Defender 110'dan Çift Kabin Pikap Olur mu?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,336

mete

Zirve
130 Defenderın bu tarzda üretilmiş bir versiyonu var ancak dezavantajları var. Hep düşünüyorum DEfender 110 alıp arkasını keserek 130 un mevcut çiftkabin pikaplarına benzer bir araç yapmak mümkünmüdür? Maliyeti ne olur. Emeğe ve harcanacak paraya değermi.?
Üstatların fikrini almak isterim

Etiketler
Ynt: Defender 110'dan Çift Kabin Pikap Olur mu?..

bence tamamiyle kullanım amacına göre değerlendirilmesi gereken bir konu... 110 dcpu modeller orjinal olarak var...

naci arkadaşıma katılıyorum kullanım amacı önemli av için köpek kokusundan kurtulmak isteniyosa çok daha ucuza halledilir arka koltuktan bölme yapılması gibi ama çift kabin illaki denirse ardeşende yapılmıştı tahmini maliyet proje dahil 1500 gibi

130" dcpu
2 aks aralığı 3226mm
boy 5132mm

110"dcpu
2 aks aralığı 2794mm
boy 4438mm

aks aralarında 43.2 cm fark var şasenin bukadar uzaması gerekir bu çok meşekatli bir iştir
toplam boyda ise 70cm fark vardır bu fark aralarındaki kasa boyundaki fark demektir

ancak 110 defenderi dcpu lardaki tavan ve bombeli camlar takmak yerine düz birşekilde kesilip düz bir sac ile kapatılabilir ve sökülen bağaj çamalrından bir tanesinide arkaya takılabilir
110 ve 130 dcpu

IST-LR_Defender_110DCPU_228.jpg

130.jpg

130 Un genişiliği ve uzunluğu dağda bir dejavantaj aslında 110 dan kesilmesini bu sebeble düşündüm Yunus ustam şaseyi uzatıp diğerinin boyuna getirmek değil düşündüğüm mevcut uzunluğu ile sadece kaportayı değiştirmek yani ikinci sıra koltuklardan iitibaren pikapa dönüştürmek.

110 çift kabin ikinci el piyasasında pek yok bulunsada herhalde pahalı olur. O Yüzden uygun bir 110 bulup bu şekli vermek daha cazip olabilirmi diye merak ettim.

Kullanım amacına gelince 5 kişilik bir ailem var ve yaylada meyva bahçem var kapalı kasa 110 ile taşıyamayacağım şeyler olabiliyor. Fidan, Kum vs. gibi.
Bir taşla iki kuş vurmak istiyorum hem ailemle dağ gezilerini rahat yapabileyim hemde gerektiğinde taşıma işinde kullanabileyim.

O zaman arakaya kasa koymaktansa 2, kapıdan itibaren bölmede yapılabilir bu bölme illaki sac ile kapaltılmasına gerek yok ağaç ,MDF gibi mağzemellede olur aracın örjinalliğininde bozulmamış olur

Ama ben arka açık olsun istiyorum uzun ve yüksek yükleri gerektiğinde taşıyabilmek için birde yükleme indirme daha pratik olacak

acemi80' Alıntı:
Ama ben arka açık olsun istiyorum uzun ve yüksek yükleri gerektiğinde taşıyabilmek için birde yükleme indirme daha pratik olacak
Hocam bunun tek çaresi tavana bagaj
Aslında 110" kesmek okadarda zor değil ama bunu yapacak iyi bir usta gerekir yoksa düz bir şekilde kestikten sonra ben bile keserim
önemli olan arkaya tavanı ve yanları bombeli şekilde yapabilmek hee bu parçaların orjilani var ama fiyetını ne siz sorun neden ben söyleyeyim

yunus bager' Alıntı:
bu parçaların orjilani var ama fiyetını ne siz sorun neden ben söyleyeyim

Beni korkutanda o zaten senin verdiğin fotoğraftaki 110" lik defender tam benim istediğim araç ama bulmakta zor bulunca almakta :D

Ben ucuza getirmenin yolunu bulabilirmiyiz diye böyle bir başlık açtım

acemi80' Alıntı:
Beni korkutanda o zaten senin verdiğin fotoğraftaki 110" lik defender tam benim istediğim araç ama bulmakta zor bulunca almakta :D

Ben ucuza getirmenin yolunu bulabilirmiyiz diye böyle bir başlık açtım
Önemli olan o saclara o bombveyi verebilecek iyi bir usta
yoksa aynı parçaların yeni var hatta iç döşemesinin bile ama fiyatını hiç sorma o paraya bir defender daha alırsın :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Önemli olan o saclara o bombveyi verebilecek iyi bir usta
yoksa aynı parçaların yeni var hatta iç döşemesinin bile ama fiyatını hiç sorma o paraya bir defender daha alırsın :smiley:

Peki bombesiz düz bir şekilde daha önce anlattığın gib yapılsa Kasa Kenarlarına Tata lardaki gibi bir aksesuar takılsa çokmu çirkin olur.

acemi80' Alıntı:
Peki bombesiz düz bir şekilde daha önce anlattığın gib yapılsa Kasa Kenarlarına Tata lardaki gibi bir aksesuar takılsa çokmu çirkin olur.
Tataları bilmiyorum ama sadece cam ustleri sölülecek araka kapı yarısı kesilecek ve arakaya düz sac takılacak o zman iş kolaylaşır
onu herkez yapabilir sorun olmaz

söylediğim şöyle birşey tataların arkasındaki aksesuar

veya nisanlarınkigibi

tata.jpg

nissan.jpg

Merhaba..
Öncelıkler arka kasaya bakan tarafını bulmak kolay neden dersenız mkeden cıkma pıck up ların arka tarafları sanırım dırek olur onemlı olan tavandakı bombelı kavısı verdırmek oda sorun teskıl etmez sanırım saygılar...

Evet o aracı ve projeyi inceledim harika bir iş çıkarılmış ama orada amaç "0" hatalı bir araç yapmak şaseye kadar inilmiş baştan yenilenmiş. Ben basit, ucuz ve estetik bir çözüm istiyorum. Bu da yukarıdaki sohbetlerde az çok ortaya çıktı katkısı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,111
Kayıtlı Üye Sayımız
166,840
Kaydolan Son Üyemiz
sametcan2025

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.