Defender 110 3.5lt V8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALİ KEMAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,378

ALİ KEMAL

Ana Kamp
Yer
TRABZON
merhabalar.yeni üye olarak bazı bölümlerde kendimi tanıttım ancak site haritasına henüz tam hakim değilim.yapacağım yanlışlar için şimdiden özür diliyorum.konu başlığında belirttiğim aracı yeni satın aldım.1997 model 28.000 km karbüratörlü,orjinal ingiliz montaj,tenteli.olumlu olumsuz görüşleriniz nedir,yağlı karbüratörün farkı nedir?

Etiketler
Ynt: Defender 110 3.5lt V8

Selamlar,
aracinizi gule gule kullanin ve aramiza hosgeldiniz.. V8 motor, bence motorlarin kralidir.. keske su yakit masrafi olmasa.. maalesef yagli karburatorun farkini bilmiyorum ama "eger" yakit masrafi sizin icin buyuk bir problem degil ise cok severek bineceginiz bir araciniz oldu demek. Aracinizin donanim durumu nasil? yani vinc , kilit Aracinizi ne amacla kullanacaginizi sorabilir miyim? eger arazide kullanmak icin aldiysaniz yapabileceginiz modifikasyonlardan bahsedebiliriz.. reha

reha bey aracı izmirden aldım şu anda istanbulda .buradan birkaç malzeme gönderdim orada jant lastik filan değişecek ve bakımları yapılacak.lpg düşünmüyorum zaten haftada bir gün ya kullanırım ya kullanamam.yaylalarda özellikle kış mevsiminde off road yapmayı seviyorum.bunun dışında bir kullanım amacım yok.aslında burada doğal parkurlarla iç içe yaşıyoruz ama sizin kadar faydalanamıyoruz ama araçta istediğim şeylerin başında vinç var ve mümkünse kilit.bunları yaparken aracın orjinalliğine de sadık kalmak istiyorum .acaba aracın tenteli olması ağırlık yönünden handikap oluşturur mu?bu arada eğer becerebilirsem eski series ııı ile maceralardan görüntüler yollamaya çalışacağım.

Selamlar,
eger agir sartlar da kullanacaksaniz, vinc allahin emri demek gerek.. kasanin acik olmasi tabii negatif etken ama hayatinizi cok da zorlastiracagini dusunmuyorum.. ama bana sorarsaniz en azindan bir arka kilit sart, gercekten cok fark ettiriyor.. on kilit ise olsa iyi olur tabii. lastikleri saymiyorum, nasilsa yeniliyorsunuz.. iyi gunler, reha

Hayırlı olsun.
Özellikle sudan geçecekseniz snorkel taktırabilirsiniz Anıl Oto'da 400 YTL gibi diye hatırlıyorum. Diğer araçların snorkel fiyatından yarı yarıya ucuz. Tabi ki ateşleme sistemini de korumak lazım. Lastik olarak arazi ağırlıklı kullanım olacaksa İnsa Turbo Special Track önerebilirim 235/85/16, tanesi 200 YTL.
Bir de sitede ikinci el ilanlar kısmında OK 144 ilanı vardı.
Ustanızın off-road'a çıkan araçlarda uzmanlığının olması da önemlidir.
Haftasonu 90 kasa, sağdan direksiyonlu V 8 vardı grubumuzda o araçta Trabzon'dan İstanbul'a gelmiş. Snorkel olmasına rağmen distrübitör iyi izole edilmediği için su geçişlerinde stop ediyordu.
Hali hazırda Land Rover kullanan Üstadlar daha iyi bilir ama bence arka kilit ilk etapta yeterli. Çünkü bakım sırasında ekstra masraflarda çıkabileceği gibi arka kilit belkide ihtiyacınızı görür.
Bende de eskiden 88' kasa 75 Seri 3 vardı. Land Rover bir hastalık. :smiley:
Seri 3'ün neler yapabildiğini biliyorum. Bu araç daha da güzel işler başarır.
Jantınızı değiştireceksenizde bence elinizde tutun. Yol ve yaz için çok derin dişi olmayan Goodyear MT gibi bir set ve ağır koşullar için bir setiniz olur.
Vinç yanında strap, u kilit ve makarada olması önemli. Özellikle tek araç hareket ediyorsanız.

ali bey güle güle iyi günlerde kullanın.cok güzel bir seçim yapmışsınız.sizi mahcup etmeyeceğini tahmin eminim..... ;)

reha bey vinç ve arka kilit bence de şart maliyetlere bi bakacağız.teşekkürler
onur bey şnorkel lr a en çok yakışan aparat bence ama benzinlilerde dediğiniz gibi randımanlı mı acaba.bahsettiğiniz araç kırmızı mı?
lastik için ok 144 tavsiyesi çoğulukta
herkese selamlar

Bahsettiğim araç kırmızı. Ateşleme korunursa snorkel ile verim alınabilir.
Snorkel montajını ve ateşleme izolasyonunu Oto Mekanik Hüseyin Akbulut veya Onüş Otomotiv Oktay Onüş yaparsa sorun olmaz. İkiside Maslak Atatürk Oto Sanayi'de. İkisi de off-road amaçlı modifikasyonlar yapan yerler.
Bahsettiğim Insa Turbo çamur tahliyesi daha iyi olan bir radyal lastik. 235/85/16 ölçüsü 32' oluyor. Daha yüksek araç, daha rahat engel geçen araç. :smiley:

arkadaşlar vinç markası olarak t max ın durumu nedir.şimdi amerikan vinçleri bile çinde yaptırılıyormuş duyduğuma göre.t max elimizde kalırmı :p

t-max gayet başarılı bir vinç, ben dahil forumda bi çok kişi kullanılıyor, çok aşırı zorlamama rağmen hiç mahçup etmedi, sonuçta tüm vinçler Çin üretimi bu bir gerçek
Ali Kemal, benim arbadaki OK lar ile çok uygun fiyata çamur lastiği sahibi olabilirsin, ben ince olduğu için satıyorum 265 ile değiştiricem, OK 220-225 civarına denk geliyor kalınlık olarak, Insa Turbo kadar olmasa da çamurda tüm MTR lerden çok daha iyi ve Insa dan çok daha az gürültülü

mert bu ok lar asfaltta paten gibikayar diyolar doğru mu sonuçta araba istanbul-trabzon yapacak tehlike var mı bi de dif kikidi konusunda akıl ver bana.kayalarda hidrolik sistemlisi varmış.hava kompresörlüsü sanırım 100 % kilitliyormuş ama onlarda yokmuş.fiyatları arıza durmları hakkında ne diyosun hidroliğini alsak boşuna mı iş yaparız.
kalorifer konusunda ben de senin gibi düşündüm ama arbanın kaloriferi çalıştığı sürece içi soğuk olmuyormuş.ama yine de arka taraf için extra tesisat yapabiliriz

ARB kilitlerde kompresör motorunun arızalarından şikayet ediyorlar genelde ama çalıştığı sürece çok başarılı bir sistem, %100 kilitliyor ve tek tuşla devreden çıkarıp asfaltta da hem yürüyen aksama yük bindirmiyorsunuz hem de güvenli bir sürüş sağlıyorsunuz, özellikle çamur lastiği ile sürekli kilit sağlayan detroit kilit kullanımı güvenlik açısından biraz problemli deniyor ama çok yol yapmayacak bir araç için önemi yok, detroit çok daha sorunsuz ve basit bir mekanizmaya sahip ve daha ucuz
benim lastikler dediğim gibi biraz ince ancak yol tutuşu Goodyear MTR gibi dişleri daha az agresif olan lastiklerden daha kötü haliyle ama felaket değil, sonuçta ıslakta dikkatli kullanıp freni iyi kontrol ettiğin sürece sorun olmaz ama yol performansından yapacağın bu fedakarlığın meyvelerini arazide toplarsın :smiley: fiyatı sitede ilanlar kısmında da var 4 adet 350 YTL, 20.000 km de, deformasyon yok, dişler çok iyi durumda, tekrar söyliyim asfalt ağırlıklı kullancaksan OK144 kesinlikle alma, kullanım şekline göre seç lastiğini

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler