Çin Sitelerindeki Kamp Ocakları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erginsak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,933

erginsak

Yeni Üye
Merhaba,
Kamp alanında kullanmak üzere ocak arıyorum , ancak konuya hakim değilim.
Yurtdışı siterde gezerken şöyle bir ürünle karşılaştım ;

http://www.banggood.com/Wholesale-Camping-Stove-Gas-powered-Stove-Cookout-Butane-Burner-p-49390.html

14 dolar gibi bir fiyatı var.Bu ocağı aygaz gibi bayilerde satılan kartuşlarla kullanabiliyor muyuz ?Birde kamp işi bitti diyelim , kartuşu çıkartıp tekrar kullabiliyor muyuz yoksa kartuşlar tek seferlik mi ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Çin Sitelerindeki Kamp Ocakları

http://www.dx.com/p/outdoor-portable-ultra-mini-stainless-steel-gas-stove-with-a-case-2-ag3-46371#.VBfrrpR_shM

linkteki ocağı aldım. evolite kartuşla bir kez denedim. sorun yok. ocak ne kadar güvenilir bilemiyorum yorumlara göre sorun yok

Neden burdan almadığınızı merak ettim. Ordan getirirken ürün ücreti+gümrük+kargo ülkeye giriş ücreti felan olmuyor mu? Eğer olmuyorda fiyat aynı kalıyorsa biraz marka konusunda araştırma yap sadece.
Eğer oluyor ve fiyat katlanıyorsa hele de bilmediğin, çin menşeili bir ürünü almak ve onca süre beklemek istiyorsan bir daha düşün.

Ben Kovea marka Backpacker isimli ocağı kullanıyorum. Resimdekine benzer, ama en azından bilinir marka, fiyat konusunda piyasadaki ürünlere bakarak uygun.
İndirimdeyken 59 TL ye almıştım, şimdi 63-62 TL gibi fiyatları var. Her kartuşa uyumlu, ben Evolite 500 gramlık kartuşu tercih ettim ve güzel sonuç aldım.

Soruna cevap vereyim ; Kartuşlar kullanıma bağlı olarak birçok defa kullanılabilir. 190-230-500 gramlık kartuşlar var piyasa da, kampta işini bitirdin, çıkarır emniyet lastiğini takarsın koyarsın kenara bir sonraki kampta tekrar kullanırsın. Bazı kişiler bittiğinde çakmak gazıyla tekrar doldurup devam ediyor kullanmaya ama önerilen birşey değil tercih meselesi. Darbelere, sızıntıya ve sıcaklığa karşı dikkatlı olmalısın, 50 derecenin üstünde bir sıcaklığa maruz kalırsa birlikte gümbürtüye gidersiniz. Bazen ocağın ateşi kartuşa yansıyabiliyor, bunun için metal kalkanlar var satılan onlarlardan alıp çözüm bulabilirsin veya yaparsın kendin.

Tüketimi nasıl? Kaç gün veya kaç saat gider? dersen; Bu da yine kullanımına ve ocağın (yani başlığın) tüketimine bağlı, ben kendi ocağımdan yola çıkarak açıklamaya çalışayım.

Kovea Backpacker; Bu ocağın tüketimi saatte 146gr. Yani 1 saat boyunca ne yaparsan yap 146 gr harcayabiliyor.
Yani 190 gramlık bir kartuşun varsa ve bir 1 saat kullanmışsan 44 gramlık bir kartuşun kalıyor geriye. Bununla da sanırım bir su kaynatabilirsin rahatlıkla.

Ocağı alırken dikkat etmen gereken konulardan biri de budur tüketim saat başına kaç gram?
Böylece kartuş hesaplamanı da ocağa göre yapar kampa öyle çıkarsın.

http://www.banggood.com/Wholesale-Camping-Stove-Gas-powered-Stove-Cookout-Butane-Burner-p-49390.html

Bu ocak gazla değil benzinle çalışır. Matara gibi bir şişesi vardır ona bağlanır. Şişe pompalanır, içerideki benzin basınçtan gaz haline geçerek hortum yardımıyla ocaga ulaşır ve ocagı yakar. Fiyatı yüksek olmasına rağmen yakıta harcanan parayı azaltır ve ocak performansı daha iyidir.
Fiyat olarak 300den aşagı genelde bulunmaz. 15$ a alınan bir ocak nasıl çalışır orasını bilemicem.

Aşagıda linkini verdiğim ocakların klasmanındadır.
http://www.atlaskamp.com/benzinli-ocaklar-ve-luxler-urunleri/

GencSamet' Alıntı:

Bu ocak gazla değil benzinle çalışır. Matara gibi bir şişesi vardır ona bağlanır. Şişe pompalanır, içerideki benzin basınçtan gaz haline geçerek hortum yardımıyla ocaga ulaşır ve ocagı yakar. Fiyatı yüksek olmasına rağmen yakıta harcanan parayı azaltır ve ocak performansı daha iyidir.
Fiyat olarak 300den aşagı genelde bulunmaz. 15$ a alınan bir ocak nasıl çalışır orasını bilemicem.

Aşagıda linkini verdiğim ocakların klasmanındadır.
http://www.atlaskamp.com/benzinli-ocaklar-ve-luxler-urunleri/

Kusura bakmayın ama yukarıda özel olarak büyütüp kırmızı yaptığım linkteki ocak sadece tüp gaz ile çalışır.Linki tıklayıp açtığımızda başlığında da şöyle yazar:
"Camping Stove Gas-powered Stove Cookout Butane Burner"

Butan Burner=bütan yakıcılı yada bütan yakıtlı.
Bütan nedir? Ev tipi tüplere doldurulan yanıcı gaz.Yani bu ocak ev tipi gaz kullanıyormuş.Benzin kullanıyor olsaydı GAZOLİNE burner yazardı.
Saygılar

Bütanla ilgili tüm söyledikleriniz doğrudur, konu ie ilgili ilandaki malzeme bütanla çalışan malzemedir. GençSamet arkadaşın dikkatinden kaçtı sanırım, yoksa benzinle bütan arasındaki farkı biliyor ve okuduğunu anlıyordur muhakkak.

Sayın YavuzÇ yazdıklarınıza ve fikrinize katılıyorum ama bir yanlışlıktır olmuş işte.Düzeltmekte hayır vardır diye düşünmüştüm,yoksa amacım kimsenin kalbini kırmak değil.
Saygılar

ince999' Alıntı:
Sayın YavuzÇ yazdıklarınıza ve fikrinize katılıyorum ama bir yanlışlıktır olmuş işte.Düzeltmekte hayır vardır diye düşünmüştüm,yoksa amacım kimsenin kalbini kırmak değil.
Saygılar

Estağfurullah kırdığınızı kastetmemiştim ,yanlış anlaşılmasın. Bilgilendirmeniz çok doğru ve güzeldi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,937
Kaydolan Son Üyemiz
İsmet Avcıoğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR