daihatsu rocky 85model kışa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan robot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,846

robot

Ana Kamp
Yer
ANKARA
merhabalar arabamla ilk kışa girmek üzereyim de kışın sorun yaşamak istemiyorum. bunun için neler yapmamı önere(yağ,su, ne kadar antifiriz,akü vb.) bilirsiniz acaba.
teşekkürler.
bir de arkadaşlar bugün su eklemek için radyatör kapağını açtım ki köpüklerle karşılaştım (motor çalıştırmıştım) yağ seviyesi yağ koyarken full çizgisini biraz geçmiş fazla yağ da köpürme yapıyormuş açama suya mı karışmış neler önere bilirsiniz. şunuda belirtiyim şuan için ustalara gidemem.

Etiketler

Ynt: daihatsu rocky 85model kışa

teşekkür ederim. peki fazla yağı ne yapayım tıpasını açıp normale gelene kadar akıtıyımmı.birde kış için neler yapmam gerek antifriz de
resimdeki boru şanzımana gidiyor ağzını kapatmışlar görüldüğü gibi onu açmam gerekirmi ve diferansiyellerinde boruları var bir t ile bir boruya bağlamışlar onu ağzı açık ama kısa uzatsam bir sorun olurmu acaba teşekkürler

DSCN0001.jpg

o boru büyüh ihtimalle şanzıman havalandırmasıdır. açık olması gerekir. kış için antifriz olmalı. hatta hep olmalı.. yağ fazlası hararet yaptırabilir. kışın ilk çalışma çok önemlidir. soğukken motora gaz vermeyeceksin. yağın iyice motor içinde yayıldığından emin olup öyle devir yapmak gerekir

cvp için teşekkür ederim
şanzımanda antifiriz mi? boruyo da açtım

pardon ben de şaşırdım yanlış anlamışım
işte acamilik olunca

Göktuğ Güzelbey abi bugün "mobil antifriz t 3L" aldım. Yarın kısmetse antifrizi koyacağım arkasında sulandırma tablosu var :

Antifriz su koruma
33% 67% -18C
50% 50% -36C
60% 40% -52C

Bu değerlerden hangisi normal ölçü ANKARA'da oturuyorum -18c değer bana uygun geldi.Yüzdelik hesaplama radyatörün kapasitesine göre mi (yani 5lt kapasiteli bir radyatör için -36c göre 2,5lt antifriz ve 2,5lt suyla karıştırılmasıylanmı oluyor?)

bende öyle düşündüm 55-60% demin youtube videoları izlerken adam ilk antifriz koyuyor arabayı 3-4 dk çalıştırıyor sunra su ekliyor bu yöntem doğrumu yani böylemi yapılır
cvp için teşekkürler göktuğ abi birde abi mobil 1 mi yoksa castrol mu daha ii motor yağların vb

diğer markalarda kırmızı yazıyordu fiyat olarakta fark vardı aralarında anlamadığım için mobil 1 aldım artık bundan sonra kırmızılı olanlarından alırım Göktuğ abi teşekkür ederim senide meşgul ettim kusurabakma inş seneye arabamı offroad şartlarına göre hazırladığımda etkinliklerde tanışırız (bütün gezenbilir üyeleriylende) inşallah

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR