DANİMARKA-İSVEÇ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan irmscher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,488
Ynt: DANİMARKA-İSVEÇ

Basta bahsettigim Osman abi ve arkadasi Mehmet , Osman abi sagolsun bana havalimani nda yardimci oldu ve kaybettgim cantayi bulmami saglaadi . O anda cantayi buldugumda sevincimden ne yapacagimida sasirmistim , Osman abi ye para vermeyi denemistim ki verdigim cok iyi bir miktardi , hic dusunmeden geri cevirdi , istersen ama birgun bulusurz bir yemek yada icecek ismarlarsin muhabbet ederiz demisti . Havalimani nda devamli donup dolasan temizlik araclarindan bir tanesinin operatoru Osman abi , ayda 2200 euro kazaniyormus , tum gunde degil sadece geceleri yarim gun calisarak , bizde o gorevi yapan kisi max 1.000 tl alabilir herhalde , tabi ona gorede orda hayat daha pahali . Konya dan seneler once gelmis yerlesmisler , artik ordaki huzur , sessizlik den sikilmis gibi bir hali vardi , hatta bana hep gezicek baska yer bulamadinmi kardesim , burda hava hep kotudur , gunes goremezsin , bu danimarkalilar 15-20 derece gorunce hemen kendilerini denize atarlar diye soylemisti . Hala bayram , seyran da telefonda konusuyoruz , o gun Kopenhag da beraber yemek yedik , sohbet , muhabbet , gulduk , ayrildik ...

paylaşımınız için teşekkürler güzel bir gezi olmuş .benimde sormak istediğim İTALYA dan vize (schengen ) almak gerçekten kolay mı ?

daisuki' Alıntı:
paylaşımınız için teşekkürler güzel bir gezi olmuş .benimde sormak istediğim İTALYA dan vize (schengen ) almak gerçekten kolay mı ?

Tesekkurler , soyle soylim size ; ben cok defa schengen aldigim icin ve farkli ulkelerden aldigimdan , diyebilirimki en kolayi ve en uzun sureli alabileceginiz ulke Italya , ama bir sartla , araci seyahat acentalari vasitasiyla alirsaniz , cunku sanirim aralarinda bir anlasma yada daha dogrusu anlasma degilde , acentalarla - konsolosluktan bazi kisiler arasinda turk usulu ticari bazi durumlar var , direk o belirli acentadan gelen vize taleplerine uzun sureli vizeyi verebiliyorlar , tabi bu cok korukorune de vizeyi verme durumu degil , istenilen evraklar , hesabinizda hatiri sayilir bir bakiye gosterebildiginiz takdirde . Benim bildigim ve duyumum bu sekilde

En kati yaklasanlar ve az sureli verenler de Almanya ve Isvicre , ikisinden uzak durun derim

HELSINGOR : Kopenhag da kaldigim gunlerde , bir gunumde de yerel bir tur sirketinden gunubirlik Helsingor turu satin aldim . Helsingor , 40bin nufuslu kucuk , sirin bir sahil kasabasi , Kopenhag a 50km uzaklikta , sahil manzarali yoldan , otobusle Helsingor a yaklasik 1 saat de vardik .

Bu sehrin en buyuk turistik ozelligi , hatta en buyuk ozelligi diyelim , Kronborg Kalesi . Bu kale William Shakespeare in unlu Hamlet i oynadigi yer. Kale deniz kenarinda harika bir konuma sahip , cok turistik bir yer ve biz gittigimizde de cok kalabalikti . Kronborg Castle , UNESCO Dunya Kultur Miraslari listesine de adini yazdirmis . Kale gezisinden sonra Helsingor limaninda yemek yedik , daha sonra sehir gezisi ve buradan da Helsingor un kuzeyindeki Hillerod a gittik , burada bulunan Frederiksborg Sarayi ve bahceleri gercekten gorulmesi gereken bir yer , bir guzellik . Hillerod daki moladan sonrada tekrar geri donus ... buralar kucuk , nufusun cok az oldugu , doga harikasi , temiz , stres orani %0 , cennetden kose yerler gercekten ....

Kopenhag da gecirdigim 3 guzel ve dolu dolu gunun ardindan , 4.gun sabahinda havalimanina gidip , daha once netten 6 gunluk kiraladigim araci alip , Isvec e gecmek icin , Oresund Koprusu ne dogru yola ciktim ...

İsveç te ilk durak Malmö ; Malmö İsveç in en büyük 3. şehri olarak geçsede , bizim kriterlerimize göre küçük , sakin , huzurlu bir kasaba havasında bir şehir . Oresund Köprüsü nü geçtikten sonra otobanda ilk sapak hemen Malmö , Kopenhag ile Malmö arası 16km uzaklık var . Sanırım Malmö lüler havaalanı olarak Kopenhag Havalimanı nı kullanıyorlardır.
Malmö , bu bölgeden geçiliyorsa görülmeli fakat gece kalmaya gerek yok . Günübirlik gezilebilecek ve herşeyi görülebilecek bir şehir , tüm İsveç de olduğu gibi huzur mutluluk veren yeşil alanları , 3 ana meydanı , alışveriş caddesi olan küçük bir şehir .