Ynt: cj7 hakkında yardım
Emin bey yıllara göre üretim tarihçesini gayet güzel yazmış.
Bunun ötesinde sorulmuş olan sorular ve yazılan yorumların öncelikle üzerini kalın bir bant ile örtüp , o kırmızı jeep'in verilen fotoğraflarına bakıp sadece orada kişisel olarak gözüme nelerin takıldığını ve gördüklerimin bana ne düşündürttüğünü yazacağım.
1. Bu jeep CJ 7 deyil,çünki kapısı " U" kapı olmayıp "S" kapı.
2. Şayet bu jeep'in özü CJ 7 idiyse,biri onunla oynamış ve kapı şeklini değiştirmiş demektir.
3.Bu jeep "S" kapıya rağmen CJ5 de deyil.Eklediğim ilk iki resimde düşey doğrultuda çizdiğim çizgiler arasında kalan mesafeleri orijinal bir CJ5 ve bu jeep arasında gözüyle tartabilen herkes bunu açıkça görür.Bu da birinin bu jeepi ya kesip uzattığı ya da CJ 6 dan keserek kısalttığı anlamına gelir.Ayrıca böyle bir işlem sırasında arka çamurlukların üst kısımlarında eğri yok edilmiş ve düz hale getirilmiş.
4.Bu kesme-ekleme işlemi sırasında iyi bir ustalık olmadığını da görmek mümkün.Daire içerisine alıp ok ile işaretlediğim noktaya dikkatli bakın. "S" kapının çizdiği eğrinin orada aniden keskin bir dönüş yapıp "Z" kapı oluşturduğu görülüyor.Bu da yapılan işlemdeki işçilik kalitesini göstermeye yeter.İşaret koymamış olmakla birlikte arka köşe kıvrımına da dikkat edin.
5.Herhangi bir CJ serisi araçta hava filtresinin hangi yükseklikte konuşlandırılmış olduğunu sanırım bilmeyen yok.Belliki derince su geçişleri yapacağı hesaplanan bu jeep'e o snorkeli koyarken bu varsayıma göre hava emeceği o hortumu o yükseklikten alıp en sıradan dere geçişlerinde bile suyun içinde kalacak bu kota düşürüp ve öylesi kritik bir noktadan çıkarmanın,en ufak bir hortum zedelenmesinde yutacağı suyla nasıl boğulacağını ve yeni bir motora patlayacağını görmemek mümkün deyil.
Ben baktığımda bunları gördüm ve bu yazdıklarımı düşündüm.Bu detaylar amaçları doğrultusunda başkaları için farklı anlam ifade edebilir.