Çekme Karavan Yapımı Için Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan behlül34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,263

behlül34

Yeni Üye
Selamlar herkeze bende 4.90 bir karavan yapmak için araştırma yapıyorum eski mesleğim panelvandan minibüs dönüşümü dizayn işi yapiyordum.on yıl oldu bıraktım ama atolyemdeki tüm takımlarım duruyor içi şase ve iskeleti alakalı sıkıntım yok beni düşündüren iskeletin üstüne yani tavan ön arka 4mm kavak kaplayıp CTP levhamı yoksa kompozitmi? Yan duvarları dıştan ne yapmak gerekir birde alüminyum kompozit levhayı yuvarlanicak yerlere nasıl alistirmamiz gerekir sizlerde bununla alakalı yardım bekliyorum teşekkürler...

Etiketler
Ben tamamını kompozit tercih ettim. Yuvarlama işi zor değil. İki takım mastar ve işkence (2 mastar, 4 işkence) ile halledersin. Kolay gelsin.

bende dış cepheye karar veremedim
kontra + özel bir yalıtım boyası olabilir
alüminyum kompozit de olur
ctp levha da olabilir
hangisi nasıl olur fiyat performans oranı ileride tamir gerekirse gibi konular kafamdaki soru işaretleri

ben ctp rulo olarak alıp yaptım. aslına bakarsanız uygulaması kolay görüntüsü güzel ve dayanıklı bir malzeme ancak alt tarafının kesinlikle düz olması gerekiyor. ben uygularken arkadan yalıtımla desteklerim diye çok önemsemedim ancak şuan biraz dalgalanmalar oluştu. amatör yapım için çok önemli değil benim için ancak daha güzel olabilirdi. maliyet olarak 30m2 aldım 3.600 tl ye şubat ayında. bütçem elverseydi aluminyum kompozit yapardım

ben de tuvaleti ve aygaz tüpü karavanın önündeki oka kuracağım bir kabine yerleştirmek istiyorum. o kabini en hafif malzeme olarak neyden yaptırabilirim?

SON KONULAR - FORUM