Dacia Duster - 1500 Devirde Titreme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yellowfox Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,505
Ynt: Dacia Duster - 1500 Devirde Titreme Sorunu

ümiterkan' Alıntı:
Defneyi şutlamışlar ha ;D Sahtekarlığa bak sen, böyle rezillik görmedim ;D Çok da yardımsever birisiydi üstelik ;D ;D Daha önceki halini erkek biliyorduk Belki de gerçekten kadındır bu defne denilen kişilik. Sizce kyenipazar erkek mi kadın mı? ;D ;D ;D Adminlere helal olsun iyi yakalamışlar :smiley:

Adminimiz büyük ya, Defne Hanım'a burdan sevgililer saygılar ;D ;D ;D ;D

Etiketler

yahu iyi güzel de bu adamaın/kadının IP numarası belli zaten , yakalanması zor değil ki ?

aynı olaya bende rastladım benim aracımdada var özellike motor soğuk iken o devirde farklı bir ses çıkıyor ama arızadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum daha çok turbonun emdiği soguk havanın içindeki oksijen moleküllerinin zenginliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum tam turbonun besleme devrinde olduğu için

DuSTeRo' Alıntı:
aynı olaya bende rastladım benim aracımdada var özellike motor soğuk iken o devirde farklı bir ses çıkıyor ama arızadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum daha çok turbonun emdiği soguk havanın içindeki oksijen moleküllerinin zenginliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum tam turbonun besleme devrinde olduğu için

Ben de sabah arabayı yeni çalıştırdığımda soğuk motorda az devirde sarsıntı oluyordu. Chiptuningten sonra bu durum ortadan kalktı.

youngsun' Alıntı:
Ben de sabah arabayı yeni çalıştırdığımda soğuk motorda az devirde sarsıntı oluyordu. Chiptuningten sonra bu durum ortadan kalktı.
benimki sarsıntı değilde daha çok ses değişikliği o devirde sanki başka bir motormuş gibi ses geliyor ama titreme itekleme falan filan yok yani. youngson sizin aracınız duster'ın hangi versiyonu araba motor gücü olarak? birde ani hızlanmaları severmisiniz bundan kastım yani chipledikten sonra egzostan kara duman attığını gözlemledinizmi? bende chiplemeyi düşünüyorum ancak chip ten sonra çoğu arabada siyah duman gözledim soba bacası gibi beni tedirgin ediyor bu durum açıkçası chip yerine box tuning belki daha iyi olur diye düşünüyorum duman açısından box larda duman gözlemedim 1 2 araç harici

DuSTeRo' Alıntı:
benimki sarsıntı değilde daha çok ses değişikliği o devirde sanki başka bir motormuş gibi ses geliyor ama titreme itekleme falan filan yok yani. youngson sizin aracınız duster'ın hangi versiyonu araba motor gücü olarak? birde ani hızlanmaları severmisiniz bundan kastım yani chipledikten sonra egzostan kara duman attığını gözlemledinizmi? bende chiplemeyi düşünüyorum ancak chip ten sonra çoğu arabada siyah duman gözledim soba bacası gibi beni tedirgin ediyor bu durum açıkçası chip yerine box tuning belki daha iyi olur diye düşünüyorum duman açısından box larda duman gözlemedim 1 2 araç harici

Benim araç DCI 85 ti. 200 NM tork olandan. Chip sonrası 105 hp 240 Nm tork oldu. 0-100 10,5 sn civarlarından. Ara hızlanmalar muhteşem oldu. Ayrıca stage 1 yazılımda kara duman olayı yok. O aşırı güç isteyenler için stage2 ya da custom yazılımlarda olabiliyo. Ayrıca sizin araç 4x4se onlarda DPF var. Karaduman custom yazılımda dahi fazla olmuyo. Filtre adı üstünde İS FİLTRESİ dumanı tutuyo epey.

4X4 110 bglik dusterları chiplemek isteyenler Kanerbeyle görüşebelir. Kendi Dusterını 150 bg yapmış. Deneyin farkı görün. Ama sonra kendi aracıınızdan soğursunuz benden söylemesi ;D

evet benim aracım 1.5 110ps 4x4 sanırım stage 1 yeterli olacaktır keşke kaner beyinde bi hızlanma vidyosu olsada görsek :smiley: o aracını 140ps e çıkarmış sanırım bu güç yeterli olacaktır bu motor 150ps ten fazlasını taşıyamaz piston tepeleri erir hadi pistonları forgetlersin krank keser hadi onuda hallettin motor kapağına elveda dersin :eek: yolum düşer ise bi güşeceğim kendisiyle bakalım. kendi aracımızdan niye soguycakmışız o kısmı anlamadım :D

Başlığın başında şikayet konusu olan titreme denilen şey.... Bugünlerde sol ön göğüslük civarından zırrrrr diye bir ses geliyor. Fakat dikkat ettim, vitesle alakalı değil devirle alakalı. Motor düşük devirdeyken hafif titreme yapıyor (ki normaldir), bu da oradaki birtakım plastikleri titretiyordur. Çünkü hafif devir yükselince kesiliyor.

DuSTeRo' Alıntı:
evet benim aracım 1.5 110ps 4x4 sanırım stage 1 yeterli olacaktır keşke kaner beyinde bi hızlanma vidyosu olsada görsek :smiley: o aracını 140ps e çıkarmış sanırım bu güç yeterli olacaktır bu motor 150ps ten fazlasını taşıyamaz piston tepeleri erir hadi pistonları forgetlersin krank keser hadi onuda hallettin motor kapağına elveda dersin :eek: yolum düşer ise bi güşeceğim kendisiyle bakalım. kendi aracımızdan niye soguycakmışız o kısmı anlamadım :D

Kanerin aracı kullandıktan sonra kendi aracınıza binince gitmiyo gibi gelicek de o yüzden soğursunuz ;D

olguncandan' Alıntı:
Başlığın başında şikayet konusu olan titreme denilen şey.... Bugünlerde sol ön göğüslük civarından zırrrrr diye bir ses geliyor. Fakat dikkat ettim, vitesle alakalı değil devirle alakalı. Motor düşük devirdeyken hafif titreme yapıyor (ki normaldir), bu da oradaki birtakım plastikleri titretiyordur. Çünkü hafif devir yükselince kesiliyor.

Motorun üstündeki kapak gevşemiştir, servise gidin iyice sıksınlar, aynı şey benim başımada geldi hallettiler ;)

SERKANEFE' Alıntı:
Motorun üstündeki kapak gevşemiştir, servise gidin iyice sıksınlar, aynı şey benim başımada geldi hallettiler ;)

Hangi kapak ve aciliyeti var mıdır serkanefe?

olguncandan' Alıntı:
Hangi kapak ve aciliyeti var mıdır serkanefe?
motor üst kapağından bahsediliyor bence aciliyeti yüksek düzeyde heran risk taşıyor nezaman patlıycagı belli olmayan bomba gibi

DuSTeRo' Alıntı:
motor üst kapağından bahsediliyor bence aciliyeti yüksek düzeyde heran risk taşıyor nezaman patlıycagı belli olmayan bomba gibi

Motorun üstündeki plastik kapaktan bahsediliyor olması gerek :smiley:

[attachment=1]

dci110.JPG

ümiterkan' Alıntı:
Motorun üstündeki plastik kapaktan bahsediliyor olması gerek :smiley:

[attachment=1]
performans muhabeti yaptığımızdan ordada motor kapağından silindirlerden kranktan vs vs bahsetiğimizden aklım direkt oraya kaymış arkadaşın sorusunu iyi anlamamışım gece gece zaten :D o plastik kapağı sizde sabitleyebilirsiniz ille servise gitmenize gerek yok eğer servisiniz uzakta ise :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR