CJ 8 için krom basamak, ön panjur ve koltuk/döşeme tavsiyesine ihtiyacım var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozgonur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,329

ozgonur

Ana Kamp
Merhaba ardadaşlar.

Uzun süre forumda sessiz kalarak ve okuyucu olarak devam ettikten sonra nihayet hayalimdeki cj8'i edindim ve detaylı bir yenileme sürecine giriyorum.

CJ 8 için krom basamaklar ve ön panjura ihtiyacım var.

İstanbul'da temin edebileceğim yerler hakkında tavsiyeniz varsa çok sevinirim.

Bunların yanı sıra sıfır lastik ve jant satın almam gerekiyor. Tercih ettiğiniz, tavsiye edebileceğniz yerler var mıdır?

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: CJ 8 için krom basamak, ön panjur ve koltuk/döşeme tavsiyesine ihtiyacım var

ozgonur' Alıntı:
Merhaba ardadaşlar.

Uzun süre forumda sessiz kalarak ve okuyucu olarak devam ettikten sonra nihayet hayalimdeki cj8'i edindim ve detaylı bir yenileme sürecine giriyorum.

Bunların yanı sıra sıfır lastik ve jant satın almam gerekiyor. Tercih ettiğiniz, tavsiye edebileceğniz yerler var mıdır?

sizinle hemen hemen aynı zamanda bu işe girişmişiz.yaman jeep diye bir yerden fiyat istedim.panjur için 350tl,basamak takımı için 650tl fiyat verdi.bir çok sey için fiyat almıştım.sizde farklı birseyler bulursanız paylaşalım.banada jant ve lastikte lazım...

Ynt: CJ 8 için krom basamak, ön panjur ve koltuk/döşeme tavsiyesine ihtiyacım var

ozgonur' Alıntı:
Merhaba ardadaşlar.

Forumu biraz dolaşırsanız birçok mağazaya,teknik servise,aksesuar ve lastik jant satan yerleri görüceksiniz.Ayrı ayrı konular açılmasına gerek yok aynı sorun aynı istek.Yaman jeep,dayı jeep garaj(adını yanlış söylediysem af ola ), tar oto gibi yerler mevcut.Dediğim gibi forumu dikkatli okursanız kesinlikle karşılaşırsınız.Jant lastık cj yi ne amaçla kullanacağınıza ve donanımınıza bağlı olarak değişir.Offroad için mi asfalt için mi ? Büyük ebatlı lastik takmak istiyorsanız yükseltme işlemleri var.Gibi ne kadar ayrıntılı bilgi o kadar ayrıntılı cevap :smiley: İkinci el krom cıkma malzeme satan arkadaşlarımız oluyor takip edin derim saygılar

SaygınOzdemir' Alıntı:
Forumu biraz dolaşırsanız birçok mağazaya,teknik servise,aksesuar ve lastik jant satan yerleri görüceksiniz.Ayrı ayrı konular açılmasına gerek yok aynı sorun aynı istek.Yaman jeep,dayı jeep garaj(adını yanlış söylediysem af ola ), tar oto gibi yerler mevcut.Dediğim gibi forumu dikkatli okursanız kesinlikle karşılaşırsınız.Jant lastık cj yi ne amaçla kullanacağınıza ve donanımınıza bağlı olarak değişir.Offroad için mi asfalt için mi ? Büyük ebatlı lastik takmak istiyorsanız yükseltme işlemleri var.Gibi ne kadar ayrıntılı bilgi o kadar ayrıntılı cevap :smiley: İkinci el krom cıkma malzeme satan arkadaşlarımız oluyor takip edin derim saygılar

Saygın Bey teşekkürler.
Yükseltme işlemlerine karar verdim, şu anda koltuklar ve krom parçalarla ilgili çözüm arıyorum. Forumu daha detaylı inceleyeceğim

ozgonur' Alıntı:
Saygın Bey teşekkürler.
Yükseltme işlemlerine karar verdim, şu anda koltuklar ve krom parçalarla ilgili çözüm arıyorum. Forumu daha detaylı inceleyeceğim
Yükseltme işlemi bir çok yöntem ile yapılıyor ustaca yapılması lazım kötü sonuçlar doğurabilir.Kupa takozu ile yükseltmek mantıklı geliyor ama sizin takacağınız lastik ebatına göre değişir tabi ki.Tekrar soruyorum CJ'yi kullanma amacınız nedir ? Off road mu ? Asfalt mı ? bunu kararlaştırdığınız da daha emin adımlar atabilirsiniz.Ama benim kendi fikrim tabi ki geri dönülmez hatalar yapmamanız olucaktır.Koltuklar için ön koltuklar ise kısa ve katlanıp takla atabilen orijinal koltukları kurmanızı öneririm bende aracımda o sisteme dönüyorum :smiley: CJ8 yer konusunda sıkıntı olmayan araçtır arka koltuklar herhangi bir aracın olabilir ama dikiz aynasında görüş açınızı kapatacaktır.Aracınızın hayati konularını bitirdikten sonra aksesuar konusuna girişmenizi öneririm tabi ki şahsi fikrim karar sizindir saygılar

SaygınOzdemir' Alıntı:
Yükseltme işlemi bir çok yöntem ile yapılıyor ustaca yapılması lazım kötü sonuçlar doğurabilir.Kupa takozu ile yükseltmek mantıklı geliyor ama sizin takacağınız lastik ebatına göre değişir tabi ki.Tekrar soruyorum CJ'yi kullanma amacınız nedir ? Off road mu ? Asfalt mı ? bunu kararlaştırdığınız da daha emin adımlar atabilirsiniz.Ama benim kendi fikrim tabi ki geri dönülmez hatalar yapmamanız olucaktır.Koltuklar için ön koltuklar ise kısa ve katlanıp takla atabilen orijinal koltukları kurmanızı öneririm bende aracımda o sisteme dönüyorum :smiley: CJ8 yer konusunda sıkıntı olmayan araçtır arka koltuklar herhangi bir aracın olabilir ama dikiz aynasında görüş açınızı kapatacaktır.Aracınızın hayati konularını bitirdikten sonra aksesuar konusuna girişmenizi öneririm tabi ki şahsi fikrim karar sizindir saygılar

Asfalt için hazırlıyorum. 33 12.5 50 kullanmayı düşünüyorum Saygın Bey.
Koltuk tavsiyenizde haklısınız, katlanabilen koltuk dışı bir seçenek giriş çıkışlarda epey sorun olacak gibi :smiley:

ozgonur' Alıntı:
Asfalt için hazırlıyorum. 33 12.5 50 kullanmayı düşünüyorum Saygın Bey.
Koltuk tavsiyenizde haklısınız, katlanabilen koltuk dışı bir seçenek giriş çıkışlarda epey sorun olacak gibi :smiley:

Kupa takozu ile yükseltme yapabilirisiniz.Nasıl olsa offroad a girmeyeceksiniz.Katlanabilen koltuk orijinaldir her zaman idealdir benim önerim arka koltuklarıda fazla uzun tutmamanız çünkü dikiz aynası açısı kapanıyor malum CJ nin aynalarında da arkayı görmek güç.

e-bay'dan yarı yarıya alırsın bi araştır derim. krom ön panjura 450 dediler burada. e-bay'dan 110 dolara aldım 5 lirada gümrük vergisi ödedim.

Saygılar

SaygınOzdemir' Alıntı:
Kupa takozu ile yükseltme yapabilirisiniz.Nasıl olsa offroad a girmeyeceksiniz.Katlanabilen koltuk orijinaldir her zaman idealdir benim önerim arka koltuklarıda fazla uzun tutmamanız çünkü dikiz aynası açısı kapanıyor malum CJ nin aynalarında da arkayı görmek güç.

Saygın Bey katlanabilir koltuk için mutlaka orijinal mi düşünülmeli? Bu konuda usta veya marka tavsiyeniz olabilr mi?

Saygılar

ozgonur' Alıntı:
Saygın Bey katlanabilir koltuk için mutlaka orijinal mi düşünülmeli? Bu konuda usta veya marka tavsiyeniz olabilr mi?

Saygılar
Orijinal ayakaları olursa iyi olur uğraşmazsınız kilit filan koltuk iskeleti orijinal olsa iyi olur ama bulamam diyorsanız ben bu eski grammer koltuklarından koyacağım eğer güzel olursa paylaşımda bulunurum koltuk açıkken boyutu 62 cm kadar tam yatabiliyor bide katlanabilir yapacağım ona, alternatif çok yaratıcı olun yeterki.Kimisi otomobil koltuğu atıyor gereksiz.

öncelikle arkadaşım aracın hayırlı olsun cj8 asfalt için hazırlıyosan yükseltme işini abartmadan yapmanı tavsiye ederim yükselteceksende ve madem asfalt için titanyum tekerlek flanşı kullanırsan görüntüsü cok güzel olur ...koltuk işine gelince amerikan öne katlanır koltuklar var bircok eski amrikan aracınınki olur cj için ama altı kızaklı olanları tercih et ve aldığın koltuğa döşeme yaptır aracın rengine göre ...krom kullanacaksan heryerini krom yap krom kullanmayacaksan siyahı tercih et bence aksesuarlarda cünki temizleyip siyah mat rengi yaptığında gayet güzel olur bu arada kaloriferine baktırmayı unutma kapalı ise araç kışın lazım olur :smiley:) şimdiden kolay gelsin :smiley:)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR