<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="s.forester" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
s.forester' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
sayın veteriner ve sayın ümit erkan , anladığım kadarı ile her ikiniz de araçlarınızı çok iyi tanıyan kişilersiniz, (ben de duster a niyetliyim (her ne kadar beni soğutan bazı yazılar görsem de) şimdi burada karşılıklı taarruza geçmek yerine , neden vitara üstündür , neden duster üstündür , ya da vitaranın avantajları ve dezavantajları nelerdir , dusterın farkları , daha iyi yönleri nelerdir , bu tip cümlelerle bizi aydınlatırsanız forum bilgilendirici olur , fakat birbirinize sataşarak değil , ortaya yazarak , açıklayarak. <br />
Okuyanlar karar verir sonuçta , madem öyle , o zaman şu durumlarda duster tercih edilir , fakat durum şöyleyse vitara avantajlıdır gibi. (Gerek arazide , gerek günlük kullanımda)<br />
<br />
Hem satınalma öncesi rehber gibi olur , hem de sizlerin sayesinde belki araçlarını tam tanımayan duster ve vitara sürücüleri de birşeyler öğrenir ?<br />
<br />
olmaz mı ?
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Sayın Forester burası Vitara paylaşım yeri olmadığı için her türlü bilgi Suzuki bölümünde zaten var. Duster'ı merak edenler de buradan herşeyi öğrenebilir ve ikisi arasındaki farka göre karar verebilir. İkisini karşılaştırmaya gelince biri yeni bir araç, diğeri eski model bir araç. İkisini karşılaştırmak yanlış aslında. Aralarında fiyat olarak bile çok fark var. Eğer sıfır bir 4x4 alınmayacaksa Duster harici ama Duster fiyatına birçok 2.el eski model Vitara vb. Duster'dan daha becerikli çokca araç mevcut. Ama sıfır alınacaksa eski model Vitara 1.6 ile değil de yeni model Grand Vitara 1.9 ile karşılaştırılması daha mantıklı olur. Daha önceden yaptığım şey karşılaştırmadan ziyade 1.6 motorun hele de LPG'li oluşundan kaynaklı arazide motorunun performansız oluşu ile alakalı idi. Arazi kabiliyeti ile alakalı değildi. Hatta şöyle demiştim "Duster'ın dizel motoru Vitara'da olsaydı tadından yenmezdi".</div>