Bana gore sistemde onemli iki konu var. Birincisi kremayer kutugune ev sahipligi yapacak platformun sase ve kutuge baglantilarinin mukavemeti. İkincisi kullanilacak kremayer kutunun ve rot baglantilarinin mukavemeti. Aracin mevcut sisteminde direksiyon kutusunun baglanti noktalari birbirine cok yakin ve tek noktadan dayanak alan sekilde dizayn edilmis. Bu sebeple ne yaparsaniz yapin bir sure sonra milimetrik gevsemeler olusuyor. Ve buna bagli bosluk ve kontrol zayifligi. Aracla duz yolda giderken bile aracin duz gidebilmesi icin direksiyon yolun egimine gore ya saga ya da sola dogru hafif egik sekilde durmak zorunda kaliyor. Bu durum arac kullanma aliskanliklarimi degistirmeye basladi. Bir diger olumsuz nokta ise yolun tekerleklere verdigi etkinin nerdeyse tumunun direksiyondan hissedilmesi. Ornegin 120 km hizda saga ya da sola dogru bir viraja girildiginde direksiyonu saga dogru asiliyorsun, direksiyon da tam tersi yone karsi kuvvet uyguluyor ellerinize. Bu durum inanilmaz derecede yorucu. Kremayer direksiyonlu honda civicimde ise boyle bir durum soz konusu degil. İkisi farkli yol sartlari icin uretilmis araclar olsa da, jeep in yeni nesil cherokee lerinde uygulamaya basladigi bu tip direksiyon sistemi ile ilgili yorumlarda ve tanitimlarda yazilanlar genellikle benim yasadigim bu sorunun ileri derecede asildigi yonunde.
Bu uygulamayi yapmak uzere birlikte fikir alisverisinde bulundugumuz bir mekanik erbabi arkadasim mevcut. Projenin ana temasi hemen hemen tamam gibi. Ancak kullanilacak kremayer kutuk ile ilgili bilgi destegine ihtiyac var.
Bu uygulamayi yaparken aracimin direksiyon turunun ayni degerlerde kalmasini istiyorum. Buna uygun kremayer disli tipi nasil olmali. Hangi araclarin direksiyon kutusu bu beklentiyi daha iyi karsilayabilir. Hem bu agirlikta bir aracin hakimiyetini saglayabilecek mukavemette hem de kisa turlu kremayer kutusu hangi araclarin vardir.
Bu konularda fikir veren olursa super olacak. Ornegin kullanilicilarin tecrubelerinden su aracin direksiyonu kisa turlu, su aracinki oldukca saglam sorunsuz, su aracin da agirligi ayni duzeyde bu olabilir gibi fikirler lazim.
Umarim derdimi anlatanilmisimdir. Selamlar...