<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="Hassey" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
Hassey' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Sayın Olguncandan, bu yakıt verileri tamamen yol bilgisayarı verileridir. Ancak depo fulleyip km yaptıktan sonra tekrar fullediğimde yol bilgisayarıyla karşılaştırdığımda yaklaşık %5 civarı daha fazla tükettiğini gördüm.<br />
<br />
Bu arada Duster almamdaki en büyük etkenlerden biri sizin ve Ümiterkan'ın yorumları olmuştur.Bu vesileyle teşekkürlerimi iletmeyi bir borç bilirim.<br />
<br />
Selamlarımla...
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Azizim, ben deneyimlerimi olduğu gibi paylaştım; teknik meknik araya karıştırmadan. Şayet doğru bilgi verebildiysem ve de bu, bu bilgiye uyarak tercihte bulunanları memnun etmişse, bize mutlu olmak düşer. Ne ben sizi şahsen tanırım, ne de ümiti yahut diğer arkadaşlarımızı. Ama bilirim ki hepsi insandır, bizim insanımızdır ve herkesin emekleri aynı derecede değerlidir. Bilgi emeğin en iyi şekilde değerlendirilmesi için aranır. (Buradaki emek kavramını Marksist anlamda kullanmıyorum, alınteri anlamında kullanıyorum) Bu arayışa saygı duymak lazımdır. Tüm yazdıklarımın altında sadece bu yatmaktadır.<br />
<br />
Mesela ben, daha önceki deneyimlerimde (ki en iyi deneyim pompaya yaklaşmaktır) yol bilgisayarı verilerine hiç bakmadım. Onun için rahatlıkla söyleyebiliyorum ki, 4x4'ün şehiriçi normal kullanımda yakıt ortalaması 100/7 litredir. Sadece bir kez 6.9'a düşürebildim. Agresif kullanırsanız birazcık çıkar. (İstanbul trafiğini saymıyorum)<br />
<br />
Ancak bir önemli okta var: Markaya göre katkı türüyle tüketilen yakıt miktarının farkettiğini açıkça gözledim. Örnek: Opet'ten aldığımda ortalama yükseldi, Total, Shell veya BP'den aldığımda düştü. Petrol ofisinden henüz almadım; ama onu da deneyeceğim.<br />
<br />
Selamlar.</div>