Ynt: DANİMARKA-İSVEÇ
KALMAR : Isvec in dogu kiyilarinda bulunan 40bin nufuslu bir sehir , netden buldugum bilgilere gore tarih de cok onemli bir sehir olmus uzun sure , su anda kendi halinde , sessiz bir kasaba havasinda , oyle bir ortam varki , sanki evinizin arabanizin kapilarini acik birakip gitseniz kimse ne arabaniza girer ne de evinize
Kalmar da belli basli gorulcek yerler Kalmar Kalesi , Kalmar Katedrali ve yine buraya yakin olan merkezdeki alisveris caddeside turistik bir bolge , ben daha cok sehir zaten kucuk oldugu icin fotograf amacli butun ara sokaklara daldim , saatlerce yurudum zevkle bu sehirde , fotografciysaniz , seviyorsaniz , Kalmar dogru adres
Bunun disinda yine gidilebilecek Kalmar muzesi ve yine birseyler icip oturabileceginiz kucuk bir limani var.
Baska bir ozellikleride Isvec futbol 1.liginde oynayan takimlari Kalmar FF , takim yakin gecmis senelerde mutevazi kadroyla sampiyon olmus , takimi kahraman olarak goruyorlar , her yerde formalari ve takimin urunleri satiliyor .
Kalmar kiyilarinin hemen karsisi Oland , Oland sanirim Isvec in ya en buyuk yada 2. en buyuk adasi , (birde ayrica Gotland var) . Kalmar la Oland arasinda sadece mesafe olarak bir kopru var . Muazzam bir kopru , bu kopru ayni zamanda Avrupa da ki 2. en buyuk kopruymus , 1.side Isvec i Danimarka ya baglayan Oresund Koprusu
Benim aslinda esas amacim Oland i gezmek , Oland a gecmeden once de Kalmar da kalip , ertesi sabah erken saatde Oland a gecerek butun gun adayi gezmek istiyordum , o yuzden Kalmar a da ogleden sonra vardigim icin , Kalmar da bir otel ayarlayip bir gece bu sehirde yattim , son olarak Kalmar i kesinlikle cok begendim ve sevdim .