cheroke 5.2 yakıttan %30 tasarruf yöntemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALİGÖKTUNA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,212

ALİGÖKTUNA

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar

bazı internet sitelerinde ilanlara bakarken araca yakıttan %30 tasarruf sağlayan vakum charger takılmıştır yazılmış. bu VAKUM CHARGER NEDİR ??böyle bi durum gerçekmi eger varsa böyle bişe maliyeti me kadardır . hem bilgilenmek hemde dogruysa başkalarını bilgilendirmek açısından paylaşmak istedim

örnnek ilanlardan biri http
://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-1997-grand-cherokee-5-2-30460815/detay

Etiketler
Ynt: cheroke 5.2 yakıttan %30 tasarruf yöntemi

Hiç duymadım. "vacuum charger" diye google'layınca elektrikli süpürgeler çıkıyor. :-\
Madem bu kadar başarılı bir sistem, neden üreticiler standart olarak bu sistemi sunmuyor da milyonlarca dolar yatırım yapıp CRDi falan gibi teknolojiler geliştirmek için kasıyorlar? %30 tasaaruf ettiren bir sistem var da neden bu kadar ucuza satılıyor? Ben bu tür ürünlere pek inanmıyorum doğrusu...

ben msj attım adama sahibinden den hemen görünce olayı. geri dönen olmadı dedim acaba aslı varmı böyle bir şeyin inşallah da yoktur böyle bi sistem. eger varsa bizim arabalar 20 biniin üzerine çıkar degiştiremeyizde bi daha :D ama bilgisi olan varsa lütfen paylaşssın bizle aslı varsa bu işin bizde yapalım

5.2 Cherokee lerde en iyi yakıt tasarruf ekipmanı tuğladır. Gaz pedalının altına yerleştirin min. %30 yakıt tasarrufu sağlarsınız. ;D
Şaka bi yana bu tasarruf cihazlarının parayı bastırdıktan sonra az yakmak için gaza basmama dürtüsü oluşturarak az yaktırdığı bir gerçektir. ;)

ZJ ci olarak hepimiz araçlarımızı çok seviyoruz.Madem v.8 in o muhteşem homurtu ve gürültüsünü duymak zevk veriyor,her şeyin bir bedeli vardır misalı,yolun sağ şeridinden 80 90 km ile yol almak da araçlarımıza yakışmıyor yani arada bir hakkını da vermek gerekiyor, yakıt sorun olsa bile.Sevgiler. ;D

Deep' Alıntı:
5.2 Cherokee lerde en iyi yakıt tasarruf ekipmanı tuğladır. Gaz pedalının altına yerleştirin min. %30 yakıt tasarrufu sağlarsınız. ;D
Şaka bi yana bu tasarruf cihazlarının parayı bastırdıktan sonra az yakmak için gaza basmama dürtüsü oluşturarak az yaktırdığı bir gerçektir. ;)

Bence Mert Hocam olaya son noktayı koymyştur (gerçi irice bir nokta olmuş ama....).
Bunu en kısa sürede Jeep'in resmi sitesindeki forumda "a new fuel saving method from Turkish offroad drivers" başlığı ile açalım şanımız yürüsün :D

yasarergun' Alıntı:
Bunu en kısa sürede Jeep'in resmi sitesindeki forumda "a new fuel saving method from Turkish offroad drivers" başlığı ile açalım şanımız yürüsün :D

;D ;D

Simdi bu urunler supermarketlerde minare golgesi ile davul tozu arasinda satilir.

Hic bir anlami ve teknik olarak ta kazanci olmayan amerikan usulu pazarlama teknikleri ile satilan para tuzaklarindan baska bir sey degildir.

Ikinci bir konu (kimse uzerine alinmasin) bir arkadasimin surekli kullandigi laf var. Kendi icinde soyler ayni lafi benzinli A6 kullanir. Bunu alan essek masrafina da katlanir der. BU arada ben de de 93 5.2 V8 var yani ben de essek sinifina giriyorum.

Ha ekonomi ayri bir sey yapilmasi taraftariyim en azindan ulke disina +bir nebze de olsa giden dovizi azaltmis oluruz. Ama bir de teknik gercekler var. 5.2 V8 bir makina ne yaparsaniz yapin 1.6 gibi yakmaz.Eger fabrika verilerini tutturabiliyorsaniz ne mutlu size. Cunku reel harcama aslinda fabrika degeri + %10-15 dir. Yani fabrika 10lt/100km diyrosa bu 12 lt. ye tekabul eder. Maalesef ulkemizin gercekleri bu.

Madem bu işi özlü sözlerle açıklamaya çalışacağız Ateş Erol'un dediği gibi: ''aslan besleyen yemini düşünmez'' diyelim..!

ben sistemi buldum ama benim mantığıma göre tuğla hala daha iyi bir fikir:

"V-CHARGER" sistemin adı. sistemin sitesi kapanmış yerine adana adsl diye bir şey çıkıyor ama bazı forumlara tanıtım mesajı yazmış vatandaş.

"ALINTI" (http://www.tekplatform.com/otomobil-ve-modifiye/98597-vcharger-performace-fuel-saving.html)
........
VCHARGER, silindir yanma odalarına dolan hava/oksijen miktarını arttırarak, yakıtın her defasında yüksek verimde yanmasını sağlar.
Bu sayede silindirde oluşan patlama ve piston itme kuvvveti artar. Aracın çekiş gücündeki bu artış, aracın daha seri ve hızlı olmasını sağlar.
VCHARGER sayesinde aracınızda oluşan çekiş gücü artışı, her zaman taşıdığınız yükü, gaz pedalına az basarak taşımanızı sağlar.
Bu sayede aynı depo yakıtla daha fazla KM yola alır, işinizi daha az yakıt harcayarak yaparsınız. Yakıt ekonomisi sağlanmasında oldukça etkilidir.
Bütün bunlara ilave olarak yakıtın yüksek verimde yakılmas, normal şartlarda egzozdan atılan zararlı gazların da yakılmasını sağlar.
VCHARGER sayesinde aracınızın egzoz gazı emisyon oranları, başta Türkiye olmak üzere Avrupa ve Amerika çevre standartlarının altına indirir. Aracınız daha çevreci ve daha ekonomik çalışır.
---------------------------------------------

Bana sorarsanız manifolda takılan bir demir çubuk yerine iyi bir hava filtersi bile daha iyi iş görür. Ki zamanında supercharger seti bulmuştum (kompresör kiti ile birlikte), onu bile gereksiz bulmuştum. bence motora hava girişinde bir problem yoksa, en iyi hava yakıt kombinasyonunu motor kendiliğinden yapacaktır.

O zaman bende sitesi kapanmamış faal bir firma buldum onu paylaşayım :smiley:

Yakıtta tasarruf ve performansta artış iddaa ediyorlar.Ne kadar sihirli kelimeler değil mi ? Tasarruf ve performans, ikisi bir arada pek mantıklı gelmiyor.Ama şeytan dürtüyor işte.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler