Dacia - Duster Benzinli mi Dizel mi Almalıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sozatman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,352
olguncandan' Alıntı:
Eğer o makina sizin imalar ise, fevkalade....

Gidiş geliş bana bi go pro kamera aldıracaksınız... ;D
Evet Olgun hocam yaklaşık 4 senelik arge sonucu kısa zaman önce ticarileştirebildiğimiz bir projedir.

Kamera niyetiniz varsa Go Pro kalitesi ortada ama bu tür hareket kameralarının bildiğimiz ev tipi kameraların yerini tutmayacağınıda hatırlatayım. :(

Etiketler
Ynt: Dacia - Duster Benzinli mi Dizel mi Almalıyım?

Nasıl yani? Ev/el tipi kameraların yaptığı işi yapamaz mı bu kameralar? Avantajı-dezavantajı nedir?
Aslında ben de tam bunu soracaktım.

Bu arada, girişiminizden dolayı kutlarım. Allah muvaffak etsin. Bu ülkede üretilen her şey bu ülkenin zenginliğidir. Sizin eserinizle gurur duydum.

olguncandan' Alıntı:
Nasıl yani? Ev/el tipi kameraların yaptığı işi yapamaz mı bu kameralar? Avantajı-dezavantajı nedir?
Aslında ben de tam bunu soracaktım.

Bu arada, girişiminizden dolayı kutlarım. Allah muvaffak etsin. Bu ülkede üretilen her şey bu ülkenin zenginliğidir. Sizin eserinizle gurur duydum.
Tesekkurler Olgun hocam, elimizden geleni yapıyoruz.

Go pro türü kameralar bir noktaya sabitlenip kullanılacağı için kontrolü daha zordur. Yani istediğiniz şeyi çektiğinize çok emin olmazsınız. Zoom özelliği yoktur. Karanlıkta çekim kalitesi düşüktür Ayrıca 180 derece ye yakın balık gözü çekim yaparlar yani gözün kenarında kalan yerler misal bir direk eğri gözükür. Ev tipi kameralar daha büyük ve ergonomiktir. ;) ;D

"Merhabalar arkadaşlar tereddütte kalma nedenim hafta içi kısa mesafe katetmem ; Şöyle ki 5 gidiş 5 dönüş 10 km. bir mesafeye gidip ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz . Haftasonu ise mevsimine göre kara ve tatlısu avlarına gidiyorum yılda yaklaşık 10 bin kilometre yapıyorum lpg li bir modelini mi dizelini mi tercih etmeliyim teşekkürler ." Sözatmam arkadaş bu cümlelerle beni tarif etmişsin. Ben de Duster üzerinde yoğunlukla düşünmekteyim ama tereddütlerim de yok değil hani. Halihazırda ben de benzin+lpg li symbol kullanmaktayım. Ve yine benzin+lpg li 4x4 duster üzerinde düşünmekteyim.Ancak 4x4 Benzinli duster sanırım artık getirmiyorlar. Dacianın sitesinde yok artık. Dizel düşünmememin nedeni aynen senin gibi.Alış maliyeti, bakım masrafları,turboda çıkabilecek sorunlar v.s. v.s. Ben de yaz aylarında aylık 700-800 km kış aylarında 1200-1300 km yol yaparım. O da fanatik avcılık merakımızdan kaynaklanıyor. Hatta Gümüşhaneli olduğundan bahsetmişsin. Geçen yıl Gümüşhane-Bayburttaydık. keklik bulamadık ama bol tavşana denk gledik. Neyse gelelim asıl konumuza; Dusterda kafamı karıştıran bir nokta da çarpışma testlerinden düşük not alması.Bir dostumun başka bir model için söylediği "sen arabayı çarmak için mi alıyorsun" sözü kulaklarımda çınlıyor.Tabi ki kimse bırak çarpmayı aracında çizik dahi olsun istemez. Ama istesek de istemesek de oluyor işte. Dusterda ise küçük çarpmalar büyük hasar ve masraflara yol açabiliyor. you Tube da var bir sürü resim. İsterseniz biraz araştırın.Kimse yanlış anlamasın ben markayı kötülemek için yazmıyorum bunları. Sonuçta ben de arayış içindeyim. Avcılık merakımdan dolayı altı yüksek(Şu anda üretilen araçlar nerdeyse yere değeçekmiş gibi), 4x4, yakıtı makul, bakım masrafları makul, ileride lpg ye dönüştürebilmek için Atmosferik motorlu olsun gibi tercihlerim var. Bu yüzden de 2008-2010 arası Kaşkay yi bile düşünmekteyim. Hatta lpg yi unutmak pahasına (1.4 turbo motor olduğu için) 2. el Tiguan bile dusterden daha mantıklı gelmekte bana. Bu yazdıklarımdan ötürü Duster fanatiklerinin hedefi olmak istemem tabi ki. Dusterin üzerini hala çizmiş değilim. Sonuçta o da tercihler arasında halen. Saygılarımla,

Arkadaşlar bu çarpışma testlerine kafayı takmayınız....

Allah kimsenin başına kaza bela vermesin...

Benim aracım bundan 1 ay önce maddi hasarlı bir kazaya karıştı...

Arkadan vurduğu araç Ford Focus

Bizim araç VW Caddy

Kaza resimlerini göstersem inanamazsınız...

Ford araçta hiç bir hasar yok...bizim araçta 7000 Tl hasar var...

Kısacası kaza oluş yeri ve anı önemli...Bizim araç öndeki araca sert fren yapıp vurdu...öndeki araçta geri vitese takmış...sert kalkmış...

Dolayısı ile onun arkası havaya kalktı...bizim aracın önü yere yapıştı...ve altına girdi..Caddy önü haşat...Ford Focus bir tek çizik yok yahu...

Boşverin testi falan...kaza bu kimin ne olceği belli olmaz...

bars2010' Alıntı:
"Merhabalar arkadaşlar tereddütte kalma nedenim hafta içi kısa mesafe katetmem ; Şöyle ki 5 gidiş 5 dönüş 10 km. bir mesafeye gidip ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz . Haftasonu ise mevsimine göre kara ve tatlısu avlarına gidiyorum yılda yaklaşık 10 bin kilometre yapıyorum lpg li bir modelini mi dizelini mi tercih etmeliyim teşekkürler ." Sözatmam arkadaş bu cümlelerle beni tarif etmişsin. Ben de Duster üzerinde yoğunlukla düşünmekteyim ama tereddütlerim de yok değil hani. Halihazırda ben de benzin+lpg li symbol kullanmaktayım. Ve yine benzin+lpg li 4x4 duster üzerinde düşünmekteyim.Ancak 4x4 Benzinli duster sanırım artık getirmiyorlar. Dacianın sitesinde yok artık. Dizel düşünmememin nedeni aynen senin gibi.Alış maliyeti, bakım masrafları,turboda çıkabilecek sorunlar v.s. v.s. Ben de yaz aylarında aylık 700-800 km kış aylarında 1200-1300 km yol yaparım. O da fanatik avcılık merakımızdan kaynaklanıyor. Hatta Gümüşhaneli olduğundan bahsetmişsin. Geçen yıl Gümüşhane-Bayburttaydık. keklik bulamadık ama bol tavşana denk gledik. Neyse gelelim asıl konumuza; Dusterda kafamı karıştıran bir nokta da çarpışma testlerinden düşük not alması.Bir dostumun başka bir model için söylediği "sen arabayı çarmak için mi alıyorsun" sözü kulaklarımda çınlıyor.Tabi ki kimse bırak çarpmayı aracında çizik dahi olsun istemez. Ama istesek de istemesek de oluyor işte. Dusterda ise küçük çarpmalar büyük hasar ve masraflara yol açabiliyor. you Tube da var bir sürü resim. İsterseniz biraz araştırın.Kimse yanlış anlamasın ben markayı kötülemek için yazmıyorum bunları. Sonuçta ben de arayış içindeyim. Avcılık merakımdan dolayı altı yüksek(Şu anda üretilen araçlar nerdeyse yere değeçekmiş gibi), 4x4, yakıtı makul, bakım masrafları makul, ileride lpg ye dönüştürebilmek için Atmosferik motorlu olsun gibi tercihlerim var. Bu yüzden de 2008-2010 arası Kaşkay yi bile düşünmekteyim. Hatta lpg yi unutmak pahasına (1.4 turbo motor olduğu için) 2. el Tiguan bile dusterden daha mantıklı gelmekte bana. Bu yazdıklarımdan ötürü Duster fanatiklerinin hedefi olmak istemem tabi ki. Dusterin üzerini hala çizmiş değilim. Sonuçta o da tercihler arasında halen. Saygılarımla,
Merakımdan soruyorum, tam olarak nerede gördünüz küçük çarpmaların büyük hasar ve masraflara yol açabildiğini. Ayrıca Avcılık ve benzin+lpg'ye olan ilginizden ötürü 1.4 Tiguan veya Qashqai öneriyorum size, Duster size göre değil bence de. ;)

dostum merhabalar testlerden 3 yıldız alma sebebi yaya güvenliğiyle ilgili bir eksiklikten kaynaklanıyor yoksa notu 4 olmalıydı bende uzun zamandır araştırma yapıyorum , ülkemiz koşullarına çok uygun özellikleri ve avantajları olduğunu düşünüyorum kullanan arkadaşlarımızın referansları da hep olumlu bu arada izmirliyim burada öğretim görevlisi olarak görev yapıyorum kekliğimiz de erzincan , erzurum kadar olmasa da boldur:smiley:

Duster'a güvenli veya sağlam araç diyebilmek çok zor.
Çünkü Duster; kapı içleri, yan direk, ön cam direkleri tavan bağlantıları çok zayıf bir araç. Allah korusun yandan çarpma ve taklalarda zarar görmeme veya hayatta kalma şansı çok az.
Ayrıca aracın gerçekten hafif çarpmalarda(normalde tamponların darbe emmesi gerektiği ve hasar oluşmaması gerekirken) gereksiz hasarlar oluşabiliyor.

Zaten yeni nesil Duster'in öncelikle donanımdan ziyade platform değişikliğine gitmesi, Nissan'a yakışmayan bu B0 platformunu rafa kaldırması gerek.
http://www.youtube.com/watch?v=hZ2JbfyiOus&feature=endscreen&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=sPgmPzj4Bmc
http://www.youtube.com/watch?v=SXp0oZZ6XxI&feature=watch_response

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR