Defender için Alüminyum Kasa mı - Galvanizli Saç Kasa mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan screamingeagle Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,169

screamingeagle

Fener Bahçe Cumhuriyeti
Yer
İstanbul
Web
www.2aorman.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB1DHS
merhaba Defender da kasa illa aliminyummu olmalı saç kasa olur ise ve galvaniz kaplanır ise ne olur ?
Hem Tv de geçmişte izlediğim bir prograamda fabrikasınnı göstermişlerdi Ld nin ( Ben istanbulda o fabrikanın sokaağında oturuyordum Magirus Fabrikasının ) adamlar aliminyum sacı işleyip bir sıvıya sokuyorlar ve aliminyumun daha dayanıklı hale gelmesini sağlıyorlardı . toplanan bir araçta bu işlem uygulanıyormu uygulanmıyormu bilmiyorum . Peki aracın kaportası galvanizli saçtan yapılsa araca ne zararı olur ? yada olurmu ? maliyet artarmı ? saç aliminyuma göre yada aliminyum saca göre hangisi daha dayanıklı bunlar hakkında bilgisi olan varmı? en azından sacı işlemesi daha kolay burada toplıyan arkadaşlardan aliminyumun bir vuuruk olduğunda düzeltilmesinin sorun olduğunu ama saç ta bu işlemin yapılabileceği yazılmıştı . Bu konu hakkındaki bilgileri paylaşabilirmiyiz .

Etiketler
Ynt: Defender için Alüminyum Kasa mı - Galvanizli Saç Kasa mı?

Merhaba Haluk,

Land Rover'larda kullanılan alüminyum kaporta parçaları, senin bahsettiğin gibi bir işlemden geçiyor ve daha dayanıklı bir hale geliyor. Bilmeyenler için belirtelim: Piyasada satılan alüminyum levhalar şekillendirilip uygulanmıyor. Benim bildiğim kadarı ile; piyasada ( bu işi yapan çok çok az usta var şuan ) Defender ve Series kaporta parçalarını alüminyumdan basan ustalar da aynı işlemi uyguluyorlar diye biliyorum.

Sactan basılan parçalarda da mutlaka bir işlem yapılıyordur, bir bilgim yok kendi adıma. Fakat sactan imal edilen kaporta parçalarının biraz daha ağır olması ve paslanmaya daha yatkın olması sebebi ile birtakım sorunları olduğunu biliyorum. Alüminyum ustalarının yaygın olmaması, fiyatlarının sac parçalara göre daha yüksek olmasından dolayı sac parçalar uygulanıyor.

Araçta oluşacak darbelerde: alüminyum kaportanın gerçek ustası tarafından giderildiği, sac kaportanın her kaportacı tarafından hem daha kolay, hem daha ucuza tamir edildiği doğru ( hiç başıma gelmedi ama duyduklarım böyle ). Defender ve Series araçlarda: şasenin galveniz kaplandığını duydum ( bu işlemin de çok az yerde yapıldığını çünkü şaseyi alacak kazan bulunmadığını biliyorum ) ama sac kaporta parçalarının galvenizlendiğini bilmiyorum. Mutlaka daha güçlü olacaktır tahminim. Land Rover'larda alüminyum kaportanın daha uzun ömürlü olduğunu biliyorum.

Konuya hakim arkadaşlar detaylı bilgileri verirler, ben de eksik - yanlış tarafları öğrenirim :smiley:

Barış

benim bildiğim galveniz ne yaparsan yap boya tutmaz macun tutmaz araç gereksiz yere ağır olacaktır yan eğimli zeminlerde devrilme riski fazla olacaktır arazide herhangi biryere çarptığımız zaman sonuçta her 3 mağzemede yamulur aşırı kazalarda 1000 tl civarında başka defender kasası al tak uğraşma bile

Benim aracın kapılarını sacdan bastırdım herangibir sıkıntı yok. 10 yıl sonra cürürse bugün parasıyla 850 tl bir takım daha basarım olur biter :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR