çok şükür zj min yakıt problemleri bitti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,914

y-bsungur

Kamp I
Yer
eskişehir
bursa küçük sanayide birlik oto ali osman usta komutasında müthiş bir ekip var orada ve aracım şu an inanmazsınız şehir dışı 1 lt lpg ile normal seyahat süratinde 90/120 tam 6,5 km yol yapıypr bundan iyisi şamda kayısı ......ali osman usta ve ekibine teşekkürler

Etiketler
Ynt: çok şükür zj min yakıt problemleri bitti

y-bsungur' Alıntı:
bursa küçük sanayide birlik oto ali osman usta komutasında müthiş bir ekip var orada ve aracım şu an inanmazsınız şehir dışı 1 lt lpg ile normal seyahat süratinde 90/120 tam 6,5 km yol yapıypr bundan iyisi şamda kayısı ......ali osman usta ve ekibine teşekkürler

gözünaydın sonunda araç düzelmiş umarım memnun kalmışsınızdır?

özcan çok sagol herşey için çok teşekkür ederim ali osman usta cidden temiz dürüst tok gözlü ilgili alakalı güler yüzlü ve işinin uzmanı erbabı bir kimse bundan böyle başka yere gitmem eskişehir bursa 150 km hem seni hem ali osman ustayı ziyaret etmek benim için zevk olacak üstelik yapacagın yeni işleride yakından görmeyide istiyorum ..nasip olursa bende bir müddet sonra aracı ufak ufak yükseltmeye başlıycam ..bir şey sormak istiyorum benim aracı gördün normal yükseltme olmayan bir zj lastik olarak 225/70/16 kullanıyorum bu araca ek bir işlem yapmadan takabilecegim asfalt ve yaz lastigi olarak en iri ve gösterişli hangi ölçüde ve ne marka lastik takabilirim bir öneride bulunabilirmisin

ttos' Alıntı:
bende 245x70x16 kullanıyorum ancak ön tamponların uclarından acıcık maket bıcağı ile kesmek gerekiyor ;)

245x70x16 oluyormuş abi ,ben 32,33,35'' le uğraştığım içinpek bilgim yok ;)

şimdi tamponların ucundan azıcık kesmek gerekiyor demiş ttos....245/70/16 225/70/16 dan sadece iki santim daha geniş tabanlı ve iki santimde yüksek bir lastik degilmi..tamponlara degermiki bu ebattaki bir lastik ...birde merak ettigim zeminde iki santim geniş olan bu lastik janta oturdugunda merkezde lastigin genişligi jant genişligiyle nasıl birbirini tamamlıyor kafama takıldı yani lastik 16 inchlik jantın genişligi ile lastik göbeginde aynı genişiligemi sahip..bir diger şekliyle zeminde iki santim geniş olan lastik lastik göbeginde ortasında 16 inchlik janta uygun ebatta öyleyse degilmi

y-bsungur' Alıntı:
şimdi tamponların ucundan azıcık kesmek gerekiyor demiş ttos....245/70/16 225/70/16 dan sadece iki santim daha geniş tabanlı ve iki santimde yüksek bir lastik degilmi..tamponlara degermiki bu ebattaki bir lastik ...birde merak ettigim zeminde iki santim geniş olan bu lastik janta oturdugunda merkezde lastigin genişligi jant genişligiyle nasıl birbirini tamamlıyor kafama takıldı yani lastik 16 inchlik jantın genişligi ile lastik göbeginde aynı genişiligemi sahip..bir diger şekliyle zeminde iki santim geniş olan lastik lastik göbeginde ortasında 16 inchlik janta uygun ebatta öyleyse degilmi

tamponların on uc sivri kesimlerini keserseniz baska bir problemi olmaz 245 ebat lastikde tam sağ ve sol kırdığınızda o kesimlere lastik surtme yapıyor onun harici baska bir problem yasamazsınız gorunum olarakda sizin istediğiniz seviyeye gelir 3 senedir ben aracımı boyle kullanıyorum 245x70x16 ustu zaten yukseltmeye girer hatta ben daha yeni 2"aracımı yukselttim maddi durum el verince 245x75x16 good year duratrac lastik koymayı dusunuyorum :smiley:

teşekkür ederim tamam şimdi kafama yattı tam tur dönüşler için anladım...kesin takıcam bu lastiklerden siz kullanıyormuşsunuz ben asfaltta kullanıcam at ler ses yaıyor diyorlar sessiz bir sürüş için ne önerirsiniz birde mümkünse sizin aracın yandan bir görünümü varmı bu lastiklerle merak ediyorum nasıl durdugunu arabayı en az iki santim daha yüksek tutuyordur herhalde degilmi...benzinde ve hızda birşey farkettimi..fark etsede kullanıcam

y-bsungur' Alıntı:
teşekkür ederim tamam şimdi kafama yattı tam tur dönüşler için anladım...kesin takıcam bu lastiklerden siz kullanıyormuşsunuz ben asfaltta kullanıcam at ler ses yaıyor diyorlar sessiz bir sürüş için ne önerirsiniz birde mümkünse sizin aracın yandan bir görünümü varmı bu lastiklerle merak ediyorum nasıl durdugunu arabayı en az iki santim daha yüksek tutuyordur herhalde degilmi...benzinde ve hızda birşey farkettimi..fark etsede kullanıcam

benzinde ve suratte mutlaka bir fark olusuyor tabikide ama oyle aman aman da bir fark olmaz sonucda 225 yerine 245 kullanıyorsunuz ama aracın gorunumu daha bir hos oluyor :smiley: benim su anki lastikler dört mevsim, resim istemişsiniz elimdeki bi kac resimi yukliyeyim pek faydası olurmu bilemem :smiley:

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

PIC_0415.jpg

IMG00231-20110309-1712.jpg

IMG00232-20110309-1713.jpg

IMG00237-20110309-1717.jpg

IMG00233-20110309-1713.jpg

fotgraflar için teşekkür ederim cidden iyi bir fikir verdi kesin karar verdim bende takıcagım cidden çok iyi duruyor araca güç katmış ..marka olarak ne kullanıyorsun bir tavsiyen varmı

y-bsungur' Alıntı:
fotgraflar için teşekkür ederim cidden iyi bir fikir verdi kesin karar verdim bende takıcagım cidden çok iyi duruyor araca güç katmış ..marka olarak ne kullanıyorsun bir tavsiyen varmı

benim kullandıklarım good year wrangler ultra grip arkadasım vardı good year bayii o yuzden taktırmıstım ozel bir nedeni yokdu yani lastiklerden de bugune kadar bir şikayetim olmadı :smiley:

ancak daha tecrubeli arkadaslar var forumda bu konu ile ilgili belki goruslerini belirtirler :smiley:

yıldırım bey yükseltmeyi düşünüyorsanız önce yükseltmeden başlayın...yükselince aldığını 245x70x16 lastikler gözünüze küçük gelebilir ama yeni aldığınız için de 2.el satmak veya kullanmak zorunda kalırsınız. at lastikler ses yapıyor diye düşünüyorsanız mt hiç olmaz mt olmayacaksa da araziye pek cıkmayacağınızı düşünüyorum çıkmayacaksanız da 2 inch den fazla yükseltmenize gerek yok hop başa döndük :smiley:

2 inch get denen takozlardan kullanmayı düşünüyorsanız ben haziran ayında takozlara veda edeceğim size gönderebilirim ;) ;)

tolga bey aracı nasıl oraya parkedebildiniz ve inebildiniz tebrik ediyorum.

ben lastik bulamadığım için 215/75/16 taktım .silverstone mt 117 ex modeli çok tipsiz durmadı .aracın ayarlarıyla oynamak istemedim ama daha büyük lastiğin daha iyi duracağı kesin.

6005016' Alıntı:
tolga bey aracı nasıl oraya parkedebildiniz ve inebildiniz tebrik ediyorum.

ben lastik bulamadığım için 215/75/16 taktım .silverstone mt 117 ex modeli çok tipsiz durmadı .aracın ayarlarıyla oynamak istemedim ama daha büyük lastiğin daha iyi duracağı kesin.

sol kapılar yarım acılabiliyor fazla kilolu biri olsam buyuk ihtimal inemem ama 70kg civarı inip binilebiliniyor :D

mertbirincioglu' Alıntı:
yıldırım bey yükseltmeyi düşünüyorsanız önce yükseltmeden başlayın...yükselince aldığını 245x70x16 lastikler gözünüze küçük gelebilir ama yeni aldığınız için de 2.el satmak veya kullanmak zorunda kalırsınız. at lastikler ses yapıyor diye düşünüyorsanız mt hiç olmaz mt olmayacaksa da araziye pek cıkmayacağınızı düşünüyorum çıkmayacaksanız da 2 inch den fazla yükseltmenize gerek yok hop başa döndük :smiley:

2 inch get denen takozlardan kullanmayı düşünüyorsanız ben haziran ayında takozlara veda edeceğim size gönderebilirim ;) ;)

mert bey haklı 2" yukseltmede 245x75x16 daha şık olur eğer yukseltme yapacaksanız ben yaptım benim su anki lastikler de cok kotu durmuyor ama yinede biraz daha arastırarak lastik secimini yaparsanız sizin icin keşkeler ortadan kalkmış olur :smiley:

Not: 245x75x16 mt lastik için disklerin önüne 3.5 cm flanş kullanmak gerekiyormuş ayrıca bilginize ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,591
Kayıtlı Üye Sayımız
166,896
Kaydolan Son Üyemiz
peacerimamskep

Geri