Ynt: Defender Kazası
Derya Bey, ve bu konuda yorumda bulunan arkadaşlar -eline sopa alanlar hariç-
Yorumunuz için teşekkür ederim. Gerçi biraz, "benim babam senin babanı döver" gibi olmuş ama
Doğru , Anadol otomobillere tutkum var. Garajımda da güzel orjinal bir Anadol'um var. Anadol'la ilgili bir kitabım , bir çok tv röportaj ve gazete haberlerim var. İlk Anadol Otomobil Derneğinin kurucu başkanıydım .Şimdi, bu tutkumu bireysel olarak sürdürüyorum.
Anadol un kaderide biraz Defender gibi . Anadol'a ilgi arttıkça, haberlere konu oldukça, Anadol fiyatları arttı, yedek parça bulunmaz oldu, elinde parça olanlar fahiş fiyatlarla satmaya başladılar. Bu arada samimi Anadol severler kandırıldı, pohpohlandı, en güzel senin araban dendi. adamcağız-lar elindeki avucundakini , ailesinin nafakasını Anadol'a gömdü. Sonra , herkesin foyası ortaya çıktı. Her şey fıs oldu. Anadol'a yatırım yapanlar yandı.
Şimdi Defender de sanki böyle .
Her zaman söylediğim gibi "devletin başedemediği, güvensiz ,hurdalar" kıymeye bindi. Birileri , Defneder e meraklı olanları pohpohladı. en güzel senin araban , aslansın , şahanesin vs vs .Adamcağız-lara ellerindeki avuçlarındakini hurdalara yatırdı- yatırıyor. Zaten , benim yazdıklarıma en çok sinirlenen , hemen eline sopa alıp sahneye çıkanlarda bu işlerden maddi çıkar sağlayanlar. bende tavan var, bende cant var, bende bilmem ne çıkma motor var diye milleti tırtıklıyorlar.....
Yani, şimdi 1500 tlye MKE den hurdayı al. 20.000 tl harca benzin canavarı , güvensiz bir araba yap, sonra benim arabam 50.000 tl eder de. sahibinden e ilan ver. Mantıklımı bu.
Gerçek defender meraklılarını bu görüşlerimden hariç tutuyorum. Onlara saygım var.
Bu konuya birazda ekonomik-milliyetci bakışla bakıyorum. -Gerçi 45 yaşına kadar hızlı solcu idik amma, şimdi yaşlı solcuyuz elhamdürüllah.....
MKE başta olmak üzere bu ve benzeri hurda , ekonomik ömrünü tamamlamış araçların satış sonrası trafiğe çıkmasının önlenmesi , ve doğrudan kilo ile prese girmesı yönünde, resmi makamlara gerekli vicdani başvurularımı yaptım. Devletimiz ne derse en iyisini der.
Bu arada, kış aylarında ofroadcılığım 2000 model Vitara ile devam ediyor. sanmayın ki konuya yabancıyım.
Her neyse , sürç-ü lisan ettiysek affola.
Söz , birdaha defendere b.k atmayacağım. Zaten benim için defender "ciğer"
Saygılarımla
Bülent KOÇOĞLU