CJ 5 Öndüzen Sorunu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gurkanerkal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,363

Gurkanerkal

Ana Kamp
Yer
Adana
Arkadaşlar merhaba ,
Siteyi birkaç defa incelemiştim , yeni üye oldum.
Yeni toplanmış 1978 model bir CJ5 Jeep in öndüzen sorununu Adana' da birkaç öndüzenci ile çözemedik. Araç 40 km süratten sonra afalt yolda gezmeye başlıyor. Lastik ebalarından dendi ama yanak derinliği daha az olan eski lastiklerini taktık ( orjinal incelerden değil ) sorun değişmedi. Öneriniz var mıdır ?

Etiketler

Ynt: CJ 5 Öndüzen Sorunu ?..

cj sorunu burda başlar:smiley:hidrolik direksiyon varmı araçda varsa kutuda sıkıntı olabilir
aslında çok detaylı bişey bu iş arkadaşımızın dedigigibi makas küpesinden olabilir ve daha büssürü neden
direk dalmamı yapıyo çekiyomu? hep aynı yönemi dalıyo ,çekiyo ?

Beklentilerinizi yuksek tutmayin Baska bir cj5 e binme sansiniz varsa Bir kiyas yapin Yolda giderken yan ruzgarlardan cok etkilenir Bu mekanik bi sorun degil Ama mekanikde bir sorun varsa araba hepden gezer Benim makas kupesi kopukdu vallahi gaz pedali yerinde durmuyordu Lastikleriniz kucuk ise bu kupelere kaynak atiyorlar Nispeten sorun cozuluyor Bu cozume gelene kadar mekanik olarak herseyin tam oldugunu varsaydim Simdilik bu kadar

Öncelikle cj nin ön takımlarını iyiden bir inceleyin, arada kopar kırılır, ama gider insanı hayrete düşürür. Elinize bir levye alıp rot kollarının bağlantı noktalarını kontrol edin. Boşluk olmaması gerekir. Araç çalışmazken direksiyonu oynatın. Boşluk çok mu, az ise sorun yok :D Amortisörlere şöyle bir bakın yağ sızıntısı var mı? Yanal rüzgarlada en çok yükü çeken amortisörlerdir. Patlaksa gezeme yapabilir. Söküp atın arazide farkını anlamazsınız :D Daha güzel esner. En önemlisi ise makas küpeleri ve burçları. Çok büyük ihtimalle sorun buradan çıkar adını lekeler CJ lerin. "Sigaramı yakana kadar sol şeride geçiyor yardım " derler takımı 40 TL ye değiştirince bir daha uğramazlar. Panik yapmaya gerek yoktur, CJ ile zaten hız yapılmaz 30 yaşını geçmiş çoğu araç gibi. 40 km iyi bir sürat :D Birde rot amortisörü vardır ilave olarak. arazide ani şokları emer. Ona da bir bakın yoksa takın derim. Cumartesi Akşamı Adana da bir düğünde olacağım. Düğünden önce vaktiniz varsa bakabiliriz aracınıza. Bizimkiler ne der bilemiyorum ama yardımcı olmak isterim. Saat 17,00 gibi İller Bankası karşı tarafında harita mühendisleri lokali var. Orada olurum..
Kolay gelsin.

Değerli arkadaşlar ,
Yorumlarınız için çok teşekkürler. Soruyu ve cevapları inceleyince vermiş olduğum bilgilerin çok yetersiz olduğu kanısına vardım. Lastik ebatlarını ve alt takım fotoğraflarını göndereceğim. Sanırım bu yolla daha sağlıklı bilgi alabileceğim.
Sn. Jeep Adana' ya gelmeniz sevindirici . Eğer araca bakabilirsek çok sevinirim. Detay bilgileri nasıl paylaşalım. Tlf vs. ?

Göktuğ mutlaka atlamazsın ama direksiyon kutusunun tam stabil olup olmadığını direksiyonu sağ-sol yaptırarak kontrol edermisin ?

Jeep34' Alıntı:
Göktuğ mutlaka atlamazsın ama direksiyon kutusunun tam stabil olup olmadığını direksiyonu sağ-sol yaptırarak kontrol edermisin ?

evet Uğur abi iyi hatırlatma. Ben o stabiliteyi sağlamak için ilave bir kol yaptırmıştım, şasiye bağlanan.

Bu arada teyzemin oğlu evleniyor. Düğün öncesi hanımlar kuaförle uğraşırken ben cj nin altına yatmış rotmuş direksiyonmuş bakacağım. Ardından arkadaşıma gidip disco bakacağız. Hanım ne der çok merak ediyorum. Tarihte bir ilk olacak düğünüde araya sıkıştırırız artık ;D

Göktuğ Bey ,
Bu fedakarlık CJ ciler arasında unutulmayanlar arasında yerini alacaktır eminim. Ben de aranıza yeni katılan biri olarak CJ sevdasına sizin sayenizde bulaşmış olacağım sanırım. Adana' da yardımcı olabileceğim bir konu olursa yardım etmek isterim. Eşinizle aranızda problem çıkartmış olmayalımda.

gürkan arkadaşım adanada a slında çok iyi ustalar vardır veya adananın neresindesiiz acaba bunu bana bildirirseniz sizi ii ustalarada yönlendirebilirim çoğunu bilirim çünki adanada ve adananın nasıl jeep s evdalısı olduğunuda çözemediğiniz bi konu olursa telefonla ulaşmanız yeterli olur bana klay gelsin iyi günler

estafurullah göktuğ hatta bircok ustadan iyi bildiğinede eminim çünki jeep işi gercek anlamda farklı bilgi beceri ve insanın içinden gelen sevgi ile yaşanan bişe olduğunu bildiğim için ve seninde ne kadar cok s evdiğini bildiğim için jeepleri asla böyle saydı saymadı gibi bişe düşünmeni istemem ben bunca senedir bu işin bu camianın içindeyim ve hergün yeni bişe öğreniyorum hoş bu cj değil yeni modeller hakkında ama olsun bildiğim tek bişe varsa oda bilgi denizinde bişe bilmediğimdir saygılarımla

Arkadaşlar çok teşekkürler. Ünal Bey size de teşekkürler.
Öncelikle Göktuğ Bey hazır buraya kadar gelmişken ve bize zaman ayıracakken onunla bir bakalım. Neticede onun yönlendirmesi ile bunları yaptıracak ustaya ihtiyacımız olacağını düşünüyorum. Göktuğ Bey bize teşhisde yardımcı olursa uygulama için Adana' da usta önerilerinizi severek kabul ederim.
Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR