Defender 110'a Puma Yerine Kia Cerez Kamyonet Motoru Uygulasak Olur Mu??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan allyjess Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,222

allyjess

Yeni Üye
Yer
alanya
slm ustalar üstadlar,
bildigimiz üzere puma motorlar ve tdi motorlar altın değerine bindi.. Yani mümkünatı yok alamayız biz :smiley:) ama turizmde calıstıgım için yurt dışından gelenlerle de muhabbetim boldur... bir kişi bana kia cerez modelinin motorunu uyguladıklarını ve yük kamyoneti oldugu için cok güçlü bir makine ve 120/130 km/h yaptıklarını söyledi... tabiki ben onun bahsettiğini ama gözlerimle görmediğimi belirtirim.. araştırdım ve kia cerez 1993/1998 12-13 bine direkt kamyonet alınabiliyor :smiley:) tdi motor 15 bin olarak bakarsak bu arabayı direkt alıp motoru ve işe yarayan parcaları kullanıp kalanı satsak bile yine karlıyız sanki...bu konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum ama lütfen arabanın fiyatı ucmadan yazınız :smiley:))yoksa tdi veya puma gibi pahalanır :smiley:)))))

slm ustalar üstadlar,
bildigimiz üzere puma motorlar ve tdi motorlar altın değerine bindi.. Yani mümkünatı yok alamayız biz :smiley:) ama turizmde calıstıgım için yurt dışından gelenlerle de muhabbetim boldur... bir kişi bana kia cerez modelinin motorunu uyguladıklarını ve yük kamyoneti oldugu için cok güçlü bir makine ve 120/130 km/h yaptıklarını söyledi... tabiki ben onun bahsettiğini ama gözlerimle görmediğimi belirtirim.. araştırdım ve kia cerez 1993/1998 12-13 bine direkt kamyonet alınabiliyor :smiley:) tdi motor 15 bin olarak bakarsak bu arabayı direkt alıp motoru ve işe yarayan parcaları kullanıp kalanı satsak bile yine karlıyız sanki...bu konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum ama lütfen arabanın fiyatı ucmadan yazınız :smiley:))yoksa tdi veya puma gibi pahalanır :smiley:)))))
Prosedür sürekli değişiyor ama son halini bildiğim kadarıyla şöyle özetleyebilirim; Aracınıza farklı marka bir aracın motorunu artık takamıyorsunuz. Defender'ın düz dizel motorunu, motor gücü %50'yi aşmayacak şekilde turbo dizele çevirebiliyorsunuz. Yeni takılacak motor ya aynı yaşta ya da daha genç olmalı, motor yeni de olsa ikinci el de olsa prosedürü çok. Çıktığı aracın ruhsatına, hurda belgesine kadar isteniyor, proje çizdiriliyor vs. vs. Yeni motor takılacaksa, servis tarafından ithal edilmesi ve takılması gerekiyor. Forumda benzeri konu başlıkları olması lazım. Kolay gelsin.

Prosedür sürekli değişiyor ama son halini bildiğim kadarıyla şöyle özetleyebilirim; Aracınıza farklı marka bir aracın motorunu artık takamıyorsunuz. Defender'ın düz dizel motorunu, motor gücü %50'yi aşmayacak şekilde turbo dizele çevirebiliyorsunuz. Yeni takılacak motor ya aynı yaşta ya da daha genç olmalı, motor yeni de olsa ikinci el de olsa prosedürü çok. Çıktığı aracın ruhsatına, hurda belgesine kadar isteniyor, proje çizdiriliyor vs. vs. Yeni motor takılacaksa, servis tarafından ithal edilmesi ve takılması gerekiyor. Forumda benzeri konu başlıkları olması lazım. Kolay gelsin.
teşekkürler.. ama bizim burada cayır cayır takıyorlar belki biraz daha prosudur parası cok cıkıyor olabılır... sadece sorum puma yerine bu motorda olurmu diye...

teşekkürler.. ama bizim burada cayır cayır takıyorlar belki biraz daha prosudur parası cok cıkıyor olabılır... sadece sorum puma yerine bu motorda olurmu diye...
Valla ben de baktım, herkes takıyormuş gibi gözüküyor. Bilemedim :smiley:
Diğer motoru çok tanımıyorum, o konuda bir şey diyemeyeceğim.

Siteye elimde olmayan sebeplerden dolayı uzun süredir takip edemiyorumdum
Bu konu bir kaç kere gündeme gelmişti ama eski konuların nasıl bulunacağını bilmiyorum
Şimdi konuya dönecek olursak bana göre DİZEL Defendere en verimli ve en uygun ve en ekonomik motor Nissan TD 25 ve BD 30 motorlardır neden ise şanzuman ve volant baskı balata vs vs en kolay montaj edilir
çünki TD25 ve BD 30 motorların şanzumanı ile Defender ana şanzuman aynıdır Eski modellerde LT 77 Yeni modellerde ise RN 380 şanzuman vardır dolayısı ile kaynak veya ara ek parça gerekmez sadece volant burcu / Bilyasına işlem gerekir diğer yandan herhangi motoru takarsak takalım ÖN motor kulak yerlerinin yapılması şarttır
ve özellikle belirteyim NİSSAN motor takıldığında Defender in gögüste sol üst köşe Fren ana merkezinin hemen altındaki köşe ye Eksoz manifoltu değdiği için ya köşeyi kesmek yada Özel olarak yeniden manifolt yapmak gerekiyor
BD 30 motorlar Turbo ve İntercool ile desteklenebilir çünki alt yapı olarak TURBO ya uygundur aynı yıl içrisinde Japonyada ve İspanyada TURBO olarak piyasaya sürülmüş ama TÜRKİYE'DE turbosuz olarak çıkmıştır
her iki motorda direk enjeksiyon olduğundan kızdırmaya gerek kalmadan çalışırlar çok soğukta ( ben sivasta yaşıyorum kendi defenderimde TD 25 le hiç ihtiyaç olmadı ) bile rahat çalışır
ve motorlarda hidrolik pompa ve klima montajı için ayak mevcuttur şarj dinamo su Vakum pompalıdır dolayısı ile komple alırsanız başka bir parçaya ihtiyaç kalmaz
Bu günlerde yeni projem 1988 Dizel Defendere BD 30 nissan için start verceğim ve resimler ve diğer gelişmeleri paylaşacağım güç olarak ise BD 30 normal şartlarda 100 Hp dir TD 25 ise 85 Hp dir
sonuç olarak tabii ki karar sizin ben bildiğimi yazdım kolaylıklar dilerim

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.