<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)</b><br />
<br />
Duster'ın farklı kullanma biçimlerine göre farklı motor ve şanzıman seçenekleri sunması çok güzel bir olanak, her alıcı kullanım rejimini belirleyip ona göre motor ve şanzıman seçmeli diye düşünüyorum.<br />
1-Tamamiyle şehir içi işe gidip geliyorum,yılda bir iki ailemle tatile gidiyorum, büyük bagaj o zaman lazım diyenlere : 4x2 85 bg uygun,<br />
2-Hafta içi şehir içi iş, hafta sonları toprak yol piknik yapıyorum, arada şehirler arası gidiyorum diyene : 4x4 90 bg dci uygun (Ben gibi)<br />
3-Tarla taban piknik yapmıyorum, şehir içi ile uzun yola da sık sık gidiyorum diyene : 4x2 110 bg uygun,<br />
4-Şehir içi işe gitmekle birlikte, asıl amacım bol bol offroad diyene: 4x4 110 bg dci uygun (Ümiterkan gibi)<br />
<br />
Bu kullanım biçimlerine göre motor gücü önemli, ek olarak kullanım fazlalığı, yapılan kilometreye bağlı olarak da çoksa dci, az ise benzinli seçilmeli. Yani baştan yakıt hesabını bunlar belirlemeli sanırım.</div>