Cherokee 5.9 Düşünüyorum ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan urazkaspar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,755

urazkaspar

5.9 Arıyorum,arıyorum,arıyorum....
Yer
İstanbul
Web
bedia&
Merhaba aranıza yeni katıldım.Aklıma yeni yeni giren off road sonucunda 5.9 a olan ilgim arttı.Kullanıcılarından bilgi almam mümkünmü?Ağırlıklı haftasonu ve sehiriçi kullanım düşünüyorum.İlgilendiğim araç linktedir.http://www.sahibinden.com/gundogdu_otomotiv-lpg-li_grand_cheroke_5_9-kkk-44WQQaXQQ23400570WQQpXQQdisplayitem
Bilgisi olup paylaşan olursa sevinirim.Temiz bir 5.9 alıp elden geçirip uzun süre kullanmak istiyorum.Umarım bolca birlikte gezebiliriz.Herkese saygılar...

Etiketler

Ynt: Cherokee 5.9 Düşünüyorum ?

mrb,5,9 guc konfor hepsini bir arada bulunduran bir aractır,bende bir 5,9 kullanıcısı olarak cok memnunum hatta bende aracımı satıyorum onada bir bakın derim daha bakımlarını yeni yaptırdım jeepgaragede ilan no (23009399),linkteki arac gayet temiz ve bakımlı gozukuyor ama goruntuden ziyade gercekten oylemidir tabiki bakılması gerekir...size kolay gelsin

yakit masrafi ve vergisi hic umrumda degil diyorsan al tabi 5.9 motor otesi varmi

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Aracınızın detaylarını özelden yazarsanız sevinirim.5.9 yakıt konusunda epey cömert LPG kullanmayı ve aracı gündelik hayatta değil sadece gezilerde kullanmayı düşünüyorum yakıt ve vergi dezavantajı dışında dikkat edilmesi gereken bir modelmidir?Şuanda vergisi nedir , herşey için teşekkürler...

sadece 98 yılında üretilmiş özel bir modeldir
zaten üretimi ile ZJ kasa sona ermiş yerine WJ kasa üretimi başlamıştır.
vergisi de 1020x2 olması lazım

ilkakdeniz' Alıntı:
sadece 98 yılında üretilmiş özel bir modeldir
zaten üretimi ile ZJ kasa sona ermiş yerine WJ kasa üretimi başlamıştır.
vergisi de 1020x2 olması lazım
Teşekkür ederim , modellin özelliği acaba kasadanmı yoksa motordanmı kaynaklanıyor yedek parça sıkıntısı olan bir araçmıdır?

kasada ufak makyaj yani ön panjur, jantlar, motor kaputu üstündeki havalandırma ızgaaları ve bir de 5.9 magnum motor

uraz bey çok sert ve motor gücü isteyen bir offroad yapmayı planlamıyorsanız, daha az motor hacimli modellere yönelmeniz daha sağlıklı olabilir.

CEvaplar için sağolun.Kürşad bey hiç off road deneyimim yok ve belkide başlangıç için daha makul araçlar önerilebilinir.Ancak kendimi tanıdığımdan aklım 5.9 da kalacak ve daha alt motor seçip bir kaç ay aradan sonra pişman olmak istemiyorum.Araçtan beklentim performans olarak beni üzmemesi sizin önerebileceğiniz başka bir model varmı ilginiiz için şimdiden çok teşekkür ederim...

urazkaspar' Alıntı:
CEvaplar için sağolun.Kürşad bey hiç off road deneyimim yok ve belkide başlangıç için daha makul araçlar önerilebilinir.Ancak kendimi tanıdığımdan aklım 5.9 da kalacak ve daha alt motor seçip bir kaç ay aradan sonra pişman olmak istemiyorum.Araçtan beklentim performans olarak beni üzmemesi sizin önerebileceğiniz başka bir model varmı ilginiiz için şimdiden çok teşekkür ederim...

Jeep modellerinden çok fazla anlamam ama tek bildiğim 5.9 arazide çok az var. hatta geçen ay bildiğim birisi aldı offroad modifiyesini yaptı çok para harcadı ve bir ay kullanmadan satmaya karar verdi. sebebi neydi sormadım. ama razide motor gücü önemli olmasına karşın esas önemli olan doğru kombinasyonları sağlama. 5.9 motorla geçemeyeceğiniz bir yerden başka araç 2.0 motorla geçebilir. Daha hafiftir, kilitleri vardır, doğru lastik kullanmıştır, pilotajı iyidir vs vs.
ZJ kasa seviyorsanız ZJ ile offroad yapan arkadaşlara sormanız lazım , XJ lerle de gayet iyi offroad yapanlar var.

şu an bildiğim kadarıyla 4 adet yapılı 5.9 var

3 tanesi aktif olarak kullanılıyor, garaj bölümünde kütahyadan bir arkadaşın linki http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44219.0
bir de can yalçın isimli arkadaşın aracı vardı ancak onun linkini bulamadım Jeep bölümünde aratırsanız bulabilirsiniz

genel olarak kronik sorunları yoktur motorun bende ilgilenmiştim bayaa bir süre
ZJ lerde yanılmıyorsam ön diff biraz zayıf
Grand Cherokee 93-98 alınırken dikkat edilecek hususlar diye bir başlık da vardı onu da takip edebilirsiniz,
motor haricinde platform aynı çünkü

Linkteki konuyu inceledim çok teşekkür ederim. 5.9 konusunda tecrübeleri olanların da paylaşımı olursa sevinirim.Saygılar...

Bence 5.2 seçeneğini düşünün.Kasa olarak aynı gözükse bile,bir çok parçasını temin etmeniz daha zordur ve 5.2 ile uyumsuzdur.Piyasada 5.2 çok fazla olduğundan parçaları daha bol ve ucuzdur.Ayrıca 5200 cc V8 bir aracın performansından memnun kalmamak biraz zor olsa gerek.

Merhaba.Almayı düşündüğünüz kkk plakalı 5.9 bana ait:smiley:forum sayfalarını okurken tesadüf etti ve plakayı okuyunca gülümsedim.

amerikan alacak adam bir kere vergiyi ve yakıtı göze alan bir kişi olmalıdır.eğer bunları göze alıyorsanınız gerisi kolay....

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR