KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
abi arkadan makaslardan ses yok,ses direk önden geliyor spreyle yağladık 5 dakka sonra yine aynı oldu bunlarda da burç veya rotiller ayrı satılmazmış düzelmezse komple salıncak alcaz herhalde haftaya pazartesi güzel bir alt yıkama yaptırıpta yağlatayım bakalım ne olacak
Ferozamın ön takımından araba sarsılınca gacur gucur ses geliyor,usta rotillerden dedi yağladık ilk başta geçti tekrar başladı daihatsu parçacısına rotilleri sordum tek satılmaz komple salıncak olarak satılır dedi daha önce hiç sizin başınıza böyle bir durum geldi mi ?
Merhaba Ersan Abi ,iyiyim sende iyisindir inşallah
Yok o ses değil o sesi de yapıyor bazen şimdiki sesi şöyle anlatıyım kaputa elle bastırıp arabayı sallayınca sürekli gelen bir ses yani elle sallamada bile oluyor,çukurlara girincede haliyle aynı :-\
abi arkadan makaslardan ses yok,ses direk önden geliyor spreyle yağladık 5 dakka sonra yine aynı oldu bunlarda da burç veya rotiller ayrı satılmazmış düzelmezse komple salıncak alcaz herhalde haftaya pazartesi güzel bir alt yıkama yaptırıpta yağlatayım bakalım ne olacak
Alican bey,motor kaputu kapanınca sağ ve solda 2 adet lastik var.yani kaput lastiklerin üzerine kapanıyor.küçük 2 adet sağda ve solda.lastikleri bi yağlasanız iyi olur.yada kaputa temas ettiği yerleri.siyah küçük bi şey..araç çukura düşünce ön kaput oynuyor ve gıcır gıcır diye ses çıkarıyor.
Alican bey,motor kaputu kapanınca sağ ve solda 2 adet lastik var.yani kaput lastiklerin üzerine kapanıyor.küçük 2 adet sağda ve solda.lastikleri bi yağlasanız iyi olur.yada kaputa temas ettiği yerleri.siyah küçük bi şey..araç çukura düşünce ön kaput oynuyor ve gıcır gıcır diye ses çıkarıyor.
Sesler çamura girince susuyor ;D Ustanın demesine göre o ses yapan şeyler (isimlerini unuttum ) körükleri mi ne yırtıldığı için ıslanıyomuş kuruyunca ses yapıyormuş araba pazar gecesinden beri serviste olduğu için ses yapıyormu bilmiyorum tamirden çıkınca bakcaz artık ;D ;D Bu arada Rıdvan ustaya buradan da teşekkür ediyorum yoğun iş temposuna rağmen telefonda ilgileniyor en güzel şekilde
bugün aracı rıdvan ustaya teslim ettim, bir şeye kafam takıldı, usta segmanı-piston hazır alıp boşuna fazla para harcama pistonların fazla aşınmamışsa segman kestiririz eski pistonunu kullanırsın sıkıntı olmaz dedi,usta da işin erbabı olduğu için pek dert etmedim gerçi ama yine birkaç kişi geldi içime kurt düşürdü, düşünüyorum yeni alsam mı diye? Sizce gerek var mı?
bugün aracı rıdvan ustaya teslim ettim, bir şeye kafam takıldı, usta segmanı-piston hazır alıp boşuna fazla para harcama pistonların fazla aşınmamışsa segman kestiririz eski pistonunu kullanırsın sıkıntı olmaz dedi,usta da işin erbabı olduğu için pek dert etmedim gerçi ama yine birkaç kişi geldi içime kurt düşürdü, düşünüyorum yeni alsam mı diye? Sizce gerek var mı?
Fazla takılmaya gerek yok
Ustanın söylediği gibi;pistonlar'da hasar yoksa;gömlek çizik değilse;neden olmasın?
Bazen;sadece segman atarak"yarım rektefiye'mi deniliyordu?"işi küçük çaplı kurtarmıyormuyuz..
hah işte canımı sıkan da bu kadar şeyle uğraşmışken büyük çaplı kökünden halledeyim bir daha aklım kalmasın diyorum.işleme yarım motor da diyen var evet . Motor hazır açılmışken eğer değişmesi gerekiyosa piston vs. yeniden almayı düşünüyorum. Ustayı da delirttim , gereğinden fazla endişe yapıyorsun,belki 100 tane motor yaptım diyor, haklı ama ne yapayım ilk arabam sonuçta, elimde değil . İnşallah segman vs. problem çıkmaz ama çıkarsa eğer sanırım yeni alacağım, şu an öyle görünüyor