Dacia - Duster - Diferansiyel Kilitlenmesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,311
Ynt: Dacia - Duster - Diferansiyel Kilitlenmesi Hakkında

olguncandan' Alıntı:
"..bilgi güncellemesini ben önermiştim. diferansiyel kilitleri hakkında ki tüm öğrendiğim şeyleri yine bu forum sayesinde öğrendim. bilmezken de, burda ki kimseye bilmişlik taslamadım. sordum, öğrendim. kendi aracımda ne gibi bir aktarma organı var, nasıl çalışır dedim. cevabı geldi, öğrendim. "

Şahsen çekiş sistemleri ile ilgili bilgi sorunum yok; be de birçok kaynaktan -bu site ve diğer kaynaklar- öğrendim ve neyin ne olduğuna dair kendime yetecek bilgim var. Bilgilenme konusundan sizlere katılırım.

Sayın monwalkwer, sizin yazdığınız yazıyı da hatırlıyorum, gayet güzeldi.... Hatırlarsanız kimse sizinle alay etmemişti verdiğiniz güzel bilgiler dolayısıyla. Ben sizin yazınızdan da birşeyler öğrendim.

Ancak herkes için geçerli olması gerektiğini düşündüğüm şey şu: Yanlış görülen bir beyan varsa, uygun olan, bu beyanın yanlışlığına işaret edilmesi daha uygun olur, alaycı üslup değil.

Hele kendisi hiçbir konuda bilgi vermeyen Ali bey'in alaycı üslubu daha da nahoştur. Ali Bey, kendinizce mesaj yazıp duruyorsunuz; dilerseniz şöyle bir bakın, nerede kime teknik bilgi vermişsiniz? Ne hikmetse ben hiç rastlayamadım. Sadece kendinizce kafa bulmaktasınız. Bu size başkasına karşı alaycı üslup kullanma hakkı verir mi?

Sizin şahsınıza yönelik herhangi bir açıklama yapmadım.Lafım ortayadır dileyen üstüne alınır.O konuda (inanın ki açıp bakmaya bile eriniyorum) Ümit beydi yanlış hatırlamıyorsam direk olarak boşuna yorulmuşsun yazmıştı.Sonrada bazıları gelip benim verdiğim örneklerle alay edip big foot resimleri filan koymuştu vs. vs. ben orda ağzımın payını aldım.Neyse konunun yeri burası değil.

Difransiyele kaynak hususuna gelinirse;

Off Road yapan bir araç için istavroz kutusunun kaynatılması deliliktir, kolum kalınlığında akslarınız yoksa aks kesmeniz an meselesidir.Ayrıyette araç kasılır viraj alamaz hale gelir.

Drag için hazırlanan araçlarda bu yöntemin kullanıldığı doğrudur (eskiden) bu da imkansızlıklar sebebiyle zamanında yapılmış uygulamalardır.Bu araçlarda sadece draglarda kullanılırdı.

Sonuç olarak off road kullanımı için istavroz kutusunun kaynatılması söz konusu olamaz.Haa kaynatırsın %100 kilit olur mu olur, taki aks kesene kadar...

Etiketler

Boşuna tartışmayalım..Bir yıl önce konu zaten tartışılmış ve bitmiş..Lütfen okuyalım.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64420.0;topicseen
Orada da arkadaşlar konuyu gayet teknik biçimde ele almışlar , kaynak saçmalığının yapılmaması gerektiğine ikna etmişler..

Uğur bey, mesajımı "üzerine alma" olarak okumayın. Söylenmiş sözlerin biraz daha açıklanması diyelim...

Daha önceki mesajınızla ilgili, sanıyorum bir yanlış algılama var. Ben o bilgilendirici yazınızı hatırlıyorum. Ama ardından gelen mesajlar, galiba konuyu biraz sulandırıcı nitelikte idi. Konunun ciddi Duster kullanıcılarıyla ilgisi olmadığını hatırlıyorum. Çünkü verilen teknik bilgilere ümitin bu tarz bir tepki verdiğiine tanık olmadım hiç.

Her neyse; geçmişin defterlerini karıştırmaya gerek yok.

Fakat şu kaynak meselesi (ki mimarın verdiği linki bir zamanlar okumaya başlamış, teklifin saçmalığı karşısında tartışmayı okumamıştım bile. Hem de sınırlı bilgime rağmen.) üzerinde durulacak bir şey bile değildir. İşin uzmanlarına yakışan, bu tarz bir mesaja (ki o da provakatör imiş, anlaşıldı) sadece gülme ikonuyla cevap vermekti.

Yani murat bey haklı. Havanda su dövme durumları.

Ali bey, yanlış bilgi düzeltilmelidir. Ortaya atılan bir iddia doğru mu yanlış mı farketmez denilemez. Doğruyu bilenin bildiği doğruya karşı yükümlülüğüdür bu.

Kamuoyuna saygıyla arzederim. :smiley:

tyt.fan' Alıntı:
başka modifikasyonlarada karşı olmalısınız,getle yükseltme,büyük çaplı lastik ofsetli jant takma,tarım araçları için yapılmış lastik kullanma,diferansiyel dişli oranlarıyla oynama,hatta portbagaj yada sepet montajı,nede olsa bunlarda imalatçının yüzlerce mühendisinin düşünemediği detaylar.biz o zaman aylardır havanda su dövdük duster sevenlerle,duster a mt lastik takma yükseltme için.milyon dolara üretim bandı kuran dacia mühendislerinin düşünemediğini oturup tartışmışız.

Murat bey, mimar arkadaşımız da bizim gibi doğadagezmeyisevenler grubundan. Siz bir ara ortalıkta görünmediniz, o zaman kendisini tanıdık. Profesyonel offroadcı değil. Modifikasyonla uğraşacağını sanmam. (Tıpkı Duster kullanıcıların çoğunluğu gibi) ;D ;D ;D

Bilgine.

Havanda su dövmeye gelince; doğrudur. Ama ne havan bizim ne de döven biziz. Biz sadece havanı kapıp havandasudövmeyisevenler grubunun havanda su dövüşlerini izledik. ;D ;D ;D

En büyük havanı da sen kaptın getirdin. Kayışdağı meselesi.... Neyse ki ilkerduster havanın içine sarımsak neym koydu da su dövülmedi. ;D

Ne zaman Duster listesine yazıyoruz seni?

offroad lafını duyunca tüylerim diken diken oluyor artık..tekerlekli araç düz satıhta gider, satıh kayalık, bataklık olursa farklı araçlar kullanılır. Hoovercraft, paletli tank gibi..dönen tekerlekli araçları lütfen düz veya hafif engebeli satıhlarda sürelim..Benim mantığım bu.. :smiley:

olguncandan' Alıntı:
Murat bey, mimar arkadaşımız da bizim gibi doğadagezmeyisevenler grubundan. Siz bir ara ortalıkta görünmediniz, o zaman kendisini tanıdık. Profesyonel offroadcı değil. Modifikasyonla uğraşacağını sanmam. (Tıpkı Duster kullanıcıların çoğunluğu gibi) ;D ;D ;D

Bilgine.

Havanda su dövmeye gelince; doğrudur. Ama ne havan bizim ne de döven biziz. Biz sadece havanı kapıp havandasudövmeyisevenler grubunun havanda su dövüşlerini izledik. ;D ;D ;D

En büyük havanı da sen kaptın getirdin. Kayışdağı meselesi.... Neyse ki ilkerduster havanın içine sarımsak neym koydu da su dövülmedi. ;D

kayışdağı parkur benim sayemde efsane oldu belki ama ilker bey dışında bir cengaver duster cı çıkmıyor.duster sanal efsaneliğin ötesine geçemedi.bende izlemeye devam ediyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR