Chereokee ZJ'de Bilgi Ekranı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpaslanepli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,287

alpaslanepli

Zirve
Yer
istanbul-bahçelievler
abiler benim 93 zj nin alttaki kül tablası üzerindeki ekran arızalı ses sistemi için orta konsolu sökünce onuda elektronikçiye gösterdim. Daha önceden işlem görmüş ve yapılamamış parça eksik içinde.. Eksik parçanın ne olduğunu görürsem temin edebilirim dedi ustam. Ve böylece tamir olabilecek. Bunun iki yolu var çıkmacıdan bu ekranı bulup içine bakmak ..ki tanıdık çıkmacı olması lazım ki buna müsade etsin ya da siz abilerin zj sine bakmak.. Ben bir tek ikitelli sanayide ki çıkmacıyı biliyorum onda da o ekran yok. Çokta pahalı bir ekran çalışmasını da çok isterim açıkcası hazır orta konsol sökükken halletmek istiyorum.. Çıkmacı tanıdığı olan var mı? Ya da kendi zj sinde bakmamıza müsade edecek bir abimiz var mı?

Etiketler
Ynt: Chereokee ZJ'de Bilgi Ekranı

Eksik parçanın yeri nasıl ? Yani takıp lehimlemek için 2 delik mi var 3 mü daha mı fazla ? Deliklerin dizilişi nasıl ? Elektronikçinizden emin değilseniz kurcalattırmadan sağlam birine götürmek daha iyi olabilir .

Valla barış abi 3 ayaklı bir parça. Elektronikçim işin ehli buralarda namı olan kıymetli bir usta o yönden kaygım yok ancak tabi onun demesi o parçayı görmeden numarasına bakmadan da yapabileceğim bir şey yok dedi.. Eğer daha önce bu ekrana işlem yapan bir usta varsa bildiğin alıp ona da götürebilirim..

Ben ankarada olduğumdan yardımcı olamıyorum neyazık ki ...

3 ayaklı parça olsa olsa bir transistördür diye düşünüyorum . Aslında devre incelenerek hangi transistörün takılabileceği de tahmin edilebilir belki ...

İnternette araştırdım ama şemasını göremedim VIC ın ... Belki servislerde vardır ama hiç zannetmiyorum .

Doğrudur Barış abi ben çok anlamadığım için ismini yazamadım. Ustam 3 ayaklı transistör eksik dedi. Ama oda şemasını bulamadı bu yüzden de tek yolu sağlamını bulup oradaki transistörün numarası kodu vehayut ne ise işte hangisi olduğunu tespit etmek dedi.. Serviste herhalde böyle birşey için yardımcı olmaz diye düşünüyorum.. Bu ekranın adı ne bu aradfa VIC mi?

Hımm o transistörün devre üzernde ki yerine göre fikir yürütmek yada bir tane daha söküp bakmak gerekli bu durumda ...

O parçanın adı vehicle information center yani araç bilgi merkezi . Bu arada Templar nickli arkadaşın ve Ergun abinin(Beatrix) gönderdiği dökümanlar var . Servis kitabı ve kullanım klavuzu bunları forumdan bulup indirmeni ve incelemeni tavsiye ederim . Her konuda hayli yarar sağlayan dökümanlar ...

Kolay gelsin ...

Information center, hiç mi çalışmıyor, yoksa bazı fonksiyonlarmı bozuk? İnternette 10-15 dolardan çok görüyorum komple parçayı.

aaa Alper abi ciddimisin ya bana çok büyük paralardan bahsettiler. Benimkisi hiç çalışmıyor çünkü elektronik dizilişte 3 ayaklı bir transsistör eksik. muhtemelen daha önce işlem görmüş arıza sebebiyle sökülmüş diye düşünüyorum o parça lazım. Usta o parçanın bulunabileceğini ama nasıl bir transistör olduğunu öğrenmek için sağlam bir taneye bakmam lazım dedi. İnternette nerde var abi .. ben Barış abiden ismini öğrenince vehicle information center diye arattım ama sonuç alamadım..

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/93-98-JEEP-Grand-Cherokee-information-INFO-CENTER-dash_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a1205Q7c66Q3a2Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318Q7c301Q3a1Q7c293Q3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem190279409578QQitemZ190279409578QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

ilk bulduğum mesela.
Gerçi kargo bedeli 34 dolar ama acelen yoksa daha ucuza bulabilirsin.
Acele etmeyip beklersen çok daha uyguna da bulabilirsin. Çok satış yapmış güvenilir satıcıları tercih etmen daha mantıklı olur.

Abi teşekkür ederimde . bu ebay gibi yabancı sitelerden ikinci el elektronik bir parça almak kumar gibi değil mi? daha önce alışveriş yaptın mı hiç buradan. Alıcıyı kollayan gözeten kuralları olan bir sitemidir. Örneğin ürün gelip denenmeden parasını vermemek gibi bizim yerli sitelerdeki hesap..

Güvence olsa kargo bedeli dahil gözden çıkardığım rakamın altında aslında.. Bi de geliş süresi var tabi ben ön konsol dağınık bunun tamirini bekliyor.. Böyle binmek çok can sıkıcı

Biraz şans işi aslında ... Ben şimdiye kadar birçok şey aldım sorunsuz geldi . Birkaç küçük siparişim kayboldu vs ...

100 doları geçmediği sürece pek sorun olmuyor genelde . Yalnız satıcıyla yazışıp üzerine grand cherokee falan filan birşey yazdırmamak daha iyi olabilir .

Normal posta ile 2-4 hafta alabiliyor gelmesi . UPS ile hızlı gelir ama fiyat baya artar ...

oralarda bir tanıdık falan varsa ona da rica edilebilir giden gelen birine mesela ...

paypal aracılığı ile aldığın sürece bir problemle karşılaşmazsın. Gerçi illaki risk oluyor. Ama çok profesyonel çalışan satıcılar var. O yüzden satıcı geçmişine bak. Mesela adam 50bin adet ürün satmış ama yorumlar hep olumlu,bu tip satıcılar için satış kariyeri çok önemli oluyor. Ama ne kadarda olsa risk var tabi. Bu arada ebay internetten açık arttırmayla satış yapan sitelerin babasıdır :smiley:

ZJ cilerin baya bi ilgisini çekebilecek bir store mesela :smiley:

http://search.stores.ebay.com/AUTOSDEPO-LLC_grand-cherokee_W0QQfciZ15QQfclZ4QQfsnZAUTOSDEPOQ20LLCQQfsooZ1QQfsopZ1QQsaselZ94008443QQsofpZ0

bu bilgi ekranı (vic) için gerekli transistörü hala bulamdım. Alet sanayide jeep ustalarında elektronikçilerinin hala aradığını söylüyorlar. arabanın orta konsol sökük vaziyette 3 haftadır geziyorum. Ne parçaymış arkadaş.. sitedeki kılavuzlara baktım şemasını bulurum diye o da yok. bu şemayı bulmanın başka yolu yokmudur. en sonunda bozuk bozuk takacağım o olacak..

O şemayı bende aradım konuyu ilk açtığın günler ama bulamadım açıkçası ... Bulunmasıda biraz zor gibi ... Seninde dedğinn gibi söküp bakmak bir çare ... PArçanın ne olduğunu bilsen birşey uydurulur mutlaka ... Dediğim gibi iyi bir elektronikçi ne tür bişey orda iş görür anlayabilirde belki ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR