<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="" data-quote="olguncandan" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
olguncandan' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Rominalus, bu ses durumunu tarif etmek mümkün değil. Farklı arabalara aynı ortamlarda binerek karşılaştırmak lazım. Mesela ben aldığımda çok gürültülü gelmediydi. Çünkü daha çnceki arabam gürültülüydü. Bu nedenledir ki, rüzgar sesini, bir arkadaşımız yazınca fark ettim. <br />
<br />
Şöyle söyleyeyim.... fevkalade, ses geçirmez bir yalıtımı yok. Özellikle dişli asfaltlarda gürültülü. Tekerlek sesini içeri alıyor. (Bu beni rahatsız etmedi, çünkü benim alabileceğim arabaların neredeyse hemen hepsi aynı sesi alacak düzeyde/yapıda) Ama ince alfaltta tekerlek sesi olmuyor. İşte rüzgar sesi o zaman dikkati çekiyor. <br />
<br />
Sen en iyisi iki arabaya da bin. Yalnız düz/ince asfaltta değil. Dişli asfaltta bin, daha net karşılaştırırsın.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Evvela çok teşekkür ederim açıklamanız için..Duster kullanmak hiç nasip olmadı ama uzun yolda; dişli asfaltta Qashqai sürdüm. Yalıtımı beni gerçekten çok etkilemişti. Bazı kullanıcılar Renault araçların tümünde bu tür bir rüzgar/yol gürültüsünün olduğunu söylüyor, Megane da bile.. Mesele tam da sizin dediğiniz gibi benim şu anda çok gürültülü, eski bir araç kullanmam. Bu nedenle Duster kullansam da gürültü seviyesinin tam ayırdına varamam herhalde..Ancak yine dediğiniz gibi, tıpkı bir deney yaparcasına, aynı günde, aynı yolda, birkaç kişi ile birlikte iki aracı da deneyip kıyaslamak lazım..Herhalde ancak bu şekilde bir kanıya varılabilir..</div>