Çeşit Çeşit Peynir Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,279
Ynt: Çeşit Çeşit Peynir Var

VitaEsMorte' Alıntı:
Gönen'in de Mihaliç peyniri vardır, belki de sadece Gönen'de vardır :smiley:

Murat Can kardeşim, ilk kez 1960'ların başında Bursa Cumalıkızık köyünde tanıştım Mihaliç peyniri ile o nedenle peynirin kaynağı Bursa olarak yer etmiş kafamda ama siz Gönen'de de var dediğinize göre herhalde o bölgelere ait bir peyniridir. Şimdilerde vakumlu ambalajda markalı isimli bol renkli etiketli olarak kahvaltılıkçılarda bulunuyor ama az önce de yazdığım gibi gerçek Mihaliç ile alakası yok onların. Gerçek mihaliç peyniri iri delikli, deliklerinde yağ damlaları olurdu. Bol tuzlu olur, fırından yeni çıkmış bir ekmek ve yanında kütür kütür bir karpuzla yemek keyfinin en güzel tatlarından birini oluştururdu. Uluabat köyünden geçerken yol üstündeki peynirciye uğradığınızda tezgahın üzerine dev bir tekerlek gibi peynir konur dev bir bıçakla kesilirdi. Tıpkı 1960'ların Cumalıkızık köyünün bozulduğu gibi peynirler de bozuldu :smiley:
Ya tatlar bozuldu ya da benim damak tadım... :smiley: :D

ben hiç peynir yemedim. hiçbirinin tadını bilmiyorum.
bebekliğim dahil. annem yedirmeye çalışınca ben çok ağlıymuşum.

Yunanlıların feta peyniri var harika bir peynir hele birde Mikanos veya Santorini nin enfes manzarasında yerseniz hayatınız boyunca unutamazsınız.Çocukluğumda ninem çökelek peynirinden testi peyniri yapardı yanında zeytin,hakiki Bodrum Çömlekçi köyü sızma zeytin yağı,sacdan yeni inmiş köy ekmeği nefis olurdu.

Merhaba
Peynir denirde Kars'ın kaşar peyniri,küflü çeçili heleki yumurtalı tavası of offffff

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.