Defender 110'a Hidrolik Direksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brothers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 154
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,170
Ynt: Defender 110'a Hidrolik Direksiyon

Direksiyon kutusu sifir ve orjinal olmak uzere diger parcalari cikma hangi marka olursa olsun
Yasayacagin en buyuk sorun pompanin bozulmasidir. Buda direksiyonun sertlesmesinden baska bir sonuc dogurmaz.
Ankara ozdal otoya sor. 1500-1800 civari parcanin orjinalini ve sifirini alirsin.
Landin orjinal kutusu diger araclara gore ters calisir.
Landda direksiyonu sola cevirdiginde rot kolu sola cekilir.bu sag turdada saga iteklenir.
Diger araclarin buyuk bir cogunlugunda sol turda sag, sag turda sol hareket gosterir.
Landa gore ters calisan kutuyu baglamanin yoluda direksiyon kutusunu rot kolunun onune dogru on tampona yakin takilr.
Bu montaj seklinde sol turda sol, sag turda sag hareket alinir.
Cikma mercedes ve bmw direksiyon kutulari takim olarak 300 lira civariydi ankarada.
800 liraya kesinlikle montaj dahil orjinal sifir parca takilarak hidrolik olamaz.
Yalnizca orjinal kutunun fiyati 900-1000 lira civari olmasi lazim.

Etiketler

Arkadaşlar ben Ankarada hem sıfır orjinal hemde çıkma parçalarla ilgili fiyat araştırması yapıyorum sonuçlarını sizlerle paylaşacağım

concrete' Alıntı:
Benim de hidrolik direksiyon ihtiyacim var. Bunu orjinal parcalarla 2000 tl nin altinda yapmak mumkun degil sanirim. Ancak halim ustanin yaptigini tahmin ettigim yontemlerle yapip mutlu olanlar da oluyormus. Bunu bu rakamlara yapan birisini bulsam (tabii Istanbulda) sevinecegim.

Bir kac ay once cikmz manuel direksiyon kutusu taktirdim. Amacim tuvturk ten gecmekti. bunu basardim ama su anda tekrar yeni kutuya ihtiyacim var. Cikma parca cok riskli tabii.

Ben de temmuzda Tüv'e sokacağım arabamı.. Sizin çıkma direksiyon kutusunun problemi neydi de Tüv'den geçirmediler. Benim de aracım eski, kutunun boşluğunu ayar civatasından aldık, ben bu haliyle geçebilir miyim? Bir de Tüv Türkte direksiyon amortisörü sökükse ağır kusur. Benimkinin orjinalinde var mı bilmiyorum, bunları onlara nasıl ifade edeceğiz ?

ozcour' Alıntı:
Ben de temmuzda Tüv'e sokacağım arabamı.. Sizin çıkma direksiyon kutusunun problemi neydi de Tüv'den geçirmediler. Benim de aracım eski, kutunun boşluğunu ayar civatasından aldık, ben bu haliyle geçebilir miyim? Bir de Tüv Türkte direksiyon amortisörü sökükse ağır kusur. Benimkinin orjinalinde var mı bilmiyorum, bunları onlara nasıl ifade edeceğiz ?

Benim gittiğim günlerde arazi araçları için herşey daha zordu. Bugünlerde bazı konularda anlayışlı olmaya başladıklarını duyuyorum.

Benim direksiyonda, yok edilemeyen ciddi boşluk vardı. Kutuyu bu sebeple değiştirdim. bunun için tüvtürkten geri çevrilmeyi beklemedim. yani daha gitmeden bu işlemi yaptırdım. Ancak direksiyonda boşluk olan bir aracın muayeneden geçmesi ihtimalini pek görmedim.

Tüvtürktekiler bizleri araçlarına çok hakim değiller. Bu nedenle ağır hasar olacak bildiğimiz kusurları giderdikten sonra götürmek en doğrusu. Ummadığımız hasarlar geçebilir, aklımıza gelmeyen şeyler ağır hasar olabilir. Örneğin bende lpg dolum ağzının plastik kapağının olmaması ağır kusur oılarak yazılmıştı.

selamlar,

teşekkür ederim cevabınız için

o da çok garip bir şey, LPG sızdırmazlık raporunu kapak yokken veriyorlarken vizeden geçirmiyorlarsa söyleyecek söz yok..

Arkadaşlar ben gecen sene umranıye de serkan ustaya 1000 tl ye taktırmıstım aynı zamanda vw transporter da kullanıyordum def in direksiyonu daha hafif olmustu park acısından cok güzel fakat asfalta düştünüzmü yolda tutmak biraz zorlaşıyor aracı.

scubaman' Alıntı:
Arkadaşlar ben gecen sene umranıye de serkan ustaya 1000 tl ye taktırmıstım aynı zamanda vw transporter da kullanıyordum def in direksiyonu daha hafif olmustu park acısından cok güzel fakat asfalta düştünüzmü yolda tutmak biraz zorlaşıyor aracı.
Viraj denge mili gerekiyor
tazik sibobu geç açıyor olabilir yada daha düşük bar lı pompa takılması gerekiyor

1600 lardan 1000 ytl lerden bahsedıosunuz.. ben taktırdım gayet memnunumda taktırmayı dusunen arkadaslar bana ulassın yardımcı olabilirim...

bende gürcistandan dan getirttim orjinal 124 kasa mercedes direksiyonu.
95 bar basınçta.i
şçilik 450 tl civarı oldu.
toplamda 600 tl ye mal oldu.
şimdi canavar gibi çalışıyor. :smiley: :smiley: :smiley:

Mercedes direksiyon kutusunu bagliyabilmek icin rot kolundan on tampona dogru baglamak lazim.
Buda rot kolunun uzun olmasina sebeb olur.
Arazi sartlarinda orjinal olmayan kutuya guvenemem.
Guvenebilseydim ankarada mercedes bmw direksiyonu takim olarak 250-300 lira civari.

gomera' Alıntı:
bende gürcistandan dan getirttim orjinal 124 kasa mercedes direksiyonu.
95 bar basınçta.i
şçilik 450 tl civarı oldu.
toplamda 600 tl ye mal oldu.
şimdi canavar gibi çalışıyor. :smiley: :smiley: :smiley:
Namık bey fotoğrafını görmek mumkünmü acaba

Ben montaj seklini tarif edeyim.
Direksiyon kutusu rot koluyla tampon arasina montaj yapiliyor.
Kutudan cikan rot kolu normalden daha uzun oluyor.
Kutu normal landa gore ters calisir. Yonu duzeltmek icin baska yol yok.

vosdost' Alıntı:
Ben montaj seklini tarif edeyim.
Direksiyon kutusu rot koluyla tampon arasina montaj yapiliyor.
Kutudan cikan rot kolu normalden daha uzun oluyor.
Kutu normal landa gore ters calisir. Yonu duzeltmek icin baska yol yok.
Anlattığın şekildeyse bana uymaz uydurum hiçbirşeyi sevmem
aslında şekil olarak eski model mercedes,bmv,opel, görünüş olarak defenderin direksiyonunun aynısı yerinede cup diye oturacak şekilde ama dediğiniz gibi tur ters ise olmaz uzun iş acaba aynı yönde olanı yokmu yavv

yunus bey iyi geceler 1992 defender hidrolik pompası dodge takılmış direksiyon çok yumuşak ve hafif süratte çok tehlikeli oluyor bir kaç ustaya gösterdim netice alamadım sizin fikrinizi almak istedim

arkhem1' Alıntı:
yunus bey iyi geceler 1992 defender hidrolik pompası dodge takılmış direksiyon çok yumuşak ve hafif süratte çok tehlikeli oluyor bir kaç ustaya gösterdim netice alamadım sizin fikrinizi almak istedim
Dodge direksiyonları yani 250lik dodge direksiyonundan bahsediyorsak
Öncelikle direksiyon amortisoru çalıştıgından eminmisiniz
Direksiyon kutusu yenimi yoksa çımamı
eğer çıkma taktırdıysanız içini biliyormusunuz

abi uydurma düzen tutmaz diye düşünüyorum şahsi fikrim tabi
biraz daha paraya kıyıp orjinalini yaptırmak daha mantıklı değilmi ?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28211.new#new

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR