KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
97/5.2 aracımda check engine 27 hata kodu alıyorum.
Injector 3, and/or 4, and/or 5, and/or 6 output driver does not respond properly to the control signal.
Araç tekliyor, titreme yapıyor ve nereden geldiğini bilmediğim periyodik bir (3-4 saniyede arayla) tıklama var. Aracım lpg'li ve yakıt tüketimim özellikle benzin bariz bir şekilde arttı.
Ustamla baktık bir problem göremedik. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
27 numaralı arıza benzin enjektörlerinin arızalı olduğunu gösterir,enjektörlerin çalışmaması enjektör arızasından veya başka bir sebepten olabilir onu ustanız bulacak, eğer ankaradaysanız size yardımcı olabilirim..
dün lpg ile hafif tekleme oldu sonra 10-15 dk kadar kullandım bi problem yoktu. aracı sotp edip tekrar çalıştırdıktan sonra arıza ışığı yandı .bende ustaya götrüdm 3-5-7 silindirlerde ingilizce yazdığı için çözemedim hata vermiş arızayı sildirdim .çünkü her şey normaldi .bu gün sabah ilk çalıştırmamda bariz tekleme vardı daha tüpe geçmeden .sanırım enjektörlerden biri veya bi,r kaçı gümledi.başka araçlarda başıma geldiği için öğrendim artık enjektörleri tek tek çekip hangisinde arıza var anlamaya çalışıcam
nasıl bi enjektör takayım markası modeli falan ne olsun sanırım kendim takabilirim.alabileceğim en uygun yer neresi.
birde dün balığa gitmiştim nedenini anlayamadığım bi sebepten akü boşialmış sanırım farlar açık kaldı.başka araçla çalıştırdık bunun etkisi olabilirmi.