley:)

Sanırım buradaki en önemli şey hava akımı ve kibritlerin zaten yanık olması...biz resme baktığımızda, sanki kibritler sırayla yanmış, adam da tam o yanarken yakalamış gibi düşünüyoruz (en azından ben öyle düşündüm ilk bakıçta) ama yanma hızı ve arkadan çıkacak dumanı düşünürsek o iş biraz daha zor gibi görünüyor bana. Bu arada yazdıklarım tamamen kişisel tahminlerim tabii ki :smiley: umarım biraz daha yardımcı olabilmişimdir...

Etiketler

Biraz geç bir cevap olacak ama bence kibritler daha önceden yakılmamış. Sol baştaki kibritin etrafına bakarsanız bir yanma halesi mevcut. Sğdan biraz hava akımı verilmiş bu sayede kibritlerin kimyasallarının en ateşli zamanında ancak yandaki kibriti yakabilmesi sağlanmış ve bu sayede zaman kazanılmış. Sağ arkadan ışık geldiğini söylemek zor değil ama diffüzörlü bir flaş mı sabit ışık kaynağı mı bilemiyorum. Ama kibritlerin yanmamış yüzeyleri üzerinde ham bir etki yaratmamış. Makro objektif iyi olabilir ama yeterince çözünürlüğe sahip bir makina ile makroya gerek kalmadan çekilebilir bence. Evde deneyeceğim kesin :smiley:

Gerçekten çok güzel bir fotoğrafmış ilk eklenen, özel bir makine ile çekilmiş olmalı.

Kibritler önceden yakılmamış olsa yanmaya devam ederlerdi. Kibritlerin hepsi bariz sönük durumda. Hatta kibritler yakılıp hemen hızlıca söndürülmüş, ahşaplarında bile yanık yok çünkü. Çok zor bi fotoğraf değil, biraz uğraşılırsa kolayca çekilebilir. Önemli olan fikri yakalamak, başarılı olan fikir yani...

Merhaba

Exif değerleri bilindiğine göre ( f/16, 1/160 sn, iso 100, odak 55 mm ) tek bilinmeyen ışık kullanımı.

Fotografçı bu değerleri seçerken alevin biçimi ve keskinliğini kontrol etmek için ilk önce estanteneyi
160 olarak ayarlamış.

Işık kaynağı sorunu olmadığından (en az 180 Ws lik bir yada iki praflash kullanmış ) diyaframı olabildiğince
kısmış, 16 ya getirmiş. F8 kullansa pek farklı olmazdı.

Ve yine ışık kaynağına güvenip 100 asa ile fotografın keskinliğe destek vermiş.

Geriye Isık kaynağını objeye yaklaştırıp-uzaklaştırarak ışık miktarını ve kontrastını ayarlamak,
yada mesafeyi sabit tutup ışığı kısıp- açmak kalıyor.

aynı fotograf ( f/8, 1/250 sn, iso 100, odak 55 mm ) gibi çekilirse daha da etkileyici olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR