Chevrolet Silverado Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kursatalpay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,673

kursatalpay

Bi Silverado'm Olsun Kim İstemez ki ?
Yer
Antalya
Öncelikle Doğa sever abilerime ablalarıma burdan selam olsun =)
bende aranıza yeni katıldım
adım kürşat.. 17 yaşındayım biliyorum çok gencim....fakat off-road meraklısı ve silverado hastası bi gencim =)
ben bu aracı almayı düşünüyorum ki 13 yaşımdan beri yaşıtlarım ferrarı tarzı şehir oyuncaklarına hasta olurken ben silveradoya karşı bi sempati beslemeye başladım.... ve sürekli para biriktiriyorum ehliyetimi aldığım gün bi silverado sahibi olucam kafaya koydum...
öncelikle

1980 model silverado hastasıyım.... 120 160 beygir arası bi silverado LPG / benzin olarak ayrı ayrı km ye ne kadar yakar..
yükseltme işlemi ve bigfoot işlemi toplam ne kadara maal olur
böyle bi araba şehir içine uygunmudur (gerçi uygun değil deseniz bile ben bu aracı alıcam farz oldu)
bu aracı alsam...yükseltsem...bigfoot yapıp kocaman tekerler taksam...
Avantaj ve dezavantajları ne olur.....
hız meraklısı değilim sadece bu arabanın Gücü...Görüntüsü ve sesi beni mahvediyor.....

bu merak ettiğim soruları cevaplarsanız cok sevinirim

Etiketler
Ynt: Chevrolet Silverado Hakkında ?..

Ben zamanında Silveradoya niyetlenmiştim.
Bi süre kullanmıştım.
Hevesini kırmak istemem ama çok zorlanırsın.
Çok uzun ve bu uzunluk, eşya taşımıcaksan hiç bi işine yaramadığı gibi dert oluyor.
Şehirde dönemezsin, lift yapmazsan arazide askıda kalmaktan gidemezsin. Arkası hafif ve makina uzun, patinaj devamlı. Tek kabin.
O güçlerde yeterli olmuyor zaten.

Pikap seviyorsan kısa olan Dallas pikapları ısrarla tavsiye ederim.

Benim baktığım bütün silveradolar dallas diye geçiyor ayrıca 1980 dallas ve silverado aynı kasa uzunluğunda her şeyi aynı
2. bişey zaten yüzde 99 günlük şehir kullanımı için yani off road a pek kullanacağımı sanmıyorum ama hani ne bileyim dağ bayır elbet bende giderim ama asıl amaç şehir içi kullanım

Selamlar
Öncelikle hosgeldin Kürsat
Sitede defender ve cj agırlıklı bir gurup oldugumuz için chevrolet bolumu pek takip edilmiyor. Bende tanısma kosesindeki siteminden yakaladım konuyu bizde yanlıs hatırlamıyorsam 84 Chevrolet Silverado Cftt kabin 5.7(351cui) 4x2 pick up vardı santiyelerde kullandıktan sonra sattık arac gercekten cok guclu ve seri bir aractı(190 kmye cok rahat ulasırdı 200leri zorlardı) 5 ileri düz idi ancak; en güzel bölüme gelelimki gercekten benzini su gibi içerdi ve 4x2 olması santiye kosullarında ve arazide buyuk dezavantajdı. Daha sonrasın 91 yılında GMC 6.2 Dizel 4x4 pickup ı aldık ve hala kullanıyoruz cok memnunuz yakıt olarakda benzinliye göre ekonomik tork ve beygir degerleride gayet basarılı ve yeterli 6.2 dizel motorun fabrika cıkısı 150 beygirdir. onun dısında zaten iki aracında %90ı aynıdır.Ben o yuzden bu modelide dusun derim big foot konusuna gelince istediğin ölçülerdeki bir arac trafige cıkartamassın ancak 35 yada 38 inclik lastiklerlede hayaline bir nebze olsun ulasabilirsin standart hali 33luk lastiği kaldırır 38lik için aracı yukseltmen gereki oda tahmini saglıklı bir uygulama 3000ytl yi bulur resimdeki aracta lastikler 33
100_0205.jpg

öncelikle çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için

1. sorum şudur 38" tekeri 160 beygir lpg li silverado kaldırır mı bunu merak ediyorum eğer ki kaldırırsa ki düşündüğüm silverado 74 model ve 3.500 tl gerçekten temiz yürür ve motor çok iyi...

2. si bu sizin önerdiğiniz GMC 6.2 Dizel 4x4 pickup ın fiyatı ne kadar ortalama olarak ( silveradoyla kasalar neredeyse aynı )

3. sü benim bahsettiğim silverado lpg li hali 20 kuruş falan yakıyormuş uzun yolda sanırım şehir içide 25 kuruş falan olur 38 leride takarsak buda sanırım 35 kuruş falan olur

arabanın yükselme olayına gelince yükselme kiti tekersiz haliyle 3000 tl ise 10000 tl ye bebek gibi bi araba çıkarabilirim :smiley:

1 kaldırmasına kaldırır forumdan bircok arkadas bana kızıcak biliyorum ama ben AMERİKAN arabasına binip lpg taktırmaya karsıyım (Aslan et yer) o yuzden dizel secenegi düşünülmeli. Ayrıca 3500 lira bir pick up için cok düşük bir rakam yani benim şahsi fikrim o aracta eksikler olması kuvvetle muhtemel cok pahalıya mal olacaktır.
2 GMC lerin durumuna göre 12000 lira ile 25000 lira arası değişir.
3 lpgli 20 kurus degerleri bana cok düşük geldi o aracın 450 lira civar yakmasını tahmin ediyorum zaten ki bizim gmc de sehir içinde o degerleri yakın ve torku benzinliden daha yuksek zaten buyuk lastiktede ihtiyacınız olan tork tur

Malesef bahsedilen özelliklerde bir arac için minimum 15-16000 lirayı gözden cıkarmanız lazım

vallaha abi aracın kasa çoooook iyi durumda çürük ezik yok sadece boyası solmuş ki oda kolay bir işlem
babamın usta konusunda çoooook geniş bir çevresi vardır ama işte 17 yaşında olduğum için babam pek önemsemiyor sorularımı çok hevesliyim ama ehliyet şart işte :( aracın bir eksiği olduğunu sanmıyorum ama şunu merak ediyorum o aracın yedek parçası pahalımı

ve gerçekten hiç bir sorunu yoksa 3500 lira uygun bir fiyatmı
ayrıca benim hız beklentim pek yok yani açıkcada söyleyebilirim antalyada ilginç arabaya sahip nadir bir insan olmak için istiyorum
büyük tekerler
ben burdayım diyen bir ses
onun dışında trafik canavarı olma düşüncem yok yani genciz ve çevremizde çok eğlenceli bir çevre hani şimdilik sadece ayağımı yerden kessin diye ilerde işimi elime aldığımda kat kat üstün bir araca sahip olurum zaten

şöylede birleş var zaten 15000 de çıkarabilirim elimden ilerde pek sorun olmaz

değecekse eğer yaparım yani :smiley: yükselme olayı nasıl oluyor bilmiyorum ama işçilik vermeyeceğim garanti sadece bu kit için para öderim en iyi şekilde yapılır babamın amerikancı bir arkadaşı var o motor şu bu herşeyinden anlar amerikanların o yönden sıkıntım olmaz

bu kit in fiyatı
+ 38 inch lastik ve jant toplamda ne kadara maal olur arabanın boyası kasası motoru yürürü dışında

Ayrıca ayrıca ayrıca

aynı kasa tipinde

ford 1980 ford f100 - f150 ve chevy cheyennes var ayrıca özür diliyorum bahsettiğim araç 1980 modelmiş

İyi günler konuya biraz geç vakıf oldum. Bir silverado bigfoot için ne gerekir nasıl sahip olunur bilmek istediğiniz ve temin etmek istediğiniz her şey için tanışıp yardımcı olmak isterim. 'OFFROADGARAJI' - Orçun Konuşmaz
Siteden (araçlar) bölümünden (Chevrolet) - (K5'lerle ilgili bilmek istediğiniz herşey) başlığından ilanıma bakınız görüşmek dileğiyle iyi günler.

Kaan nerelerdesin?? Sierra'yı değiştirmemişsin hala.. Getir onu da yarım bigfoot yapalım kardeş araç senelerdir aynı duruyor..

Goruntü(1417).jpg

Orcun abim tam bnde senden bahsedicektim hatta sahibinden.comda senn aracın ilanını görmüştüm ona bakıyordum sen napıyorsun nerelerdesin kayboldun gittin yurtdışı filan duydum ama nedir bilmiyorum?

kürşat kardeşim aramıza gerçekten hoş gelmişsin :smiley: . big foot yapma hayalin suya düşebilir bunu belirteyim önce jantsız 1 adet lastiği 10.000 dolardan başlıyor :smiley: . anladımki sadece görüntü amaçlı bir araç istiyorsun yoksa 4x2 bir araca yükseltme kiti düşünmezdin ...

bende chevrolet özellikle apache ve silverado hastası olarak tavsiye ederim . senin baktığın araç yakıt verileri ve fiyatına göre değerlendiriyorum 2.5 6 silindirli motordur , bu araçda lpg iyi çalışmaz bilgin olsun .

alacaksan eğer mutlaka 4x4 ve 8 silindirini al derim 4x2 den daha yüksek oluyorlar orjinalinde , ve sonradan extra yükseltmek daha kolay...

apache , f100 , f200 , f350 gibi modellerde aklında bulunsun .

Kaan evet Cezayir'deydim hatta K5'i de götürdüm Sahra'da baya offroad yaptım, Bu sene döndüm Türkiye'ye. Şimdi İstanbul'dayım Amerikan jip bakım onarım ve yükseltme işleri yapıyorum. İstanbul'a gelirsen ve çevrendeki jipcilerden bana yönlendirirsen her konuda yardımcı olurum. Görüşmek dileğiyle. Kemal Abi'ye çoooook selam ''offroadgaraji@hotmail.com'' 0532 65 888 65

Mekanik.jpg

Goruntü(1137).jpg

Tamamdır Orcun abim msndende gorusuruz zaten sende Ankaraya gelirsen haberleşelim kendine cok iyi bak gorusuruz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,980
Kayıtlı Üye Sayımız
166,731
Kaydolan Son Üyemiz
cnrdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR