Ynt: Çekme Karavan İle Yunanistan İtalya Makedonya
Sn.Mustafa Bey ve Eşi Ebru Hanım.
Bu çok güzel paylaşımınızı bazı sayfaları aceleciliğimden atlayarak,zevkle ve bir solukta okudum.
Siteye çok fazla girmeyen ve katkı sağlamayan bir üye olduğumu belirtmeliyim.
Kısmet olursa bu yaz hanımla beraber sizin bu gezinizin küçüğünü, sadece Balkanlarda gezmeyi planlıyoruz.
Ocak ayında teslim aldığım 17 m3 mobilyası harika, fakat tesisat eksikliklerini tamamlatma konusunda
beni yoran güzel bir 2008 Ducato motokaravanım var.
3 ayrı çekme karavan kullanımından sonra, zamanı geldi ( ! ) düşüncesi ile, daha konforlu olan motokaravana geçmiştim.
Sizin bu çok güzel paylaşımınızı gördükten sonra, sanki aile gezisi için çekme karavanın, motokaravana göre daha zor kullanımlı, ama daha fonksiyonel olduğu konusunda bir fikir oluştu bende.
Zira motokaravanlar yerli yapımlarda, en azından benimkinde, 2 kişinin seyehatine imkan tanıyor.
Halbuki çekme karavanlı araçlarda 4 kişi seyehat edebiliyor.
Eşimin tansiyonu sorun çıkarmaz ise, bu seyehati arzu ediyorum.
Araç olarak da bu 17m3 Ducato'yu satıp, 4 - 4.50 m lik 4 kişilik hafif ağırlıkta bir karavan almayı planlıyorum.
Çekici araç Captiva olduğu için çekiş problemi yok ama, daha evvel kullandığım karavanlardan,
özellikle ortanın az üzerindeki hızlarda veya yokuşlarda gaza basmalarda ağır karavan çekmede
yakıt sarfiyatının çok arrtığını biliyorum.
Bu arada Avrupada çekme karavan sürücülerinde D sınıfı ehliyet aranıp aranmadığı konusunda,
sizin D tipi ehliyetten bahsetmeniz dolayısı ile,D tipi ehliyete sahip olunması gereği konusunda, bende şüphe oluştu.
Acaba bu konu 750 Kg altı veya üstü konusu ile mi ilgili?
Bir başka merak ettiğim konuda da kaç kere trafik kontroluna ve kantara girdiniz?
Güzel paylaşımınız için teşekkür eder, yaşamınızda sağlık ve başarılar dilerim