Cherokee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkan_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,676

volkan_

Ana Kamp
Yer
KOCAELİ
Merhaba 2006 jimny sattıktan sonra daha büyük bir araç almak istiyorum.Marka olarak Cherokee lere karar kıldım.Ancak 99 altımı yoksa üstü bir model mi kararsız kaldım.Şahsım olarak ben sık gezilere çıkamıyorum ve hafif tarzda gezilere iştirak ediyorum.Kısacası yükseltmeyi ve mt lastiği koyacağım ve keyfime bakacağım araç istiyorum.
Dizel lerin kronik sıkıntıları olduğunu duydum ve bende 4,7 benzinli 99 model cherokee düşünüyorum.
Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirm.Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Cherokee

MERHABA,
Öncelikle bir cherokee ci olarak Cherokee almak kararınınızın doğru bir karar oldunu belirtmek istiyorum.
Bazı araçlar hakkında o tutulmuyo bu tutulmuyo gibi lafların her zaman gerçekleri yansıtmadığını belirtmek isterim.
96 model 5,2 cherokee sahibiyim. Bundan önceki aracım 2000 model 4,4 bmw x5 idi. masrafından yıldığımdan ve off-road zevkimi yaşayamama sıkıntımdan sattım.
şimdiki aracı konfor olarak yolda sürat olarak aynı tadı vermeyebilir ama hem uzun yolda kullanım , hem sayılamıyacak kadar çok özellik (cruse kontrol , otomatik vites , koltuk ısıtma , klima , yol bilgisayarı , direksiyondan radio kontrol, sanruuf vs.vs.vs.....) hemde yol bittiğinde sizi üzmiyecek bir araç istiyosanız tam üstüne bastınız.
Bunun bir üstünü istiyorsanız biraz daha paraya kıyıp Toyota Land Cruser almanızı tavsiye ederim.
Cherokee de kesin kararlıysanız kesinlikle 5,2 alınız. Performansı ve piyasada çok olması avantaj.
Aracınızı yukselteceksenizde orjinal kit kullanınız. İleride Dodik falan gibi aksesuar kullandınızda lastik ebadını değiştirmeniz gerekir ise orjinal kit avantaj sağlar.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Oncelikle Cherokee almaya niyetlenerek aramıza katıldığınız için, tebrik etmek isterim.
99-04 Model araçlar WJ kasa olarak adlandırılırlar ve bir onceki kasa olan ZJ ye nazaran daha cok elektronik aksam içermektedirler.
ZJ kasalarda çeşitli motor secenekleri olmak ile beraber Türkiye'de en yaygın olarak bulunabilen motorlar, 5.2 lt; 5.9 lt ve 4.0 lt olanlarıdır.
WJ ler Quadro drive olarak adlandırılan sürekli dort çeker sistemine sahiptirler.
Konfor açısından değerlendirirsek, bence her iki modelde sizi tatmin edecektir. Ayrıca emin olunki mevcut halleri ilede her iki modelde sizi hafif arazi şartlarında yolda bırakmayacaktır.

Selamlar, saygılar,

Burak Dirican

Fazla vergi vermeyin ..dusuk model iyi bir arac bulun... eger ZJ kasa ile WJ kasayi kiyasliyorsaniz.. ZJ alin.....Yok ben Cherokee istiyorum diyorsaniz tabi ki XJ aliniz )

Volkan bey,Aşağıdaki linki okurmanızı önemle tavsiye ederim.İşi bilenler tarafından hazırlanmış ve bu araçları alırken nelere dikat edilmesi gerektiğini kalem kalem anlatılmış.eşke ben aracımı almadan once bu linki bulup okusaymışım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29672.0

valla buraya bakınca adam bildiklerinide karıştırıyo

motoruna şanzımanına yürüyen aksamına bide kaportasına bak yeter sıfır araç almıyon neticede

Arkadaşlar teşekkürler fikirleriniz benim için önemliydi.Kafamdaki şablonu oluşturdum sanırım.

selamlar...
bende 5,2 96model bir cheroke almayı planlıyorum,lpg ile yakıt sarfiyatı nedir ortalama?
tşk.ler...

muratacuner' Alıntı:
selamlar...
bende 5,2 96model bir cheroke almayı planlıyorum,lpg ile yakıt sarfiyatı nedir ortalama?
tşk.ler...
ilgili topiği buldum gerek kalmadı tşk.ler...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8856.0

WJ kasa iyidir.
ekleme yapalım. Quadra track 2 ve Quadra drive çekiş sistemleri mevcuttur. QD çekiş sisteminde vari-lok diferansiyel uygulaması vardır ön ve arkalarda anlamı lastikleriden bir tanesi dahi yeri tutabilirse araç ilerleyebilmektedir ancak çok çetin arazi şartları için geçerli değil. daha güncel uygulaması Quadra Drive 2 WK kasalarda kullanılıyor.
ZJ lerde kullanılan motor Magnum serisi
WJ lerde power tech motora geçilmiştir. yeni nesil motor magnuma göre bir nebze de olsa tasarruflu ancak magnumun o şahane sesi de azalmıştır. daha sessiz bir araç olmuştur.

dediğim gibi WJ iyidir.

yalnız hakan bey verdiğiniz link ZJ kasalar için geçerli WJ ler bütünüyle farklı araçlardır. belli kısımlarda fikir alınabilir ancak tamamen faydalanmak doğru olmaz diye düşünüyorum

yalnız hakan bey verdiğiniz link ZJ kasalar için geçerli WJ ler bütünüyle farklı araçlardır. belli kısımlarda fikir alınabilir ancak tamamen faydalanmak doğru olmaz diye düşünüyorum

İbrahim bey elbette haklısınınız.Zaten amaç genel bir bilgiye sahip olabilmek.Bunun içinde bir yerlerden başlanması gerek.Geriye kalan araştırmayı da araç tercihini yapacak olan kişi tamamlayacaktır.Nasılki zj kasalar için böyle bir liste düzenlenmişse belki wj kasalar içinde düzenenmiştir belki?Düzenlenmemişse bile , eksik kalan noktaları siz ve sizin gibi bu konuda bilgi sahibi arkadaşlarımız tamamlıyorsunuz.
Böylece amaç hasıl olmuş oluyor.
Buradanda bu sitedeki bilgi paylaşımlarının ne kadar iyi bir şey olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

zj de wj de güzel....
tr de wj lere kıyılıp araziye pek sokulmadığı için genelde zj ler binilir bu ik kasa arasında ve genelde site için de de zj hakimdir...

ben offroad yapıcam yok kapı fitilinin 100 den sonra ses yapmasıydı vs vs gibi ufak tefek sorunlar benim için önemli değil diyorsanız zj alın...
ben gündelik kullanıcam ama ara sırada çoluk çocukla gezilerde yapar pikniğimi piknik alanına daha hakim rakımlı bir yerde yaparım derseniz wj alın...
ben de para var çok da sorun değil ben offroad yapıcam 2 si arasında ne alıyım derseniz wj alın...
yani bu iş biraz da para işi...
ne ka para o ka köfte
ne kadar para o kadar keyif
ne kadar para o kadar çok zorlama (kırılma riskini göze aldığınızdan kaynaklıdır, çünkü tüm araçlar krılır birşekilde)
ne kadar para o kadar iyi ve kaliteli modifiye
vs vs vs...

2 araçla da uzun deneyimlerim olmuştur, son 3 ayda etrafıma da epey miktarda bu araçlardan aldım (12 adet)

bu arada 99 ların bi çoğu amerikan versiyonudur bunun diğer versiyon olan avrupa versiyonuna göre bikaç zayıf yönü vardır (teknik isimlerle kafanızı karıştırmıyorum) 99 da avrupa versiyonunu bulmak biraz zor bulsak ta bu sefer temizini bulmak zor...
2000 modelinin de vergisi düştü yani aynı vergi ödenecek..
bu nedenle wj alırsanız 2000 model alacaksınız...

cherokeelerde usa değil avrupa versiyonları tercih edilir (gene teknik bilgilerle boğmadan açıkladım)

ben Türkiye'de offroada hazırlanmış 3 tane WJ gördüm belki daha fazladır ama henüz gün ışığına çıkmadılar o zaman

biri isoff eski başkanı yalçın türkelinin aracı bir ara sitede satılık ilanları arasındaydı. tekirdağ daki oyunlarda bayaa incelemiştim.
diğerini sahibinden de ilanlarda gördüm füme renkli bir araçtı bir süre sonra kayboldu
bir de sanırım gri renkli bir adet var sanırım sahibi site üyesi o da çok hoş.

ekleme yapayım yine benim araştırdığım dönemde 99 modellerde elektrik problemleri olduğu yönünde bilgiler edinmiştim ama ne kadar doğru teyid etmek gerekir.
yine edindiğim bir bilgi 2004 yılında en iyi arazi aracı seçilmiştir WJ. 235 bg 400 nm tork için zaten söylenecek bir şey yok.

Hakan bey yazınız ve övgünüz için çok teşekkür ederim. ama maalesef o kadar ZJ ve WJ baktıktan soran gittim Disco 2 V8 aldım. vardır bir hikmeti ;D