cj piyasasını katledenlere

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bugraercan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,558

bugraercan

Ana Kamp
Yer
istanbul
herkese selam,

Bilindiği gibi cj alan kişi, aslında bir tutku satın alır. canlı yaşanan bir ilişki gibi, sever, söver, özler gün gelir ayrılmak durumunda kalır. Yani tamamen duygu aracıdır. insan ilişkilerinin de otomatikleştiği bir dünyaya isyan eder gibi. Yolda giderken Q7 kullananlar birbirlerine selam vermezler ama cj sahipleri durup bi çay bile içerler. Maneviyata önem veren insanlardır büyük çoğunluğu.

her ne olursa olsun, istersen cj uçsun en genci 30 yaşında olan bir araç bu. piyasası belli bir oranı aşmamalı, yani bu tutku sadece kalbur üstüne ait olmamalı. Diyeceksiniz ki, herkesin kendi malı kaça satarsa satar, sanane. tamam öyle de, 50.000TL'ye var. 60.000 görmüştüm. Sadece bu işten para kazanan insanlar haricinde, normalde albea clio satan bir galeriye düştüyse bu araç eyvah eyvah.

bu rakamları gören "masum köylü" de, ulan benim araba da 16-17ye gider ozaman diyip 1960 model aracın fiyatını 20ye çeker. Böyle süre gele, sırtlan ve akbabaların tahtını sallayan galerici reislerimiz, aracın 3 ileri olduğunu bile bilmeden rakamları şişirir. cj daha az kişinin hayali olmaya, yüzlerce aracın katıldığı yarışları 10 kişi ile kapatmaya başlayacaktır.

Gel gelelim; daha uzun yazardım ama bu yazdıklarıma, alma ozaman diye de çok net bi cevap verilebilir karşılık ta veremem.

Bu insan harikası aracın, çakallar yerine gerçek değerini bilenlere ve bu yönde haraket edenlere nasip olması dileği ile,

Saygılar.

Etiketler
Ynt: cj piyasasını katledenlere

Aynen öle sürekli bakıyorum inceliyorum ilanları kafama göre güzel bir tane ilan bulamadım. Aslında benim bulamama sebebim dizel bakmamda neyse :smiley: Bu aksam yine isten geldim yeni ilan varmı diye bir bakayım dedim 75 000 yazmıs arkadasın biri yok artık dedim. Vallaha sogudum iyiden cj den sonucta tamam emek,zaman ve para harcanmıs tamam eyvallah daa 1978 model arac be arkadas. Etmez diyemiyorum burda garaj kısmında bircok konu takipteyim binlerce lira harcanıyor. Ama ben kendi adıma sölim bu kadar param olsa bir tane pickup köy için bi tane lüks jeep alırım 75 000 ne dir yaa :D :D :D

İlanın da linki : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-tamamen-orjinal-otomatik-klimali-1978-model-arazi-canavari-108065611/detay

Bu arada böle link vermek yasak mı acaba ???

Tekkral' Alıntı:
Aynen öle sürekli bakıyorum inceliyorum ilanları kafama göre güzel bir tane ilan bulamadım. Aslında benim bulamama sebebim dizel bakmamda neyse :smiley: Bu aksam yine isten geldim yeni ilan varmı diye bir bakayım dedim 75 000 yazmıs arkadasın biri yok artık dedim. Vallaha sogudum iyiden cj den sonucta tamam emek,zaman ve para harcanmıs tamam eyvallah daa 1978 model arac be arkadas. Etmez diyemiyorum burda garaj kısmında bircok konu takipteyim binlerce lira harcanıyor. Ama ben kendi adıma sölim bu kadar param olsa bir tane pickup köy için bi tane lüks jeep alırım 75 000 ne dir yaa :D :D :D

İlanın da linki : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-tamamen-orjinal-otomatik-klimali-1978-model-arazi-canavari-108065611/detay

Bu arada böle link vermek yasak mı acaba ???

Yusuf Bey,
Yasak mı bilmem ama birisini afişe etmek bence hiçte hoş değil.. 75 bin yazan bile var deseniz hoş karşılanabilir.
Bu konu hakkında bir çok yorum yapılabilir..
Aracı görmeden neyin ne olduğunu bilmeden telefonda pazarlık yapan; 25 yazmış, 15 e alırız diyen nice insan var..
Sanal ticaret adı üstünde sanal ve hiç bir samimiyeti yoktur bence. O yüzden karşıdaki kişinin de insan olduğunu düşünüp iki taraflı pazarlık en doğrusu olduğu kanaatindeyim.
Anlaşılan gerçek bir zaman ve emek harcanmış araca, gerçekten de çok güzel.. Fiyat noktasını da müsade edin de önce bir telefonda görüşün sonra "yok artık", "75 000 nedir yaa" diyin..
Maksadım polemik yaratmak değil.
Saygılarımla.

Gerçekten çok doğru
arabanın üzerinde hiç bir artı yok ama istenen fiyatlar uçuk yine forumda toplanan bir araç vardı bana kalırsa türkiyedeki tek cj dir 35 e satıldı bu arkadaş 75 istiyor afişe etmek bence yanlış değil o arkadaş ın isteidiği rakam bize ne ama dediğiniz gibi onu gören 20 de yazar 30 da
şeytan diyor farklı sitelere ver 50 tane cj ilanı fiyatı çek aşağa :smiley:

ismailboya' Alıntı:
Yusuf Bey,
Yasak mı bilmem ama birisini afişe etmek bence hiçte hoş değil.. 75 bin yazan bile var deseniz hoş karşılanabilir.
Bu konu hakkında bir çok yorum yapılabilir..
Aracı görmeden neyin ne olduğunu bilmeden telefonda pazarlık yapan; 25 yazmış, 15 e alırız diyen nice insan var..
Sanal ticaret adı üstünde sanal ve hiç bir samimiyeti yoktur bence. O yüzden karşıdaki kişinin de insan olduğunu düşünüp iki taraflı pazarlık en doğrusu olduğu kanaatindeyim.
Anlaşılan gerçek bir zaman ve emek harcanmış araca, gerçekten de çok güzel.. Fiyat noktasını da müsade edin de önce bir telefonda görüşün sonra "yok artık", "75 000 nedir yaa" diyin..
Maksadım polemik yaratmak değil.
Saygılarımla.

İsmail hocam demek istedigimi anlatamadım galiba en nihayetinde 78-79-80 vs. model bir arac satılıyor.Bende bir cj hastasıyım tekrar bir önceki mesajımda yazdıgım gibi sitede garaj bölümünün sıkı takipcisiyim ben eder etmez demiyorum ama 75000 ne olursa olsun cok ucuk bir fiyat Ayazağa(Rıfat Hocam) demek istedigimi anlamıs.Telefon acsak hep pazarlık yapsak satan abiyle arkadasla işte sizin hatrınıza 50 000 dese yine fazla . Rıfat hocamın dedigi 35000 e giden arac bu http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64351.0 ben simdi kıyaslıyorum anlam veremiyorum o fiyata. Bunu yapanda Allahın kulu onu yapanda :smiley:

Yusuf GÜL
Saygılar

bir eklemede ben yapayım.onca cj gördüm koldan viteslisini hele ki ORJİNAL olanını ilk defa görüyorum.75 değil 175 de istese benim için sorun değil.sadece istediğiyle kalır nasıl olsa satamaz satamaz satamaz...

Fiyatların yüksek olması taleple de ilgili. Aracın yaşından ziyade piyasadaki talep önemli..Sonuçta ithal arabalar bunlar, yapılan tadilatlar alınan parçalar hep yurt dışından ve toplamında da güzel faturalara mal oluyor..Bende piyasayı yakından takip ediyorum ve gerçekten emek verilerek yapılan araçların büyük bir kısmı maliyetinin çok altına satılıyor..Yukarıda örneği verilen cj7 gibi..

Şunu tartışabiliriz ama durumu kötü cjlere istenilen mantıksız fiyatlar..Ankara'da hep beraber takip ettiğimiz Ozan beyin cj8i buara satışta ve yapılan harcamaların yanında istenilen fiyat gayet makul..Bu açıdan fiyat mantıklı gelirken; kaç yaşında cj arabası derseniz fiyatın çok gelmesi normaldir.

ayazağa' Alıntı:
Gerçekten çok doğru
arabanın üzerinde hiç bir artı yok ama istenen fiyatlar uçuk yine forumda toplanan bir araç vardı bana kalırsa türkiyedeki tek cj dir 35 e satıldı bu arkadaş 75 istiyor afişe etmek bence yanlış değil o arkadaş ın isteidiği rakam bize ne ama dediğiniz gibi onu gören 20 de yazar 30 da
şeytan diyor farklı sitelere ver 50 tane cj ilanı fiyatı çek aşağa :smiley:
35 e satılan cj7 nin o fiyata satıldığına emin misiniz, o araç daha fazla eder..

ersinkent' Alıntı:
35 e satılan cj7 nin o fiyata satıldığına emin misiniz, o araç daha fazla eder..

Evet o fiyat satıldı hatta su anda mersinde yanlış hatırlamıyorsam
isteyen aracına fiyat ister ama su da bir gerçek bu araç lar ozel araçlar satış ilanı verecek kişi ilk once internetden fiyatlara bakıyor ona gör fiyat belirleyip ilana koyuuyor buda piyasayı yükseltiyor.

Arkadaslar cjye cok para harcayan biri olarak 10 liraya alıyorsunuz 40 da harcıyorsunuz
bir cjnin maliyeti 52 lira
digerinin ki 60 ın ustunde
siz olsanız ALlah lazım etmesin ihtiyac zuhhur etti diyelim satmak istediniz bu aracları kac lira yazarsınız igneyi kendinize cuvaldızı baskasını batırın lütfen,
Peygamber efendimiz mali degerinde alıp satınız Buyurmustur.Fazla yazan arkadasın mutlaka bir gecerli acıklaması vardır ve o parayı eder etmez o onu sorunu,size pahalı geliyor ise ucuzunu alın o pahalı yazan arkadasın aracının esdegerini yapmaya calısın bakalım kaca mal olacak,
bahsi gecen cj e 35 tlye satıldı cok uzuldum isin acıkcası imkanım olsa elimde 2 cj olmasa harcadıgı parayı verip almak isterdim,
saygılarımla
emege saygı lütfen

Keşke Hep 10-20 lira arası olsa, keşke herkes Cj ye binse..
:smiley: :D :smiley:
Maaliyet artmasa fiyatlarda artmasa..
Gülü seven dikeniyle sever, Alan satan hayrını görsün..
::smiley:

O Turuncu CJ bambaşka bir konu.. 35 e satıldığını duyduk doğrudur, herkes o fiyata almak ister..
Ki Araç o fiyatı etse de etmese de 70 model de olsa 50 model de, toplamaya kalkışan bir kişi kesinlikle daha aşağısına mal edemez.

Niyetim tartışmaya katılmak deyil,sadece tartışacak arkadaşlara farklı bir bakış açısı daha sunmak ve fiyat faktörünü nelerin etkileyebileceği yada etkilemesi gerektiğini örneklemeye çalışmaktır.
İki adet sadece far anahtarını hem fiyat ve hemde görsel olarak buraya ekliyorum.
1. 1941-1944 aralığında üretilmiş Willys Jeep ( MB) orijinal far anahtarı($ 150.00 USD)
2. 2010 - 2012 aralığı üretimi başka bir far anahtarı( Jeep'e uygun) ( $ 15.00 USD)
Ayrıca 2-4 yaş arası Rubicon,Wrangler vs $ 3000.00-$ 6000.00 rakamlara ama 30 yaş ve üzeri CJ ler hele hele Willys'lerin $ 25000.00 - $ 55000.00
aralığında Amerika piyasasında çok gözüme takıldığını belirtmek isterim.Tabi aynı araçların $ 250.00 civarı olanları da hiç az deyil.(far anahtarı faktörü??)

$ 150.00 USD.jpg

seyit' Alıntı:
Niyetim tartışmaya katılmak deyil,sadece tartışacak arkadaşlara farklı bir bakış açısı daha sunmak ve fiyat faktörünü nelerin etkileyebileceği yada etkilemesi gerektiğini örneklemeye çalışmaktır.
İki adet sadece far anahtarını hem fiyat ve hemde görsel olarak buraya ekliyorum.
1. 1941-1944 aralığında üretilmiş Willys Jeep ( MB) orijinal far anahtarı($ 150.00 USD)
2. 2010 - 2012 aralığı üretimi başka bir far anahtarı( Jeep'e uygun) ( $ 15.00 USD)
Ayrıca 2-4 yaş arası Rubicon,Wrangler vs $ 3000.00-$ 6000.00 rakamlara ama 30 yaş ve üzeri CJ ler hele hele Willys'lerin $ 25000.00 - $ 55000.00
aralığında Amerika piyasasında çok gözüme takıldığını belirtmek isterim.Tabi aynı araçların $ 250.00 civarı olanları da hiç az deyil.(far anahtarı faktörü??)
İkincinin fotosunu eklemeyi unutmuşum.Buraya ekliyorum.

$ 15.00USD.jpg

söylemek istediğim konu emek koyup bunun karşılığını alanlar değil, tarz arabası bu çakarız bunu birine diyen çakallara teslim edilmemesiydi. yanlış anlaşılma olmasın :smiley:
bi önceki cj mi satarken galerici geldi, fiyatı direk öldürdü. ben 15 istemiştim 9 verdi. en fazla 11e çıktı. bunda bişey yok sonuçta pazarlık. bana dediği laf koydu " e ben galericiyim sen bana ucuza vercen ki bende senin gibi hevesli birine bunu 16-17ye çakıcam yoksa napayım ben bu arabayı" dedi. sonuç olarak orantısız güç kullandım adama karşı ve gitti. bu tipten adamlar piyasayı yükseltiyor.

işin görsellik ve mekanik kısmında, parasını hakeden araçlara laf yok. cebine belli bi miktar koyup hayalini almak isteyen insanları kazıklamaya çalışanlara da 4200 cc gücünü şahsen uyguluyorum :smiley:

o kendini bilmez galericiyim diye geçinen zerzavatlara da birileri çakıyordur siz emin olun buna.dürüst ve hakkıyla iş yapan galerici arkadaşlarımız ve esnafımıza ise allah iş rastlığı versin.kazançları bol,helal ve hayırlı olsun...

Kendini bilmez galericiler yüzünden doğru düzgün çalışan galerci arkadaşlarda iş yapamaz hale geldi bu durum arabadan anlamayan birçok arkadaşımızın aldatılmasına neden oldu.Ben şahsen mümkün olduğu kadar galeriden araç almamaya bakarım en iyisi tanıdık bildik birinden veya yakın yörelerden araç almaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR