<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="troyexplorer" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
troyexplorer' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Hocam bir önceki sayfada yolbilgisayarına nasıl hükmedilirin resmi var , yani kişi isterse orda 2 lt lik rakamlarada düşer isterse 10 lt yede çıkar , yolbilgisayarını kaale almayın diye defalarca söylendi burda nafile anlamak istemiyorlar bence bu konuyu kaldırsınlar işe yarar şeylere çalışalım
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Süleyman kaptan, burada sözünü ettiğim yol bilgisayarı göstergesi, arkadaşımızın da belirttiği gibi, uzun km. ortalaması olan gösterge. Beni sorarsan, ben depo depo ölçerim. Her depoda sıfırlarım, doldururken ne kadar yakıt alacağını bilirim. Gösterdiği litreden daima % 10 aşağısı. 40 mı, 36 litre. Böylece istasyonların pompalarını da ölçmüş olurum. (Bir kez yanıldım; o da galiba mazot erken köpürdüğü için midir nedir, pompa erken attı ve bu değer çıkmadı. Bir kez de, sahtekar benzincide. Adam % 10 ucuz satıyorum ayaklarına reklam yapıyordu; halbuki pompadan % 10 kısmış.) <br />
<br />
Yol bilgisayarını kaale almayın denemez.... Ölçün, ne kadar hatalı gösteriyor, tespit edin. Böylece deponuzdaki mazotu bilirsiniz. <br />
<br />
Bilgisayarı sıfırlayıp yokuş aşağı biraz gidip yakıt ölçümünü açıp "benim araba 3-4 yakıyor derseniz espri yapmış olursunuz şu mübarek günde. (Oruçluları neşelendirerek bir nevi güzellik de yapmış olacağınız için ola ki yüce Rabbim size teveccühte bulunur. ;D ;D ;D ;D ;D) Ama ciddi ciddi bunu savunursanız -yaptığınız işi niteleyen sıfatı kullanmak istemem ama biraz zarif ifade edebilirim- yanlış yapmış olursunuz. <br />
<br />
Ayarlı kalibrasyonlar, tasarruflu yakıtlar, mutlu günler dilerim muhterem Duster kullanıcıları. <br />
<br />
Şayet depo göstergeniz çok hatalı/dengesizse, gidin servise kalibrasyon ayarı yaptırın elle. <br />
<br />
Deposa ne kadar yakıt kaldığını bilmek, yol güzergahlarına göre, önemli olabilir.</div>