KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Detay teknik bir konu ve gerçekleşebilecek kombinasyon ihtimali düşük ama benim aklımda şimdi bu mevzu var.
Araç orijinal 90 kasa, arkada disk frenli Salisbury diferansiyel var. Şanzımanı LT77.
Arka diferansiyel burnu biraz uzun olduğu için araya konulacak şaft boyu kaç olmalı,
61 CM mevcut botu 1-2 cm kısaltmak için ne yapmalı
He he maliyeti el yapımı değişim ile ne olur? Series 88'' arka şaftı uymaz mı aslında?
Filan gibi yorumlarınızı bekliyorum.
Ynt: Defender 90 Salisbury Diferansiyel için arka şaft uzunluğu
Serdar abi merhabalar,
Series şaftı ile kıyaslama şansım olmadı ama şaftı kayıcısından ayırdıktan sonra şaftın frezelerinin olduğu yerden 1 2 cm talaş kaldırarak kısaltabilirsiniz. Yalnız aracı yükseltirseniz 1- 2 cm uzun şaft sıkıntı yaratmaz sanırım
Ozgur merhaba,
Saft su an 61 cm ve yukseltilmis aracta kayici tam kapali,
Bu durumda yaylar sert ancak esnediginde arazi sanzimanini
İleriye dogru itecek gibi geliyor bana...
Series 88' safti boyu kac cm ve uygulanabiliyor mu onu merak
Ettim. Oynanmamis lr parcasi kestirmekten safti iyidir.
Selam Serdar abi, araç yükseltilince şaftın boyunun kısa geleceğini düşünmüştüm. Arabamı İzmir'de bırakmasaydım mevcut şaftı ölçer gönderirdim.Şaft boyunu kıyaslayamıyorum çünkü şanzımanlar da farklı. 2 şeyden eminim. Series ön şaftı arka şafttan daha uzun.Defenderdeki arazi şanzımanın boyu daha uzun. O yüzden Series şaftı çözüm olmayabilir.
Selamlar