Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 609
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 127,397
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Bu iskandinav gezileri,avrupa gezileri çok hoşuma gidiyor ama her zaman söylerim yurt dışına ilk çıktığımda karavanla bu bölgelere gitmek isterim.İlerde gidebilirsem sizin sayfalarınızı çıktı olarak yanımızda taşıyacağız sanırım.

Etiketler

Çarşıda gezerken kendinizi hiç yabancı hisssetmiyorsunuz herkes bizden biri gibi.

Bülent bey gezip gördüklerimizi böyle paylaşmak bize büyük keyif veriyor.

Halil bey yeni yaptığınız geziyi okudum çok güzel tebrikler..

Ohri merkezde bu sefer rumelinin en çok bilinen sufi tarikatlarından biri olan Halvetiliğin önemli bir dergahını Pir Muhammet Mehmet Hayati tekkesini geziyoruz.Çok güzel bir dergah.Ecdad buralara yanlızca yol köprü su yolları hanlar yapmamış böyle manevi yatırımlarda gerçekleştirmiş.

Dergah içinde gördüğümüz fotoğraflarda Merhum Turgut Özalın da burayı Cumhurbaşkanı iken ziyaret ettiğini anlıyoruz.

Dergahtan çıkıp ohri kalesine doğru çarşı içinden yol alıyoruz

Kale içindeki evler Safranboluya benziyor.Ancak ohri gölü manzaraları muhteşem.

Şahsen ben bu kadar çok tarih mirasımızın olduğu ,kültürümüzün ,inancımızın yaşatıldığı bu coğrafyaya daha fazla el atabilsek diye düşündüm gezerken ..Sonuçta bir çoğumuzun köklerinde bir şekilde bağlar var .Mesela benim dedem Yugoslav göçmeniymiş.İkinci dünya savaşında arsalarını mallarını bırakıp gelmişler .Ben bebekken ölmüş .Saraybosnalılar ..Eskiden büyük ninemizin evine oradan akrabalarımız gelip giderlerdi .Şimdi dayımlar amca çocukları ile tanıştılar .Çocuklar İstanbul'da okuyor .Ben de gidip görmeyi çok istiyorum .

Bu coğrafya ,genel olarak Avrupa'ya ve bize göre daha az gelişmiş.Navigatörümüz bile ancak ana yollarda iş gördü .Özellikle Üsküp ,gri ve kahve tonda yapılaşması ,kadınların giysileri ,mağazalarda satılanlar ile 94 yılında gördüğüm Doğu Almanya'yı hatırlattı.Çeşit yok ,canlılık yok hatta biraz kasvetli ...Ve renkler hani şöyle cıvıl cıvıl değil .Ramstore denen alışveriş merkezi ise en ünlüsüymüş ,ama değil istanbuldakiler burada Adacenter yada Serdivan alışveriş merkezimiz ondan daha güzel