Ynt: Çok Gezen mi Bilir Çok Okuyan mı?
Arkadaşlar anlatacğım %100 yaşanmıştır tek kelime eki yoktur.Ben 25 yıl uluslararası TIR sürücülüğü yaptım,3 yıl önce bıraktım,şimdide yine karavan ile yollardayım.İzmir'e 10 km.mesafede EFEM ÇUKURU diye bir köy var.Bir arkaşım ile pazar günü benim motorsiklet ile bu köye gittik,köy kahvesine oturduk çay içmeye.Yan masalarda oturan köylüler hepsi hpş geldiniz dediler.Önce masan masaya daha sonra bizi masalarına davet ettiler.Oradan buradan sohbet sırasında ben italyada gördüğüm bağları anlatmaya başladım.Oralardaki uygulamaları anlatarak siz neden yapmıyorsunuz dedim.Onlarda bilmiyoruz dediler,bende gördüğüm aklımda kalan datayları analatırken,bir ihtiyar düzgün giyimli olanı göstererek,bu izmir'de ......... dairede müdürdür,bizim buralı dedikten sonra ona dönüp,müdür oldun ama bize böyle bilgiler getirmiyorsun,sadece üzüm yemeye geliyorsun dedi.Masadaki diğer yaşlıda ÇOK OKUYAN DEĞİL,ÇOK GEZEN BİLİR,bizim müdür çok okumuş ama gezmemiş nereden bilsin dedi.Bütün masa gülmekten kırıldı.Eeeee efem çukurundaki köylünün bile bildiği şeyi niye soruyorsunuz o zaman.... Sevgilerimle.