<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Dağcılık Federasyonu ve Üniversite Kulüpleri Kaosu...</b><br />
<br />
Bu gerçekten kaos<br />
<br />
1997 yılından beri federasyonun içindeyim ve takip ediyorum<br />
<br />
yukarıdada bahsedildiği gibi bazı üniversite klüpleri federasyona tavır içindeler<br />
<br />
federasyon karşıtları federasyonun dağcılığın gelişimi için gerekeni yapmadığını savunuyor<br />
<br />
Dağcılık Federasyonu 1997'den ber Alaaddin Karaca yönetiminde<br />
birçok gelişmelere tanık olduk bunların sonuncusu ise<br />
forumumuzdada ayrı bir konusu olan milli takımımız; yapılan yarışmalar sonucu oluşturuldu<br />
bazı şeyler temmelleri oturtulmaz ise çöker<br />
federasyonun kısıtlı bir bütçesi var ve milletimizin klasik özelliği herşeyi biryerlerden bekliyorlar.<br />
<br />
dağcı sayısı az olan bir ülkede dağcılık ne kadar gelişebilir.<br />
<br />
ödenekler eğitime ve altyapılara harcanmaz ise yeterli sayıda sporcu yetişmez ise en basit olarak milli takımı nasıl oluşturup başarı bekleyebiliriz.<br />
<br />
eğitmenler belli standartlara göre seçilmez, her önüne gelen eğitmenlik yapar ise ve eğitim belli standartlara oturmaz ise olacak kazalar kimin üstüne kalacak.<br />
<br />
federasyonun görev ve yetkileri bellidir, kimseye kapıları kapalı değildir.<br />
<br />
federasyon eğitmen olmak için bu kampları almalısın diyor. kampları almayan eğitimi belgelenmemiş insanlara ülke çapında yetki verilebilirmi ? bu mantıklımı. pekala bir sistem getirilebilir sınav sitemi vs.... ama bunun alt yapısı oluşmalı ilk önce<br />
<br />
altyapılar sağlanmadan şu alttaki kursların hangisini açabilirsiniz.<br />
<br />
2.KADEME EĞİTMEN KURSU(PRATİK)<br />
2.KADEME EĞİTMEN KURSU(TEORİK)<br />
SPOR TIRMANIŞI EĞİTİM KURSU<br />
SPOR TIRMANIŞI ANTRENÖR KURSU<br />
SPOR TIRMANIŞI ROTA YAPICI KURSU<br />
DAĞ MİHMANDARLIĞI KURSU<br />
EĞİTMEN EĞİTİM SEMİNERİ<br />
TIRMANIŞ SPORU HAKEMLİK KURSU<br />
UIAA EĞİTİM STANDARTLARI SEMİN.,<br />
ULS.TIRMANIŞ ŞAMP.HAZ.KAMPI<br />
KUL.Y.İÇİ-Y.DIŞI DAĞ.ŞENL.(5 ADET)<br />
TDF.KURULUŞUNUN 40.YILI DAĞCILIK ŞENLİĞİ<br />
DAĞCILIK SPORU PANEL KONF(4 adet)(TDF.KURUL.40.YILI)<br />
DAĞKAYAĞI HAKEM KURSU<br />
DAĞKAYAĞI YARIŞMA ORG.VE İDARECİLİK KURSU<br />
SPOR TIRMANIŞ YARIŞMA ORG.VE İDARECİLİK KURSU<br />
<br />
açılır ama nekadar verim elde edebilir.<br />
<br />
karşıt görüşlü kişilerin bir kısmı federasyonu ve federasyondan eğitim alan insanları<br />
kötülerken bir kısmı aşağılamaya kadar varan söylevleri olmuştur ki bu normal insan davranışı olarak da<br />
pek hoş karşılanacak birşey değil<br />
<br />
sorunlar olabilir, ülkemizde dağcılık sporu daha çok yol katedecek şuanki federasyon bunun için çalışıyor<br />
ama bu tartışarak, konuşaran, uzlaşarak olur, federasyonu tanımıyarak değil.<br />
<br />
ben hiçbir dağcının bu ülkede dağcılık sporu kötülüğünü istediğini sanmam. <br />
ama karşıt gürüşlülerbu tavırları ile hiçirşey elde edemeyeceklerdir.<br />
<br />
genel olarak olaylar bu şekilde<br />
eleştirmek kadar, çözümün bir parçası olmak ve çözümsel yaklaşmakta önemlidir.</div>