Defender Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,486

berk

"DEFENDER" is the sign of the sick mind :)
Yer
kocaeli
Web
www.kodosk.org.tr
selamlar uzun bır aradan sonra yenıden off road maceramıza kaldıgımız yerden baslıyoruz kechı yı sattıktan sonra aradan 2 yıl gectı aradakı krızler vs. arac almamızı etkıledı ancak dun ıtıbarıyle 88 model defender 110 (dızel) sahıbıyız :smiley: fakat nerden baslıyacagımı bılemıyorum ılk basta lastıklerı degıstırcem eskı aracımda ok144 kullanıyordum cok memnundum bunda ne kullanmamı tavsıye edersınız?
dıreksıyon kutusunda bosluk var komple kutuyu degıstırıp hıdrolık dıreksıyona cevırmeyı planlıyorum nerde kaca yapılr?
warn winc dusunuyorum 9.000 lık yetermı?
corum kalorıferı dusunuyorum kıs ıcın mantıklımıdır?

aracı ıhaleden aldık komple yenı boyandı dosemelerı degıstı frenler vs motor bakımları yapıldı enjektorler deıgstı fıltreler yagı vs..
arac yarım kasa arkası tentelı olanlardan ancak tenteyı kaldırıp yerıne fıber kasa yaptırabılırmıyız? yanı kıs ıcın onemlı bı sorun arka tarafın tentelı olması ??? portatıf olarak kullanılabılecek bisey yaptıraılırmıyız yada bulabılırmıyız

sımdılık bukadar..

sevgıler Berk ( Kocaeli Doga Sporları Klubu )

Etiketler
Ynt: Defender Hakkında ?..

Selamlar,
aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde mutlulukla kullanmanızı dilerim.. Ben sorularınıza bilgim ölçüsünde cevap vermek istiyorum..

ılk basta lastıklerı degıstırcem eskı aracımda ok144 kullanıyordum cok memnundum bunda ne kullanmamı tavsıye edersınız?
>>>OK144 çok sert bir lastiktir.. Bu nedenle, kullanırken fren mesafesi çok uzun olduğu için, dikkatli kullanmazsanız çok kayarsınız asfaltta ve tehlike yaratır. Ama çamurda çok başarılı bir lastiktir. Eğer, oldukça yavaş kullanan bir sürücü iseniz yine iyi bir alternatiftir bence.. Şu aralar bir AT lastik de alınabilir (BF gibi)

>>> 9.000lb warn oldukça yeterlidir.. Zaten, Telekom çıkması araçlarda, genelde 8.000lb bulunur. Warn zaten tartışmasız iyi bir markadır.. Ama, ne kadar güçlü, o kadar iyi tabii ki
>>> kesinlikle mantıklı. Defender'lerin kaloriferi oldukça zayıf olduğundan, içinde çorum kaloriferi olmayan Defender var mıdır.. Sanırım azdır..

iyi günler dilerim, reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde mutlulukla kullanmanızı dilerim.. Ben sorularınıza bilgim ölçüsünde cevap vermek istiyorum..

ılk basta lastıklerı degıstırcem eskı aracımda ok144 kullanıyordum cok memnundum bunda ne kullanmamı tavsıye edersınız?
>>>OK144 çok sert bir lastiktir.. Bu nedenle, kullanırken fren mesafesi çok uzun olduğu için, dikkatli kullanmazsanız çok kayarsınız asfaltta ve tehlike yaratır. Ama çamurda çok başarılı bir lastiktir. Eğer, oldukça yavaş kullanan bir sürücü iseniz yine iyi bir alternatiftir bence.. Şu aralar bir AT lastik de alınabilir (BF gibi)

>>> 9.000lb warn oldukça yeterlidir.. Zaten, Telekom çıkması araçlarda, genelde 8.000lb bulunur. Warn zaten tartışmasız iyi bir markadır.. Ama, ne kadar güçlü, o kadar iyi tabii ki
>>> kesinlikle mantıklı. Defender'lerin kaloriferi oldukça zayıf olduğundan, içinde çorum kaloriferi olmayan Defender var mıdır.. Sanırım azdır..

iyi günler dilerim, reha

raha abı cvplar ıcın cok tesekkur ederım uzun suredır defender kullandıgınız ve gunluk olarakda kulandıgınızı bılıyorum eskı bır gezenbılır uyesı olarak yazılarınızı merakla okumaktayım..

oncelıkle bu aracı tamamen dagda kamp ve cok agır olmasada off road kosulllarında kullanıcaz o yuzden ok 144 dusunuyorum ama baska ne kullanabılırım hıc bılmıoyorum defender da yenı oldugum ıcın fazlada bır bılgım yok acıkcası
aracda vınc yok tabı 9000 yeter dıye dusunuyorum
özellıkle su branda olan arka tarafı nasıl cozerız dıye dusunuyorum ???
saygılar..

Selam,
bence OK144 sana yıllarca hizmet eder.. aman ne olur, fren mesafesini unutma.. hele çamurda hakikaten çok iyi.. Ben AT BF kullanıyorum.. Good Year de baya popüler.. 235x85x16 ebadında kullanıyoruz genelde..

Tabii, sen çok daha iyi bilirsin ama bence o araca branda çok yakışıyor.. Alternatif de, iyi bir kaportacı sana "arkayı" orjinal haline getirirler senin için ama.. ciddi masraf tabii ki.. Bu konuda yardım istersen haber ver lütfen (tabii aracın iuanki fotoğrafı ile) .. iyi günler, reha

Fotoğraflarıda ben göndereyim bari. teker işini çözdük. Tavan işinide kışa girmeden halletmemiz lazım. Tavanı sabit , yanları ve arkası tenteli , bir sistem geliştirmemiz lazım. yardımlarınız için teşekkürler

big_8170493_7al.jpg

big_8170493_4ye.jpg

big_8170493_mdz.jpg

big_8170493_jxx.jpg

big_8170493_kvn.jpg

Aracınız hayırlı olsun. Bu topiği yakın takibe aldım. Sizin sorularınızın cevabını ben de merak ediyorum.
Anladığım kadarıyla tenteli araçlar ihalede kapalı kasalara göre daha az tercih edildiğinden daha temiz olanları alabilmek daha olası. Burada sizin sorduğunuz soruların cevaplarının önemi ortaya çıkıyor. Benim sizden öğrenmek istediğim şu: ruhsatta araç kaç kişilik görünüyor.2+1 ise bu aracın arka kısmına yolcu almak sorun çıkartır mı ?

bu aracı bazen görüyorum hayırlı olsun Galiba en önemli sorun arkasını komple kapatmak istiyorsunuz aklıma şuan fiberglascı gelmiyor onlarlada bir görüsseniz daha iyi olur

Bizdeki 2 defenderdede orjinal kalorifer var çorum kaloriferine hiç gerek duymadık
Askeriyede bu araçlara hiç hararet yapmasın diye düşük termostat takarlar o yüzden araç çok geç ısınır kalofifer o yüzden ısıtmıyor olabilir

Aracınız hayırlı olsun.

Lastik konusunda; ben uzun zaman Good year Wrangler MTR lastik kullandım. Şu anda da yaz sezonu için BF goodrich AT kullanıyorum. Good Year 'ı şiddetle tavsiye ederim hem yolda hem arazide memnun kalmıştım.

BF AT nin ise otoyolda oldukça sessiz rahat bir lastik olduğunu düşünüyorum. Ama arazide yapabilecekleri lastik kodundan da anlaşılacağı gibi sınırlı.

OK 144 uzun süre kullanmadım. Burada Reha Bey'in yorumları sizi daha iyi yönlendirecektir.

Bu arada Yunus'un söylediği üzere benim de iki defender'ım oldu her ikisinden de çorum kaloriferi iptal ettim. Üstelik sık sık kışın yaylalara çıkıp karda kamp yapıyorum. Orijinal kalorifer dışında birşeye ihtiyaç duymadım....

Umarım yardımı olur.

Selamlar.
Metin

big_15496710ahc.jpg
,

Lastikleri aldık. FEDERAL COURAGIA M/T 235/85/16.
Şu anda en önemlisi üstünü kapatmak. daha doğrusu , tavanı kapatmak. iki yol olduğunu düşünüyorum. ya kapalı kasa hurda bir defenderin tavanını kestirip , yanlarınıda branda ile çözmek. Yada yunus beyin dediği gibi fiber yaptırmak. Aslında üstündeki yeni , işte görüyor. Ancak görünüm facia. Birde ikinci el vinç arıyoruz.

Reha Bey ; öncelikle aydınlatıcı önerilerinizi beğenerek takip ettiğimi belirtirim..Gerçekten çok çok çok yararlılar..Bundan 2 hafta önce bu konu benzeri bir başlık açmıştım.Ankaradaki bir LR 110 vardı ve fotolardan diri duruyordu..Sadece ustalar ( emeklerine saygım sonsuz ) LR ruhuna uygun olmadığını düşündüğüm birkaç ekleme yapmıştı..Torpido'yu kapamaya çalışmak gibi..O araç benim maddi durumuma gayet uygundu ve açtığım başlıkta KODOSK arkadaşım benzeri bir soru sormuştum..Aracı pick up halinde alıp üzerine fiber hardtop yaptırmak nasıl olur diye ? LR 90 Modellerde onlarca örneğini gördüğüm bu işlemin LR 110'lara uygulanmış bir fotoğrafını dünya genelinde LR websitelerinin birçoğunu aramama rağmen bulamadım.Ve sonunda pes ettim ve 110 SW arıyorum hala..

Sorum şu ; Öneride bulunduğunuz branda işlemi ne kadar efektif..Zira önümüz kış ..Çorum kaloriferleri tenteli aracı da ısıtacak kadar iyi mi ? Pick up yada tenteli araç almak isteyen arkadaşlar ne gibi zorluklarla karşılaşabiliyorlar ? Tecrübeleriniz bu konuda ne diyor ?

Saygılarımla

Cenk SARIKAYA

nordic1903' Alıntı:
Reha Bey ; öncelikle aydınlatıcı önerilerinizi beğenerek takip ettiğimi belirtirim..Gerçekten çok çok çok yararlılar..Bundan 2 hafta önce bu konu benzeri bir başlık açmıştım.Ankaradaki bir LR 110 vardı ve fotolardan diri duruyordu..Sadece ustalar ( emeklerine saygım sonsuz ) LR ruhuna uygun olmadığını düşündüğüm birkaç ekleme yapmıştı..Torpido'yu kapamaya çalışmak gibi..O araç benim maddi durumuma gayet uygundu ve açtığım başlıkta KODOSK arkadaşım benzeri bir soru sormuştum..Aracı pick up halinde alıp üzerine fiber hardtop yaptırmak nasıl olur diye ? LR 90 Modellerde onlarca örneğini gördüğüm bu işlemin LR 110'lara uygulanmış bir fotoğrafını dünya genelinde LR websitelerinin birçoğunu aramama rağmen bulamadım.Ve sonunda pes ettim ve 110 SW arıyorum hala..

Sorum şu ; Öneride bulunduğunuz branda işlemi ne kadar efektif..Zira önümüz kış ..Çorum kaloriferleri tenteli aracı da ısıtacak kadar iyi mi ? Pick up yada tenteli araç almak isteyen arkadaşlar ne gibi zorluklarla karşılaşabiliyorlar ? Tecrübeleriniz bu konuda ne diyor ?

Saygılarımla

Cenk SARIKAYA

ww.ebay.co.uk de havuz kasa110 lar var bir göz atın isterseniz.

nordic1903' Alıntı:

Saygılarımla

Cenk SARIKAYA

Selamlar,
öncelikle, 6 senede öğrendiklerimin/gördüklerimin işe yaraması beni çok mutlu ediyor. Ama maalesef benim hic kasali 110'num olmadı. Ama her halikarda şurası çok açık ki, ne kadar itinali yapılırsa yapılsın, kapalı kasa gibi sıcak tutamaz. Ama bunun yanı sıra, yazında o kadar konforlu olur.. Bir düşünsenize yazı püfür püfür üstü açık olarak gezdiğinizi..

Ancak, sıcaklık işi kesinlikle çözülür. Zira, çorum kaloriferi olmasa bile Eber yada Webasto gibi bir ısıtıcı "hamamdan" beter eder.. Yani önce nasıl bir araç istendiğine karar verdikten sonra herşey olur.. Defender'in bence en iyi tarafı bu..

selamlar, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.