CHR sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kırmızırujlukadın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,363
Nikon d100 kullanmaktayım, çok iyi kullanıcısı olmasamda sevdiklerimin fotoğraflarını kadrajlayacak yetiye sahibim.Meseleye gelir isek; makinamın ekranında birden bire ''this card cannot be used'' beliriverdi. ne çekim yapıyor ne de usb aygıtını görüyor.ekranda ise CHR harflerinin yanıp sönmesi.. onca site araştırdım, sonu bilmem ne photography diye biten bilirkişilere danıştım, lakin herkes bi haber gibi gözüktü.Düşündüm de buralarda yardımı dokunacak kimseler vardır,fotoğraflarımı kurtarmam gerek..

Etiketler
Ynt: CHR sorunu

Merhaba
Bir Canon kullancısıyım ancak bildiğim kadarı ile Nikonda bu problem hem makine hemde kartınızdan dolayı yaşanabiliyor. Yazınızda ne çekim yapıyor ne de usb aygıtını görüyor derken kastettiğiiz sanırım kart okuyucuya kartınızı koyduğunuzda bilgiayarınızın bunu algılayamadığıdır. Yanlışsam düzeltin lütfen.
Sadece makineniz kartı okuyamıyor olsaydı makinenizde kartın takıldığı yuvadaki pinlerde kırılma yada eğilme gibi bir sorun olabilirdi. Bilgisayarınızda kartınızı görmüyor ise sorun kartınızda demektir. Bu durumda yeni bir kart ile tekrar denemenizi öneririm. Bozulan kartınızdaki dosyalarıda kurtarma işlemi yapabilen programlar kullanarak kazanmayı denemenizdir önerim.
Umarım bir nebze açıklayıcı olmuştur.

Saygılarımla

Teşekkür ederim, bilgileriniz için.Tüm söylenenleri geride bırakır isek, problemin kartta olduğunu varsayıyorum.Benim için esas olan içinde bulunan fotoğrafların kurtarılmasıdır.Birkaç bununla ilintili program indirdim fakat nasıl bir sistemle çalıştıklarını bilmediğimden şimdilik yüklü halde duruyorlar.Umarım akşam olumlu sonuçlanmış olur çabalarım..

Umarım geç kalmamışımdır...

Öncelikle şunu düzelteyim, sorununuz CHR değil, CHA sorunu :smiley: üstteki arkadaşın dediği gibi karttan veya makineden kaynaklanabilir. Nadiren makinenin kart yuvasındaki pinlerden birinin kırılması veya bükülmesi gibi sorunlardan olur. Sıklıkla da aynı sokete toz kaçtığı için makineyle kartın birbirine dokunamamasından kaynaklanır. Bence sizin kartınız bozulmuş. Önce başka bi kartla deneyin bakalım makine çalışacak mı? Çalışırsa kartta sorun var demektir...o zaman da karttaki verileri kurtarmak için bi profesyonelden yardım almanız gerekir, çünkü bilgisayarın hiç okumadığı bi karttaki verileri kurtaramazsınız. Yani veri kurtarma programından ziyade, kartı bilgisayara göstermenin bi yolunu bulmanız gerekir.

Size iyi şanslar diliyorum : )

Merhaba,
Chr mi yoksa Cha mı bilemem tabii.Tek bildiğim her açışımda chr yazan bir ekranla karşılaşmamdı,her ne ise..Dediğiniz gibi kart alıp denemem gerek,fotoğraflara gelir ise şimdiden yardımcı olabilcek bir kaç yer buldum bile, teşekkür ederim :smiley:

Ya yanlış anlamayın...CHR diye ararsanız pek bişey bulamazsınız, CHA yazarsanız bayağı bi doküman çıkar karşınıza. O yüzden düzelteyim dedim...umarım karttaki resimler kurtulur. Makinede sorun olacağını pek sanmıyorum çünkü.

Bu arada CHA ve CHR aynı adla anılan hata kodlarıymış zaten...

İyi günler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.