Defender 110 2.5 Benzinli İçin Motor Değişikliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,835

concrete

Erisir menzil-i maksuda, aheste giden
Yer
İstanbul
Land Rover Defender 110 2.5 benzinli aracın motorunu yine benzinli bir motor ile değiştirmeyi düşünüyorum. Başka marka bir motor (V6 ya da V8 amerikan) kullanabilir miyim acaba?
Nasıl bir motor seçilmeli?
Motorun kendi maliyeti dışında bu iş kaça patlar?
Ruhsata nasıl işletebilirim?

Soru çok, LR ci arkadaşlardan yardım bekliyorum. Eğer çok yorucu (parasal olarakta tabii) olmayacaksa bu işe girişmeyi planlıyorum.

Selamlar...

Etiketler
Ynt: Defender 110 2.5 benzinli için motor değişikliği

Selam;

LR marka takacaksınız en uygunu 3.9 V8 takmak. ama şanzımanı değiştirmeniz gerekecektir. R380 takmalısınız. LT77 ile tork nedeniyle sorun yaşayabilirsiniz.

Amerikan takmak isterseniz, bu işi motor ağzı ve şanzıman muhafazası arasına flanş yaptırarak halledebilirsiniz.. ama emin olun çok sorun çıkarır... Naci kardeşim size önerilerde bulunabilir.

V8 eğer sıfırını dışarıdan getirtmeye kalkmazsanız, oldukça ucuz maliyete alınabilen bir motor (3-4K YTL civarıdır). ama çıkma motoru sıfırlatıp takmaya kalkışırsanız bir 3-4K YTL'niz daha gider. motor işçiliği 1500-3000 lira gibi değişken. ruhsat 1000 lira civarı. illa ki, bazı parçalar sağlam değildir, çalışmaz. yenisini almanız gerekebilir. bi miktar da onlar tutar.

kolay gelsin.

Ynt: Defender 110 2.5 Benzinli İçin Motor Değişikliği

amerikan karbüratörlü motorlar daha dayanıklı ve daha az elektronik içeriyor fiyatlarıda çok uygun, buick motoru bulursanız flanşa bile gerek kalmayabilir gibime geliyor, Naci yi tanıyorsunuz sanırım onunla bir görşün amerikanlarıda , roverleride araştırdı.

ruhsat Engin dediği kadar tutmayabilir, sonuçta benzinden benzine dönüşüm söz konusu.

Selamlar

doğrudur, ruhsat çok tutmayabilir... ben proje, trafik sigortası, trafik tespit ve muayeneyi de dahil ederek bi rakam vermiştim. yere ve başvuru yöntemine göre rakam değişecektir.

Detaylı bilgiler için teşekkürler.
Bendeki motorun dizele çevrilebileceğini de duyuyorum. Sanırım bu çok daha ucuz bir işlem. Ancak bunun bana güç kazandırıp kazandırmayacağını merak ediyorum.
Özetle aracıma ilave güç için ekonomik yol nedir...

şuanki motorunuzu, motor bloğu aynı kalmak şartı ile dizele çevirebilirsiniz. bu uzun süreden beri yapılan bişi. ama ruhsata nasıl işlersiniz bilmiyorum. motorunuz dizel olara 68HP'ye düşer, ama düşük devirdeki torku şuanki benzinli motora göre çok daha iyi olur.

şuanki motorunuzu, motor bloğu aynı kalmak şartı ile dizele çevirebilirsiniz. bu uzun süreden beri yapılan bişi. ama ruhsata nasıl işlersiniz bilmiyorum. motorunuz dizel olara 68HP'ye düşer, ama düşük devirdeki torku şuanki benzinli motora göre çok daha iyi olur

selamlar engin bey
sözünü ettiğiniz değişim maliyeti hakkında bilginiz varmı? Bi de düz dizel bir araç ile bu tip bir değişm geçirmiş araç arasında farklar ne olur?
Saygılarımla,

Günaydın Mürsel bey;

maliyetini açıkçası bilmiyorum. Ama Reha abi belki eski hatıralarından birşeyler anlatabilir. Normal şartlarda yeni silindir kapağı, pistonlar, mazot pompası gerekecek gibi görünüyor. benzin deponuzdaki yakıt çekici ünite değişebilir. Su ayırıcı gerekir. Detaylar, bu işlemi yapan kişilerde...

tüm benzinli defender kullanıcılarının ortak sorunu yakıtın pahalı motorun problemli ve güçsüz oluşu yeni çıkan modellerinde fabrika ford motora dönmüş servis söyledi ve filo satışını da kaldırmış artık isteyen alabilecekmiş yanlız benim aracımda benzinli. Acaba diyorum benzinli motordan dizel e dönmek için burdaki tüm arkadaşlar hep beraber hareket etsek hem daha maliyeti düşürürüz hem bürokrasi işleri de kolay olur

güven

2,5 benzinliyi direkt dizele çevirmeni tavsiye etmem, yapacaksan motoru komple değiştirmende fayda var... dizelde olur benzinli de...

yine benzinli motor takacağım dersen, benim arabaya bindin, aynı yakıtı yakıyoruz ama güç farkı ortada... Ben 3,9 V8 motoru LT77 ile kullanıyorum şu ana kadar bir problem çıkmadı, o yüzden r380 ile olan farkını bilemiyorum...

umutkaptan' Alıntı:
Güven at V8 bitir işi
Bak naci beyin aracını inceleyelim bi gün

Incelemeyi birak ben bindim ona. farkli bisey. bisey diyorum cunku adini bile koyamadim... Pire gibi olmus. baska bisey... Ben o kadar iddiali olamayacagim sanirim. Simdilik idare etmeye karar verdim. denk getirirsem puma motora gecmeyi dusunecegim.

Ama ne gidiyor 3.9 V8. Bastan cikarici bisey. Umarim Naci dostum doya doya tadini cikartir. Inan, distan bizimkilere benzeyen bir arac olarak tanimliyorum sadece.

Sen hic inceleme tavsiye etmiyorum. seytana uyup kendini kaybetmeni istemem :smiley:

umutkaptan' Alıntı:
Güven at V8 bitir işi
Bak naci beyin aracını inceleyelim bi gün
Umut hiç tavsiye etmem alışkanlık yapıyor sonra 2,5 dizel veya benzinliye binmek zor gelir

concrete' Alıntı:
Land Rover Defender 110 2.5 benzinli aracın motorunu yine benzinli bir motor ile değiştirmeyi düşünüyorum. Başka marka bir motor (V6 ya da V8 amerikan) kullanabilir miyim acaba?
Nasıl bir motor seçilmeli?
Motorun kendi maliyeti dışında bu iş kaça patlar?
Ruhsata nasıl işletebilirim?
landların üstündeki V 8 ler zaten amerikan 3,5 lar 215 lik buick 3,9 larda 240 lık buick aliminyum veya döküm gövde
karbüratörlüde yavuz beyin dedigi gibi elektorik olmadıgından dolayı saglam daha dogrusu arıza çıkaracak yer yok
215 likler buick skylark ların aynısı

hangi motorun takılabileceği bence aracın bağlı bulunduğu trafik sicil şubesi ile ilgili

ben disovery 1 den çıkma 3,9 taktırdım, bana takılan motorun orjinal olup olmadığını sordular bunu belgelemek için ITÜ den rapor almak durumunda kaldım...

eğer takılacak motorun uygun olup olmadığı sorulsaydı o zaman ITÜ den emisyon vb uygunluk testleri alınması gerekebilirdi, inanın ucuz işler değiller...

bence motor değişim işine başlamadan önce muameleciniz ile beraber aracın trafik şubesine gidin ve iyice sorun soruşturun...

naci

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR