Cherokee'de Motor Sesi ve Uzun Yol Konforu Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,227

y-bsungur

Kamp I
Yer
eskişehir
kıymetli gezenbilir üyeleri bazılarınız en azından beni iartık biliyorsunuzdur diye düşünüyorum cherokee si olmayan fakat yakın gelecekte sizin aranıza aracıylada katılacak olan bir üyeyim malumunuz ister istemez cherokee sitelerini ve videolarını bir merakla inceliyorum dün birkaç tane videoda bu arçların motor sesleri ile ilgili bazı videolar seyrettim resmen büyüleyici bir ses,gücün sesi müthiş bir şey fakat aracım olmadıgı için içindeyken seyahette bu nasıl bir durum oluşturuyor bilmiyorum siizlerden ricam bu araca sahip kişiler olarak uzun yoldaki ses ve araç içindeki yolcunun yolcuların gerek konforu gerekse motor sesinin içeri ne kadar etkili oldugunu merak ediyorum kısaca ben kalabalık aile yapısına sahip bir kimseyim en küçügümüz 8 yaşında veuzun yola gidip gelmeyi düşünen bir aileyiz uzun yolda motor sesi bizi ciddi rahatsızlık verirmi aracın uzun yol konforu nasıl belli süratler dahilinde 90 ile max 140 arası süratlar diyelim.bu konudaki şahsi tecrübelerinizi yazabilirseniz sevinirim hepinize şimdiden teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Cherokee'de Motor Sesi ve Uzun Yol Konforu Hakkında

Selamlar,

Bir sedan sessizliği beklemek yanlış olur kanımca, ancak V8 in o gürül gürül sesi ilginç olarak kabine çok yansımıyor, kabine yansıyan sesler lastik sesi motorun gürlemesi değil ama bir miktar uğultusu geliyor. Ama zaten kullanınca anlayacaksınız içeri ses gelsin isteyeceksiniz. heybetli aracı sağa sola çevirirken gaz verirken bir motor sesi vardır ZJ ciler bilir motor uğultusu, 4.0 larda dinlemeyeceğiniz bir ses o sesi duyabilmek için dönüşlerde gaza daha çok yüklenirsiniz.

Araç yolda çok konforlu bir sürüşü vardır, zaten 96 ve yuıkarısı koltuklara gömülürsünüz adeta, birde ısıtmayı açtınızmı soğuk kış günlerinde mutlu bir yüz ifadesi aracınızı kulanırsınız. ben 100 km nin üstüne nasıl çıktığını anlamıyorum çok hızlı toparlıyor, ancak uzun yolda bir sedan rahatlığını bulamayabilirsiniz. bende 2 araç var cherokee ve 2010 turbo octavia, şimdi ikisinide kullanarak tecrübelerimi akarabiliyorum, octavia ya bindiğimde önce popom yere sürtecek zannediyorum, ancak cherokee ye göre çok daha sessiz ve jilet gibi hızlanıyor, trafikte aracların üzerinden yol durumuna bakamıyorum, artık yol bilgisayarına km de ne lt yaktığıma bakmıyorum çünkü cherokee de 23 lt leri gördükten sonra 7 lt olmuş 10lt olmuş çok ilgilenmiyorum :smiley: bir yere parkederken insanlar pek dönüp bakmıyor octavia ile ama cherokee ile nereye girsem ilgi odağı oluyorum, bugün bir iş yerinin yanındaki açık otoparka girdim otopark hınca hınç dolu ve ilerde kum tepesi var çamur içinde orası boş, delikanlıyı çektim oraya, araçtan atlayarak inebildiim, kitliyip toplantıma yetiştim :smiley: binerkende zıplayarak oturmak zorunda kaldım ve asfalta girdiğimde lastiklere yapışan çamurun çamurluklara sıçrama sesini mutlu mutlu dinleyerek gittim.

işte bir sedan ve jeep arasındaki ufak farklar... Benim ikizlerim var 3 yaşaında otoparka gelince "kocaman araba ile gitcezzz" diye tepiniyorlar, onlarda tadını aldı octide gömülüorlar aracın içine etrafı seyredemiyorlar, cherrokee de millete tepeden bakıyor , sunroofu açtırıyorlar :smiley:

Konu başlığı düzenlenmiştir.
Konu açarken başlığın çok uzun olmamasına ve yazılım formatına (ilk harfler büyük - Bağlaçlar küçük) uygun olmasına dikkat edin lütfen.
Anlayışınız için teşekkürler.

Ben kendi aracımla bir iki kere uzun yolculuk yaptım motor sesini pek hissetmedim içeri pek ses almıyor o ben v8 in süper sesini duymak için bazen camı açtığım oluyo konforuna gelince çok rahat hiç yormuyo hatta bizimkiler mışıl mışıl uyuyo şikayet ediyolar ya bu araba insanın hemen uykusunu getiriyo diye kısacası herşeyiyle güzel bi araç aklınıza bişey takılmasın alın kullanın kullanımı keyifli güvenli ilgi odağı bi araç...

gürlemeyen aslan aslan olmaz misali ses duyarsınız... ama rahatsız edici boyutta değildir...
arabanın ön koltukları yatağından rahat gelebilir.. arka koltuklarda ısıtma olmadığı için kışın soğuk olur, battaniye koymanız faydalı olabilir..
sese karşı hassasiyetin fazla ise hafif bir müzikle absorbe edebilirsin..

İyi bir noktaya temas ettiniz ,en sonunda,Ben şahsen o berbat gürültü sesinden ne kadar camlarıda kapatsam çok rahatsız oluyorum,bu başlığı ben atacaktım,siz benden önce davrandınız valla,ekzozu patlamış dizel gibi ben şahsen çok muzdaribim ,yazık olur hiç tavsiye edilecek araç değil,yerinizde olsam başka modellere bakardım, sonra pişman olmayın derim,bir dost olarak , zaten benim aracı satış nedenimde bu değilmi. :mad: :mad: :mad:

cherokeenin sesi için, alan da var satan da... bakış açısı diyelim... ;)

Tabiki size katılıyorum,hasta olanıda aşığıda ama konu o değil.fakat sungur kardeşimiz de haklı içeri sesin haricinde ekszoz dumanı ve lpg kokusu vermiyormu maazallah adamı zehirleyip uyutabilir kaza yaptırabilir,zaten tamponları fiber den yapılmış bir kazada araba dağılır allah korusun,benim nacizane önerim en iyisi dacia duster 4x4 alıp keyfle binmesidir.dahası kimse aracın şehir içinde 30 lt lpg yaktığını söylemedi ,nemize lazım vebal altında kalmayalım.yazık.

yok yok ben burada yazılanlara şaka gözüyle bakıyorum... fiber tamponla kaza yaparsanız mahvolursunuz , dacia duster alın paşa paşa binin vs vs bunlar şaka sanırım ?

27istanbul27' Alıntı:
Tabiki size katılıyorum,hasta olanıda aşığıda ama konu o değil.fakat sungur kardeşimiz de haklı içeri sesin haricinde ekszoz dumanı ve lpg kokusu vermiyormu maazallah adamı zehirleyip uyutabilir kaza yaptırabilir,zaten tamponları fiber den yapılmış bir kazada araba dağılır allah korusun,benim nacizane önerim en iyisi dacia duster 4x4 alıp keyfle binmesidir.dahası kimse aracın şehir içinde 30 lt lpg yaktığını söylemedi ,nemize lazım vebal altında kalmayalım.yazık.

Gazcıya gitmenizi öneriyorum. 3 yıllık kullanıcısıyım,gaz kokusu kesinlikle aracımda yoktur.Hortumlarınızı ve gazın beynini kontrol ettirn.Büyük olasılıkla bu bölgelerde sorunlar yaşıyorsunuz.Cherokee'ye mal etmeyelim:smiley: Tampon konusuna hiç girmiyorum:smiley:

Sungur bey , ben bu konuda yazılmış mesajlara (ki zaten birkaç tane) bakınca yanlış birşey göremedim ? sadece bir arkadaşımız herhalde fiber tampon , cherokee nin rahatsız edici boyuttaki sesi ve duster tavsiyesi gibi bir şaka yapmış... :p

Küçük kömürcüyü bulamadım ben? Gazdan,tuzdan biraz ben bahsettim bana denmiyodur umarım?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,960
Kayıtlı Üye Sayımız
166,719
Kaydolan Son Üyemiz
gezentavuk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR