Defender 110 İçin ABS Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan servetinsel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,389

servetinsel

Kamp I
Defender 110 için abs fren sistemi uygulayan arkadaşımız varmı yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Defender 110 İçin ABS Sistemi

Defender 110 na abs takan araç sahibini bulmak samanlıkta iğne aramaktan daha zordur. Fabrikasyon arazi aracı olan bir araçta abs ye niye ihtiyaç duydunuz ? Arazide abs dez avantajdır. Asfaltta ise 2 tonluk bir arazi aracının abs ye ihtiyaç duyacağını zannetmiyorum. Abs asfaltta fren mesafesini kısaltmaz. Yalnızca lastiklerin kilitlenmesini engeliyerek dureksiyon hakimiyetinizin kaybolmasını engeller.

ayni zamanda tonajdan kaynaklanmasi muhtemel fren mesafesindeki artma ihtimali soz konusu olabilir mi acaba?

Önder Makıina Mühendisi olan sensin. Sen sordun sen cevap ver bari Bizler görerek ve duyarak öğrendik araba işini. Öğrenmenin sınırı yoktur. Bildiklerini paylaşta bizde öğrenelim. Sayın Makina mühendisi arkadaşım. Hala bana hidrolik bir hesap yapacaksın değil mi ?

hAzır makina mühendisini yakaladık ABS değilde bize hidrolik vinç hakkında bilgi verse çok iyi olurr doğrusu

arkadaslar hidrolik benim pek alanim degil kendisini cokda sevmezdim okuldayken bile ama gecende gordum su arac kurtaricilarin bir kismi hidrolik ama illa hesap dersen sana yarin hidroligin en basit hesaplama yontemini gondereyim.

http://www.yildiz.edu.tr/~bogoclu/Transport1%20ders%20notu/Transport_4.pdf

hesaplamasi burda gerci cok fazla detaylandirmis ama biraz fikir verir hesaplama verileri olarak , ilk once vincin ne kadarlik bir kuvvetle cekmesi istediginize gore veri girislerinizi yapin.tel capi surtunme faktorleri cok cok onemli degil.bu arada bu dikey bir hidrolik vinc ama hesaplama hemen hemen ayni. size yarin ofisten pratik hesaplama metodunu gondereyim unutmazsam.

Arkadaşlar teknolojininde ileri aşamaya geldiği günümüz şartlarında kamyonlar, tır çekiciler, otobüsler bile abs sistemi ile donatılmış durumda değilmi bu araçlar defender den on kat daha ağır olmasına rağmen emsalsiz bir güven ve sürüş rahatlığı veriyor.Sizler hiç buzlu de defenderle fren yaptınızmı.Abs sistemi en çok benim yaşadığım ilin kış koşulları nedeni ile gerekiyor, arazide bu sistemin çokta gerekli olmadığını bende biliyorum,yardımlarınız için teşekkürler.

arkadasi biraz kizdirdik herhalde ama bizim kastimiz bu araca gerekliligi uzerine idi.Asfaltta durma mesafesini uzatirken karda nasil bir refleks gosterir deneyip gormek lazim.bu arada bu bahsettiginiz araclarin abs sistemlerinin yaninda ebd elektronik fren dagitim sistemi ve veya hava kanalli diskler gibi ekstra donanimlari ile desteklenmis olmasi ihtimali var, buda sonuc olarak abs takilmis bir defenderda eger birde disli lastik var ise aracin lastik yuzeyi farkli tutunursa karda nereye dogru gideri problem olarak onumuze cikarmaz mi acaba.yoksa biz bu isi cok mu abarttik. abs li discoveryler bu isi nasil cozuyorlar.surekli kullandigim rav4 aracimda arazi lastigi gorunumlu kalin bir lastik var ve asiri karda her frene dokundugumda abs nin devreye girmesi sanki fren yokmus gibi davranmasi beni biraz yordu.ama durma mesafesi olarak kizaklayan bir araca gore daha basarili oldugunu gordum , basaramadigi yerde oldu ama.

Çıkmacıdan 1995 sonrası Discovery 1 ön ve arka komple dingillerini ve mekanik ABS'sini (sensörleri ve sensör boruları ile birlikte) alın, sizin aracınıza taktığınızda "tahminen" çalışır. biraz maliyetli olacağı kesin.

servetinsel' Alıntı:
Defender 110 için abs fren sistemi uygulayan arkadaşımız varmı yardımlarınızı bekliyorum.
Arazi için düşünüyorsanız bence hiç almayın ,
yarardan çok zararı var,

ABS yi kar inişleri ve yağışlı yolda da hiç sevmiyorum.
Bence aracını tanıyan ve hakim olabilen bir sürücü her şartta ABS den daha kısa sürede duracaktır.

Buz üzerinde abs li bir araç abs siz araçtan daha uzun fren mesafesine sahiptir. Abs yalnızca lastiğin kızaklamasını engeller. Günümüz şartlarındaki kamyon,tır ve otobüsler a dan z ye elektronik sisteme sahiptir ve asfalta kulanılmak için tasarlanmıştır. Defender ise tam olarak mekanik ve 70 li yılların teknolojisiyle üretilen bir araçtır. asfaltta sürekli 100 km üstünde gitmeyi ve ani hızlanmayı hayatta beklememeniz gerekir. Yeni teknoloji arazi araçları bile low konumuna geçtiğinde abs yi otomatik olarak iptal eder. Ağır çamur ve buz gibi çok kaygan zeminlerde abs aracın fren mesafesini uzatır. Amacımız sizi kızdırmak değil yalnızca bildiklerimizi sizinle paylaşmaktır.

arkadaşlar
yeni defender da abs de var,tc de var,yani aynı araca uygulanmış,zaten abs ,tc ile entegre çalışıyor
tabiki abs erken durmayı sağlamıyor,ama kaygan zeminlerde stabil ve düzgün durmayı sağlıyor,olayı illa arazi diye düşünmeyin,kar yağınca ,inişler,mahalle araları araç dolu,yanlayıp vurmak çok kolay,işte böyle durumlarda abs faydalı
fakat eski defenderi abs li hale getirmek zor,olmazmı olabilir ama sadece mekanik boru ve sensörleri ,aksı taşımakla değil,işin elektronik kısmı,abs modülatörü falanda var ,,nerde kalsa arabayı abs li bir modelle değiştir daha uygun olabilir
selamlar

Rica ederim arkadaşlar ben kızmıyorum fikir alış verişi yapıyorum ben on yıldır defender kullanıcısıyım abs fren sistemi çıkalı kaç yıl oldu. Otokarında defender lerde abs kullanımı zorunlu hale gelince 2010 yılında bu sistem uygulanmaya başlandı ama yinede 5 kapı haricinde pikap tarzı araçlarda eski kara düzene devam ediliyor.İngiltere de defender lere ne zaman uygulamaya başlandığını bilen arkadaşımız varmı .

Öncelikle selamlar saygılar...

ABS sistemi sizin içinde bulunduğunuz coğrafi şartlar için kanatimce doğru bir tercih.
Ancak elinizdeki araca sonradan uygulanıyor olması bir dizi sorunu beraberinde getirebilir.
Zira ABS sisitemleri fabrikada üretim bandına girmeden önce, monte edileceği araç için bir dizi hesaplamalar yapılır.
Aracın ağırlığından, motorunu ürettiği tork değerine kadar bir çok ayrıntı bu hasaplamada gözönünde tutulur.
O hesaba göre araca uygun ABS sistemi ve çalışma kriterleri belirlenir.
Yeni nesi Defender'larda ABS olması sizin aracınızdada aynı hesaplamaların geçerli olacağı,
Ve sisitemin sizin aracınızda da aybı performansla çalışacağı anlamına gelmeyebilir.
Hem iki model arasındaki bazı farklılıklar hemde fabrika dışındaki montaj bu soruna sebebep olabilir.
Ama iyi bir ustanında iyi bir sonuç alabileceği ihtimalini unutmamak gerekli.

Saygılarımlaç

Burda gerekli parçalar yeni olarak var gibi. Tabi üretim yılı vb. sorunların adapte edilmesi gerekecektir.

http://www.britishparts.co.uk/.sc/ms/cat/Defender--Brakes