coil suspansiyon????

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,355

seyyah01

Ana Kamp
Yer
kktc girne
merhaba arkadaşlar, coil suspansiyon hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum türkiyede bu süspansiyona ulaşabilecegiz yer var mı? bu süspansiyonun artıları eksileri nelerdir. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

artlilley.jpg

Etiketler

Ynt: coil suspansiyon????

Değil değil, coil suspantion helezonlar ve log arm (taşıyıcı kollar) üzerine kurulu sisteme verilen ad.Makas yokkasa yayın üzerinde taşınır. Adaptasyonla alakalı iyi bir şaseci veya kaportacı lazım. Uzun iş.

Helezon sistemini biliyorum da arkadaşın gönderdiği resimdeki helezon çok dar olunca acaba o amortisör mü diye düşündüm.Benim dediğim olay şu.Kafamı kurcalıyor biraz almayı düşünüyorum da artıları eksileri konusunda benim de tereddütlerim var :smiley:

getimage.php

hidroliğin yükünü azaltır bu ,ama yanlızca darbede yapar bunu.Anadol kamyonetlerin amortisörleri bundandır

cevaplarınız için teşekkür ederim, bu süspansiyona merak sardım. youtube de ki hemen hemen tüm off road araçlarında bu tür süspansiyonlar var. araç arazideyken eğime çukura geldiği zaman suspansiyon çok fazla esniyebiliyor böylece lastiğin yerken kolayca kesilmesi ortadan kalkıyor. 3 inç suspansiyon kiti var aracımda ancak arazide lastik kolayca yerden kesiliyor. aracım suzuki samurai makaslı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR