Yaptığım dağcılık sporundan dolayı bir tane lisanslı kullanilabilen amatör telsiz almak istiyorum kullanım amacım dağda haberleşme ve herhangi bir acil durumda iletişim sağlama lisansımı ise kasım ayında yapılan sınavda alacağım inşallah.Konu hakkında fazla bilgim yok elzem olan bilgilerle aydınlatırsanız mutlu olurum.Fiyatta benim için önemli hangi telsizi önerirsiniz.?
yaesu FT-60 tavsiye ederim.li-ion pil ile çok uzun süre kullanabilirsiniz.VHF-UHF dual band olarak çalışır.sağlam ve sorunsuzdur.350 gr gibi bir ağırlığı var buda bataryasından kaynaklanmaktadır.masa üzeri şarjı ve pili her yerde bulabilirsiniz.tofaş gibi yane :)))emsallerine görede fiatı ucuzdur.....hayırlısı olsun inşallah .sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Aslında tavsiyeler üzerine yaesu vx6 veya vx8 düşünüyordum amacım zaten a veya b sınıfı telsizci olup istasyon falan kurmak değil.Dağa çıktığım zaten haberleşme sağlamak ve acil durumlar için kullanmak bahsettiğiniz telsizi bir inceleyim o zaman.Tekrar teşekkürler.
Profesyonel pmr telsize ihtiyacınız var, sadece dağcılık gibi.. uygulamalarda kullanacaksanız amatör telsiz ci olmanıza gerek yok . Tabiki amatör telsizci olmanız bizleri sevindirir .olağan üstü hallerde de dağcılık dışında vatandaşa faydanız olur,rutin hayatta da hobi yaparsınız.
arkadaşın amacı ekipteki arkadaşlarıyla konuşmak değil acil bir durum olursa dışarıdan birilerine ulaşabilmek sanırım.Bu ihtiyaç için ya amatör telsizci olmanız gerekir yada Umut abinin dediği gibi uydu telefonu almanız gerekir.
profesyonel pmr denilen cihazlardan alıp çıkış gücünü 3 watta kadar yükseltirebilirsiniz.
kirisun pt 558 modelini alabilirsiniz 3 wattla ormanlık alanda 11 km konuşma mesafesi var