DACİA 2013

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Öztürk FX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,639

Öztürk FX

Kamp I
Yer
İZMİR
Romanya’nın ilk otomobil üreticisi olan Dacia, tepeden tırnağa yenilediği Logan Sedan ve Sandero 2 Hatchback modellerini Paris’te tanıtmaya hazırlanıyor.

Renault alt yapısını kullanan Dacia modelleri düşük fiyata sundukları yüksek yararla dikkatleri topluyorlar. Logan ülkemizde özellikle dizel versiyonu ile sevilen bir model oldu ama artık yaşlanmıştı.

Dacia uzun bir süreden sonra Sandero ve Logan modellerini yenilemeye karar verdi ve hazırlanan aracın ilk görselleri internete düştü. Daha modern bir görünüme kavuşan Sandero ve Logan 2′de en çok değişen iç tasarım dikkatleri çekiyor.

Orta konsoldaki cam kumandaları yerini korumaya devam ediyor ve orta konsol Dacia’nın yeni multimedya navigasyon sistemine de barındırıyor. Bu renkli navigasyon ekranı Dacia’nın Lodgy ve Dokker’da kullanmaya başladığı sistemin aynısı.

Kaputun altında, Renault’dan alınma 1.5 dCi dizel ve 1.4 benzinli (pazara göre 1.6 litre)motorlar kullanılmaya devam edilecek. Ancak, resmi olmayan kaynaklara göre Renault tarafından geliştirilen ve ilk kez yeni nesil Clio’da göreceğimiz üç silindirli 0.9 litre 89 hp benzinli ünitenin de kullanılması söz konusu.

http://www.turkeycarblog.com/2012/09/2013-dacia-logan-sedan-ve-sandero-2-hatchback-duyuruldu/#more-12548

free picture hosting

upload pictures

temporary image hosting

temp img uploader

Etiketler

Ynt: DACİA 2013

sanki loganın önü passat arkası toyota corolla, sanderonun da önü polo arkası toyota yaris gibi.. yada ben çok benzettim ;D ;D

Duster, Dacia'lar arasında en yakışıklısı (idi). İnşallah o güzel yüzünü değilde çirkin arkasını değiştirirler.

zuni60' Alıntı:
Duster, Dacia'lar arasında en yakışıklısı (idi). İnşallah o güzel yüzünü değilde çirkin arkasını değiştirirler.

Bu görüşlerinizi firmaya yazın...

Ben yazdım...genel anlamda şikayet oranı yüksek olursa...değerlendirmeye alıyorlar...

Ben özellikle arka stopların ...bagaj kapağına olan çıkıntısına takmış durumdayım...bu konudaki görüşlerimi yazılı olarak firmaya...sözlü olarakta DATÇA da yapılan tanıtımdaki yetkililere söyledim...

Sizde yazın ve söyleyin...

images

1.6 dcı motor nissan renault ve dacıa da ortak olarak kullanaılacak ve 2013 baharında ancak gelir yada yazında.önce elde kalanları bir temizlemeleri gerekiyor.1.6 dcı motor çıkalı çok oldu ama ne nissan ne de renault bunu kullanmıyor daha ülkemizde.1.5 dcı lar bitsin sonra belki gelir.ayrıca neden stepway 4x4 yapmazlar onu da anlamış değilim dusterdan daha hoş ve güzel bence ;D

dacia modellerinden sadece stepway kullandım, geçtiğimiz bayram 2012 model 17000 km de stepwayla 1100 km yol yaptım izlenimlerimi müsadenizle aktarmak istiyorum . 1.5 dci motor araca fazlasıyla yeterli klima açık 3 kişi hiç bir rampada araç bayılmadı hatta gaza basınca 5. viteste bile rampa yukarı araç hızlanma eğiliminde, yakıt bence çok iyi bir depo (enteresandır bu boyutta bir araç 60 lt depo var) ile klima açık, 3 kişi ,genelde 130 km/h hız şehirler arası ,şehir içi sadece ankara geçişi var 1100 km yol yaptım ve aracı bıraktığımda kırmızı yanmamış ve bir çizgide yakıt görünüyordu . daha ne kadar gitti bilmiyorum. sürücü koltuğunun ergenomisi çok hoşuma gitti bel rahatsızlığım olmasına rağmen hiç bir sıkıntı yaşamadım.
araçta tek hoşuma gitmeyen ön takımlar ve direksiyonda hissettiğim tepkiler oldu yani gaza bastığımda bunu direksiyonda hissetim aynı şey frendede geçerli idi. direksiyon elimin altında tıkırdadı hopladı zıpladı yol boyunca.
geçen hafta araçla bir arkadaşımız ankara ya gitti yolda yağ lambası yanmış yetkili servise çekmiş araç 22000 km de ilk bakımı 20000 de olması gerekiyormuş ve araçta 3,5 lt yağ eksik çıkmış nasıl oldu ne yaptılar nedeni hakkında ne karara vardılar bilemiyorum bana çok ilginç geldi. duyduğumda ilk aklıma gelen fabrika çıkışı eksik olma ihtimali geldi böyle birşey olabilirmi ????

saygılar......

karakeçi67' Alıntı:
dacia modellerinden sadece stepway kullandım, geçtiğimiz bayram 2012 model 17000 km de stepwayla 1100 km yol yaptım izlenimlerimi müsadenizle aktarmak istiyorum . 1.5 dci motor araca fazlasıyla yeterli klima açık 3 kişi hiç bir rampada araç bayılmadı hatta gaza basınca 5. viteste bile rampa yukarı araç hızlanma eğiliminde, yakıt bence çok iyi bir depo (enteresandır bu boyutta bir araç 60 lt depo var) ile klima açık, 3 kişi ,genelde 130 km/h hız şehirler arası ,şehir içi sadece ankara geçişi var 1100 km yol yaptım ve aracı bıraktığımda kırmızı yanmamış ve bir çizgide yakıt görünüyordu . daha ne kadar gitti bilmiyorum. sürücü koltuğunun ergenomisi çok hoşuma gitti bel rahatsızlığım olmasına rağmen hiç bir sıkıntı yaşamadım.
araçta tek hoşuma gitmeyen ön takımlar ve direksiyonda hissettiğim tepkiler oldu yani gaza bastığımda bunu direksiyonda hissetim aynı şey frendede geçerli idi. direksiyon elimin altında tıkırdadı hopladı zıpladı yol boyunca.
geçen hafta araçla bir arkadaşımız ankara ya gitti yolda yağ lambası yanmış yetkili servise çekmiş araç 22000 km de ilk bakımı 20000 de olması gerekiyormuş ve araçta 3,5 lt yağ eksik çıkmış nasıl oldu ne yaptılar nedeni hakkında ne karara vardılar bilemiyorum bana çok ilginç geldi. duyduğumda ilk aklıma gelen fabrika çıkışı eksik olma ihtimali geldi böyle birşey olabilirmi ????

saygılar......
20 bın km de servıse gırıyorsa euro 5 motordur bende duster euro 5 motor 90 bg lık var alalı 4,5 ay oldu 16 bın km de zaman zaman yağı kontrol ediyorum eksiltme yok aynı zamanda eskı kasa kangom var euro 4 motor 65 bg lık ılk aldıgımdan berı yag eksıltme var hatta ılk aldıgımda servıs uyarmıstı 7,8 bın km olunca kontrol etmeye baslıyorum 11 km olunca 1 lıtreye yakın yag eklıyorum 15 bın km oluncada yagını komple degıstırıyorum oda 120 bın kmde ondada bı sıkıntı gormedım ama ne olursa olsun sıfırda olsa kıralıkta alınsa aracın yağını arada kontrol etmekte fayda var.

2013 Logan ve Sandero'dan esinlenerek dün biraz yeni Duster çalıştım, bakalım beğenecek misiniz?

Ekli dosyalar

• Duster-front-snow.jpg
    Duster-front-snow.jpg
    30.6 KB · Görüntüleme: 1,018

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR