DANİMARKA-İSVEÇ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan irmscher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,313
Ynt: DANİMARKA-İSVEÇ

Cok sansliymissiniz , biz gidemedik o maca ama yinede stadyuma gitmis oldum bende

GOTEBORG ; Isvec in 2. en buyuk sehiri , Iskandinav ulkelerindeki en buyuk liman da Goteborg da , bir sehir hem sanayi hem de turistik bir sehir olurmu , Avrupa da ki en guzel ornegi herhalde , Goteborg a bayilip bitmistim gercekten , inanilmaz cennetten parca bir yer . Ayrica bir universite sehri Goteborg , 2 buyuk universite var , nufusun buyuk bir bolumu ogrenci , Goteborg da kesinlikle 1-2 gece kalinmali , sehirde cok guzel mimari ornekler var ayrica sehirin planlamasida cok iyi yapilmis , kanal turlarina mutlaka katilmak lazim , kanallarda cok ayri bir acidan sehri geziyorsunuz .

Isvec ekonomisi icin belkide Stockholm den bile daha onemlidir bu sehir , Volvo nun da merkezi , Volvo da ilk Goteborg da kurulmus , yine Isvec in en buyuk eglenci parki Liseberg de burada , ben gitmedim ama dev rollercoaster lar sehrin bir cok yerinden gorulebiliyor.
Sehirde gezilebilecek cok farkli cok yer var ve cok etkinlikler var ...

Son olarak , yeryuzundeki en guzel Mc Donalds kasiyeri Goteborg da yasiyor bilginiz olsun

Ship of Gotheborg , ilk defa 1700 lu yillarin sonunda yapilmis , sonrasinda cok kez bakimdan gecmis , hala turistik seferler yapiliyor . Limandaykende ufak bi ucret karsiliginda icini gezebiliyorsunuz bu viking gemisinin , su an dunyadaki en buyuk ahsap gemiymis kendisi ...
Yine liman da baska gezilebilecek muze haline getirilmis savas gemileride var

Sehir merkezinde , bir supermarket buyuklugunde seker dukkani , giriste poset alip istedikleriniznden dolduruyorsunuz , kasada gram olarak tartiliyor , fiyat o sekilde odeniyor

Seker komasina girmeden once son fotograflarim ....

Yanlis anlasilmasin ! Bu fotograflar kanal turunda cektigim sehir merkezinden fotograflar , sehrin 100km disinda vs. bir bolge degil , ee bu adamlar 50-60 yaslarda olurse ayip olur zaten , ortalama omrun 80 lerde olmasi gayet normal ...

Büyük bir keyifle yazınızı takip ediyorum. Yemyeşil park fotoğraflarına bayıldım. Umarım uzun soluklu bir yazı olur. Merakla bekliyorum.